Bilgisayar temizlik sonrası acilmiyor

MASTERF5

80+
Reaksiyon skoru
77
PC ye termal macun yenilemesi yatim herşeyi geri taktım ama karta kabloları (PC ici degil) şimdi acilmiyo fanlar dahi donmuyo hiç tepki yok power sw ye kısa devre yaptım yine olmuyor güç kaynahindan şalteri açınca ufak bi ses geliyo çok ufak bı cızırtı oda güç olduğu için sanirim

PC ye termal macun yenilemesi yatim herşeyi geri taktım ama karta kabloları (PC ici degil) şimdi acilmiyo fanlar dahi donmuyo hiç tepki yok power sw ye kısa devre yaptım yine olmuyor güç kaynahindan şalteri açınca ufak bi ses geliyo çok ufak bı cızırtı oda güç olduğu için sanirim
kasanın fotosunu atarmısın anakart üstünden doğru

kasanın fotosunu atarmısın anakart üstünden doğru
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Fotoğraf bu

Hiç bişi yoktu durduk yere oldu daha öncede termal macun değiştirdim böyle bişi yaşamadım

Ekler

• 1000005239.webp
    1000005239.webp
    609.3 KB · Hit: 59
  • 1000005239.webp
    1000005239.webp
    609.3 KB · Hit: 60
Statik elektrik nasıl alınır çözümü nedir ?
ben genelde pc toplamadan önce kalorifer peteklerinin vana kısmındaki metal uzantıya dokunur üstümü boşaltırım :kekw: , statik bileklik en iyi çözüm.

Beyler bana yardım lazim

hocam kabloları yanlış takmış olabilir misiniz kontrol ettiniz mi anakart klavuzundan şu sw kabloları için konuşuyorum

hocam kabloları yanlış takmış olabilir misiniz kontrol ettiniz mi anakart klavuzundan şu sw kabloları için konuşuyorum
Sadece f panel kablosu var tek var benim kasada zaten çalışıyordu sadece pompa başını elledim güç kaynağı calisiyo kablo ile birbirine bağladım fanı donuyo aciliyo

Sw kablorarina kısa devrede yapilmiyo

2 adet pin bukulduyse bu etkilermi

Son düzenleme:
Dostum dediklerimi sırasıyla yapıp sonuca beni etiketle;

Bilgisayarın güç kablosunu ve taktığın bütün kabloları sök USBler dahil, hiçbir şey kalmasın. Anakarta bağladığın PWR, RESET SW bütün kabloları sök. Ekran Kartını sök. Aşağıdaki resimde çizdiğim yere tornavida değdir bir kez. Bilgisayar kapalı konumdayken 15-20 saniye kadar güç tuşuna bas çek. Ardından sadece güç kablosunu bağla ve pwr sw pininden kısa devre ile çalıştırmayı dene bakalım güç çekecek mi? Hatta garanti olması için bütün fan girişleri ARGB dahil sök.

Ekran görüntüsü 2025-08-22 080531.webp

En kötü ihtimalle statik elektrik devrenin birini cortlatmıştır. Sistemi söküp baştan topla bi olmadı.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,163,060
Üyeler
184,725
Son üye
beratvarvar
Geri