Neler Yeni

Bilgisayar üzerinden oyun yapmak istiyorum yardım edebilecek var mı ?

Talha_x23

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Bilgisayar üzerinden bir mobil oyun yapmak istiyorum yani sorum şu bilgisayar üzerinden yaptığım bir oyunu Google Play üzerinden yayınlayabilir miyim ? Çünkü en başta mobil kullanıcılara hitap etmek istiyorum çünkü nerdeyse herkesin telefonu var ama herkesin bilgisayarı yok bu yüzden böyle düşünüyorum. Aklımda bir kaç fikir var ama, kısacası çok zor olmayan bir oyun olacak Subway Surf gibi bir oyun düşünüyorum önereceğiniz bir program var mı hazır haritalar kullanmak istemiyorum haritayı da kendim çizeceğim. Önerileriniz için şimdiden teşekkürler.

Touoa

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,130
İsim
Turuncu Keskin
Bilgisayar üzerinden bir mobil oyun yapmak istiyorum yani sorum şu bilgisayar üzerinden yaptığım bir oyunu Google Play üzerinden yayınlayabilir miyim ? Çünkü en başta mobil kullanıcılara hitap etmek istiyorum çünkü nerdeyse herkesin telefonu var ama herkesin bilgisayarı yok bu yüzden böyle düşünüyorum. Aklımda bir kaç fikir var ama, kısacası çok zor olmayan bir oyun olacak Subway Surf gibi bir oyun düşünüyorum önereceğiniz bir program var mı hazır haritalar kullanmak istemiyorum haritayı da kendim çizeceğim. Önerileriniz için şimdiden teşekkürler.
Evet yayınlayabilirsin, gördüğün mobil uygulamalar da kodlamalardan ibaret zaten. Unreal engine, unity gibi programlara bakabilirsin , kodlama dilleri bilmen gerekiyor.

Talha_x23

80+ Silver
En İyi Cevap
1
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Evet yayınlayabilirsin, gördüğün mobil uygulamalar da kodlamalardan ibaret zaten. Unreal engine, unity gibi programlara bakabilirsin , kodlama dilleri bilmen gerekiyor.
Kodlama dilini nasıl öğrenebilirim ?

asertyu

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Kodlama dilini nasıl öğrenebilirim ?
Buraya yazarak öğrenemezsin. İngilizcen yoksa bu işin altından kalkamazsın açık söyleyeyim. Oyun yapmak kolay iş değil. Basit subway surf dediğin oyunda bile o kadar çok şey var ki.

İlk olarak Mantığını anlaman için AppInventor önerebilirim. Blok Kodlamaile basit Mobil Uygulamalar yapabilirsin. Bu zaten Algoritma öğrenmek için.

Ömer 34242432

80+ Silver
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,806
İsim
Ömer Fasd
öyle kolay bişey değil javada uzman olmak 3 sene gerektiriyor basit mobil uygulamalar yapılabilir
Lutfen biraz destekli sallayin siz 3 yilda bir dilde uzman olun ne isterseniz veririm, ayrica basit oyunlar yapmak icin "uzman" olmaya gerek yok, 1 yildir python ile C# karisik ogreniyorum basit oyunlari rahatlikla yapabiliyorum.

Yüce başbuğ

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Google play e oyun yüklemen 25 dolarlık bir para vermen gerekiyor.

CevizliCeviz

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
501
İsim
Cevizli Ceviz
Kullanacağınız bazı programların türkçe desteği yok. İngilizce bilmiyorsanız mutlaka öğrenin. Ayrıca youtube'da bir sürü ders var bu konu ile alakalı. (İngilizce bilmeniz gerekiyor bu videolar içinde). İşin özeti sadece türkçe ile başlayacaksanız bu işe kodlama dilinden önce ingilizce öğrenin. Yoksa ilerlemeniz zor olur

ardaozal

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,493
İsim
Arda Özal
İngilizcen varsa kolaylıkla öğrenebilirsin

Yıldırım Beyazid

80+ Bronze
Lutfen biraz destekli sallayin siz 3 yilda bir dilde uzman olun ne isterseniz veririm, ayrica basit oyunlar yapmak icin "uzman" olmaya gerek yok, 1 yildir python ile C# karisik ogreniyorum basit oyunlari rahatlikla yapabiliyorum.
hocam helal olsun size hocam siz yazılımcısınız helal olsun basit oyunları yapmak için ben uzman olmak gerektiririmi dedim akıl lazım ya algoritma ile ingilzice bilen rhaatlıkla öğrenir 3 sene içerisinde akıl laızm

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,020,755
Üyeler
161,747
Son üye
Skrks
Top Bottom