(Bilgisayar Topluyorum)38.000 - 42.000 ₺ Bütçe ile sınırları zorlamak.

Reaksiyon skoru
1
Bütçe
42000
Değerli Donanım Arşiv forum üyeleri, konu başlığında belirttiğim üzere 2025 yılında bir bilgisayar toplamaya karar verdim. Yaklaşık 1 haftadır sistem videolarını, önerileri ve donanımsal sorunları olan parçaların videolarını izliyorum. Bir Youtube videosuna bir parça övülürken başka bir Youtuber da ise o parçanın içerdiği sorunları ve neden alınmaması gerektiği anlatılıyor. İtopya'ya göz gezdirdiğimde tüm sistemlerin RTX5060 8GB ekran kartıyla ve Ryzen 5 işlemcilerle hazırlandığını gördüm. Uzun uğraşlar sonucu araştırdım ve bir sonuç elde edemedim, halen kafamda olan sorular bulunmaktadır.

Bu sebepten ötürü sizlerden sistem tavsiyesi istiyorum, 6 yıldır aynı bilgisayarı kullanıyorum ve artık değiştirmem gerekiyor. Bütçemi çok fazla aşmak istemiyorum çünkü kulaklık, klavye ve mouse da almayı düşünüyorum, malum Türkiye de yaşadığımız için bana karşı anlayış göstermenizi umuyorum ve önerilerinizi bekliyorum.

Not: Sistem performans ağırlıklı olması gerekiyor. (Yorgun bir iş gününden sonra oyun oynamak insanı iyi hissettiriyor.)

Saygılarımla,

Değerli Donanım Arşiv forum üyeleri, konu başlığında belirttiğim üzere 2025 yılında bir bilgisayar toplamaya karar verdim. Yaklaşık 1 haftadır sistem videolarını, önerileri ve donanımsal sorunları olan parçaların videolarını izliyorum. Bir Youtube videosuna bir parça övülürken başka bir Youtuber da ise o parçanın içerdiği sorunları ve neden alınmaması gerektiği anlatılıyor. İtopya'ya göz gezdirdiğimde tüm sistemlerin RTX5060 8GB ekran kartıyla ve Ryzen 5 işlemcilerle hazırlandığını gördüm. Uzun uğraşlar sonucu araştırdım ve bir sonuç elde edemedim, halen kafamda olan sorular bulunmaktadır.

Bu sebepten ötürü sizlerden sistem tavsiyesi istiyorum, 6 yıldır aynı bilgisayarı kullanıyorum ve artık değiştirmem gerekiyor. Bütçemi çok fazla aşmak istemiyorum çünkü kulaklık, klavye ve mouse da almayı düşünüyorum, malum Türkiye de yaşadığımız için bana karşı anlayış göstermenizi umuyorum ve önerilerinizi bekliyorum.

Not: Sistem performans ağırlıklı olması gerekiyor. (Yorgun bir iş gününden sonra oyun oynamak insanı iyi hissettiriyor.)

Saygılarımla,
Bütçeni biraz arttırıp bunu al, kesinlikle değer:
Soğutucuyu Fazeon A3120TRA yap. Anakart Z serisi üst seviye ve LCD ekranlı akvaryum kasa var. Monitör vb. için de öneri yapabiliriz, bütçeniz nedir?

42k bütçem var az zorlayıp 50kya çıkartmayı deneyebilirim, monitörüm mevcut 165hz 0.5 MS ASUS monitörüm var, ekipman olarak sadece kulaklık mouse ve klavyeye ihtiyacım var. Sistemi biraz daha uyguna getirmeye çalışıyorum, bahsettiğiniz sistem tek slot 16 GB olduğu için %10-20 arası bir performans düşüşü olacağını düşünüyorum 32 GB ye yükselttiğim zaman ise 48k Civarına geliyor.

42k bütçem var az zorlayıp 50kya çıkartmayı deneyebilirim, monitörüm mevcut 165hz 0.5 MS ASUS monitörüm var, ekipman olarak sadece kulaklık mouse ve klavyeye ihtiyacım var. Sistemi biraz daha uyguna getirmeye çalışıyorum, bahsettiğiniz sistem tek slot 16 GB olduğu için %10-20 arası bir performans düşüşü olacağını düşünüyorum 32 GB ye yükselttiğim zaman ise 48k Civarına geliyor.
o fiyata çok güzel bir 9060xt sistem toplarsın

Full AMD tabanlı sistemlerden nefret ediyorum hocam 6 yıldır RX570 kullanıyorum ve cidden sıkıldım.
Bilgisayar topluyorum yazdığınız için söylüyorum, hazır sistem yerine kendiniz tek tek aldığınızda %25-35 gibi ciddi bir indirimle alabilirsiniz sisteminizi. Ben bu şekilde yaklaşık 110-115k civarındaki sistemi 90-95k civarına kurdum. (Direksiyon - Monitör dahil)

Önemli olan alacağınız ürünleri önceden belirlemeniz. Muadil ürünleri de araştırmanız. İndirimlerde toplarsınız.
4-5 ay içerisinde çok rahat 10-12k kâr ederek önerdiğim tavsiye sistem benzerini kurabilirsiniz bütçenizle.
50k bütçeyi zorlarım dediğiniz için yazıyorum bu örnek sistemi.

Gigabyte RX 9070 XT Ekran Kartı / 32k
7500F İşlemci / 5.8k
Deepcool AG620 RGB 2.3k
Asus B650M-R Anakart / 4.8k
Patriot 32GB Ram / 4k
512GB SSD / 1k
Highpower Performance 850W 80+Gold PSU / 4.3k
Lancool 217 - Siyah için stok takip edin. Mükemmel bir kasa 7k

Burası düz fiyatlarıyla 60-61k civarına geliyor. Birebir almak zorunda değilsiniz tabi ki. Benzer ürünlerinde indirimlerini kovalarsanız 50k'ya çok rahat kurarsınız.

Son düzenleme:
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,160,879
Üyeler
184,353
Son üye
Hodvin
Geri