Bilgisayar temizliği

Ben Tümay

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
586
Sistemimi İnce hesap üzerinden satın aldım. 1,5 yıldır termal macun dahil hiç bir şey yapmadım. Sadece görünen tozları makina ile üfleyerek alıyorum. Bu yeterli mi? Değilse bilgisayarımı temizletebileceğim bir yer var mı? İnce hesap temizliyor mu?
Not: Sen temizle diyecek arkadaşlar için yazıyorum. Elimden böyle şeyler gelir ama bilen biri olmadan yapmak istemiyorum.

Sistemimi İnce hesap üzerinden satın aldım. 1,5 yıldır termal macun dahil hiç bir şey yapmadım. Sadece görünen tozları makina ile üfleyerek alıyorum. Bu yeterli mi? Değilse bilgisayarımı temizletebileceğim bir yer var mı? İnce hesap temizliyor mu?
Not: Sen temizle diyecek arkadaşlar için yazıyorum. Elimden böyle şeyler gelir ama bilen biri olmadan yapmak istemiyorum.
Isı problemi falan yaşamıyorsan ugrasma bence

onun haricinde yapabileceğin en ekstrem şey macunu yenilemektir, başka ekstra bakıma gerek yok

ısı problemin yoksa gerek yok bence ürünlerin garantileri biteceğine yakın garantiye temizletmek için gönderebilirsin

Isı problemi falan yaşamıyorsan ugrasma bence
Eskiye göre yaşıyorum. Ekran kartım boşta 54 derece, eskiden 45 civarı olurdu. Hissedilecek bir şey değil sadece sayılar yüksek. Oyun sırasında 70'e çıkıyor.

Eskiye göre yaşıyorum. Ekran kartım boşta 54 derece, eskiden 45 civarı olurdu. Hissedilecek bir şey değil sadece sayılar yüksek. Oyun sırasında 70'e çıkıyor.
İşlemci?

Ekran kartımın sıcaklığını GPU Tweak II hep açık diye görüyordum. Yani hiç açıp bakayim demedim, dolayısıyla işlemcimi bilmiyorum. İşlemcim Ryzen 5 1600 stok fan kullanıyorum. Siz yük altında olması gereken ısı aralığını biliyorsanız söyleyin ben kontrol ederim bugün. Teşekkürler.

Ekran kartımın sıcaklığını GPU Tweak II hep açık diye görüyordum. Yani hiç açıp bakayim demedim, dolayısıyla işlemcimi bilmiyorum. İşlemcim Ryzen 5 1600 stok fan kullanıyorum. Siz yük altında olması gereken ısı aralığını biliyorsanız söyleyin ben kontrol ederim bugün. Teşekkürler.
Yani stok fan ve iyi bir macunla yük altında maksimum *** görmeniz lazım diye bir şey yok. İşlemcinin silikonu kötüdür dayanamaz daha fazla güç tüketir daha çok ısınır. Bunları bilemeyiz o yüzden net bir değer vermeniz lazım. Örneğin işte Superposition'a soktuğumda işlemcim ... maksimum derece gördü.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,172,719
Üyeler
186,233
Son üye
cankurtaran
Geri