Bilgisayar upgradeinde nasıl bir yol izlememi önerirsiniz

J4rvisM

80+ Gold
Reaksiyon skoru
5,198
Soruyu basit tutuyorum. Normalde Am5 uogradei düşünüyordum ama ram fiyatları malum ve inecek gibide durmuyorlar. Sistemim:

R5 5600
B450m s2h
4060ti 16gb
Gigamax 550w+
Gskill 3200mhz 2x16
M2 WD Black 500gb

spesifik olarak bir bütçem var. Yazın işlemci ram anakart ile dediğim gibi am5 geçmeyi düşünüyordum. Ama ramle işlemciye aynı parayı verme niyetim yok

Bu sisteme nasıl bir upgrade önerirsiniz ? 2.elden bir 5700x3d vs mantıklı olurmu. Asıl amacım %1low fpsi arttırmak. Hikayeli oyunlarda sorun yaşamıyorum. Genelde pubg oynuyorum en low ayarlarda ve %1 low düşük oldupu için oyun kasıyormuş gibi oluyor. Nasıl bir upgrade önerirsiniz ? Ramler vs bu kadar uçmuşken nasıl bir yol izlemem lazım ?

dediğin işlemci güzel bence olur, ramin 32gb iyi zaten. Bi tane SSD al 1tb en az ve...
XPG marka 650W bronz+ bir PSU al benden o da sadfs

dediğin işlemci güzel bence olur, ramin 32gb iyi zaten. Bi tane SSD al 1tb en az ve...
XPG marka 650W bronz+ bir PSU al benden o da sadfs
işte AM4 kafamı karıştırıyor sadece. 5700x3d 0 yok düzgün. Var olanlar çok pahalı. Depolama olarak extra sata ssdm var zaten s2hda tek m2 slotu olduğu için onu düşünmüyorum. Ram iyi. Sadece Am4 alacaksam hangi işlemciyi almalıyım diye düşünüyorum daha çok

işte AM4 kafamı karıştırıyor sadece. 5700x3d 0 yok düzgün. Var olanlar çok pahalı. Depolama olarak extra sata ssdm var zaten s2hda tek m2 slotu olduğu için onu düşünmüyorum. Ram iyi. Sadece Am4 alacaksam hangi işlemciyi almalıyım diye düşünüyorum daha çok
3D işlemci al özellikle rekabetçi oyunlarda çok farkı oluyor, AM5 işlemcilerden falan da iyi kalır o konuda sadece AM5 olan 3D lerden geri kalır 😀

3D işlemci al özellikle rekabetçi oyunlarda çok farkı oluyor, AM5 işlemcilerden falan da iyi kalır o konuda sadece AM5 olan 3D lerden geri kalır 😀
Aynen öyle, 2.elde 5700x3d yada 5800x3d denk getirmeye çalışacağım artık

Mevcut haliyle bir kaç ay devam edip ayırabildiğin bütce ile birlikte mevcut sistemini satıp komple bir sistem alma durumu olabilir mi ? Yani özellikle mevut sistemi mi yükseltmek istiyorsun bahsettiğim şekilde de yapsan olur mu ?

İlanlarda 1-2 bin farkla 5800x3d bulunuyor.

• Beğen
Reaksiyonlar: VeVx
Hocam sen zaten işi çözmüşsün. :) Uyguna 5700x3d bulursan bütçene göre baya rahat edersin. Şimdiden hayırlı olsun güle güle kullan inşallah :)🧿:peepokalp:

sadece b550 anakarta geç hayat kaliten artar

Soruyu basit tutuyorum. Normalde Am5 uogradei düşünüyordum ama ram fiyatları malum ve inecek gibide durmuyorlar. Sistemim:

R5 5600
B450m s2h
4060ti 16gb
Gigamax 550w+
Gskill 3200mhz 2x16
M2 WD Black 500gb

spesifik olarak bir bütçem var. Yazın işlemci ram anakart ile dediğim gibi am5 geçmeyi düşünüyordum. Ama ramle işlemciye aynı parayı verme niyetim yok

Bu sisteme nasıl bir upgrade önerirsiniz ? 2.elden bir 5700x3d vs mantıklı olurmu. Asıl amacım %1low fpsi arttırmak. Hikayeli oyunlarda sorun yaşamıyorum. Genelde pubg oynuyorum en low ayarlarda ve %1 low düşük oldupu için oyun kasıyormuş gibi oluyor. Nasıl bir upgrade önerirsiniz ? Ramler vs bu kadar uçmuşken nasıl bir yol izlemem lazım ?

sistem güzel dokunmana gerek yok

eksit olan kısımlar

1. 4060ti 16 gb güçsüz bir kart onu 2.elden 4070 süpere güncelle

2. güç kaynagı fason kalitesiz onuda güzel bir ileri dönük 850w çek 4070 süpere fazla gelesede sistem degiştirdiginde güç kaynagını kasanı ve m2 ssd ni kullanırsın

3. ssd 500 yetersiz zamlar gelmeden bir 2 tb çek

4. monitör 4070 süpere eger 1080p monitör varsa kurtarmaz 2k monitör alırsan bu sistem kemik olur

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,170,247
Üyeler
185,855
Son üye
Ayberk Baran Taş
Geri