Neler Yeni

Mavi Ekran bilgisayar yeni işlemciden sonra kapanıyor sorun yaşıyorum.

ozii2268

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
oğuzkağan inan
Öncelikle merhaba bilgisayarım da bir sorun var kendim çözemedim buraya danışmak istedim parçaları sayıyorum.

eski işlemcim Ryzen 5 1600.
Ekran kartı MSI Armor RX580 8 GB.
Corsair 2x8 16 GB 3000 MHz RAM.
MSI B450 M Pro M.2 anakart.
Toshiba SATA SSD.
500W Thermaltake 80 Plus PSU.

Şimdi olay şöyle.
2 3 gün önce bir işlemci aldım tray Ryzen 5 5600 ve işlemciyi stok fan ile PC'ye taktım okey sorun yok açıldı RAM'lerim R5 1600 ile 3000 MHz desteklemediği iiçin sorun yaşıyordum BIOS'tan 3000 MHz yaptım gene sorun yoktu taki yeniden başlatana kadar sonra bilgisayar açılırken ekran gelmedi normalde bir ekranda ışık yanar öyle açılırdı sonra kasada benim EZ Debug LED var yani bir sorun olduğunda işlemcidemi yoksa RAM değil mi yoksa boot damı yoksa VGA yani ekran kartındamı diye söylüyor (ışığı yanıyor yani). Bir baktım VGA ışığı yanıyor sonra kapadım geri açtım düzeldi sorun yoktu sonra CS2 oynarken bir anda PC çöktü mavi ekran yok gene aynı ekran gitti VGA ışığı yanıyor sonra sürekli bu şekilde denk geldi kapandı açtım dün PUBG'ye girdim bir de OBS'i açayım dedim yayın yapayım açtığım gibi PC kapandı sonra baktım gene VGA ışığı yanıyor. Sonra bende XMP'den diye düşündüm XMP 2 ydi 1 yaptım gene fayda yok OBS çöktükden sonra AMD drvierı sılındı sanrm ekran kartı yok oldu bende başlarım böyle işe en başta dşüdnüğümü yapayım dedim driver eksiği falan olabilir en iyisi temiz bir başlangıç daha sonra PC'yi formatladım ve bugüne geldik. Formatta ilk defa bu kadar zorlandım sürekli yeniden başladığında VGA hata veriyor sonra bende yeniden başlatıyorum o şekilde gerçekleşti. bu dediklerimin hiçbiri eski işlemcimde sorun yoktu.
Benim düşüncem PSU yetmiyor diyeceğim ekran kartını besleyemiyor diye düşündüm ama güçleri nasıl toplayacağımı bilmediğim için yapamadım MSI'ın bir sitesini buldum orada da ekran kartım yoktu güçleri toplayamadım bunu öğrenebileceğim bir yer var mı?
2. sorum sizce neden bu olay oluyor işlemcidemi sorun var.
Mesaj otomatik birleştirildi:

güncel (niye kimse bakmıyor) :(

Son düzenleme:
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,029,603
Üyeler
163,198
Son üye
papadoc