Smtcee
80+ Bronze
Dahası
Anakartınızın kullanma klavuzunda ramleri hangi slota takacağınız yazılır genellikle, ramleri yan yana koyduysanız ondan da olabilir ama arada 1 boşluk varsa onu bilemiyorum.Arkadaşlar yeni güncelleme birkaç defa daha denedim açılmadı pc. 2 ram var 8 gb cl16 3200mhz çıkardım birini 2 slottan sağdakine taktım açtım açıldı fur mark testi açtım stabil %30-40 arasında fan dönüyor. Sıcaklık 85lerde sorunum ramde olduğunu düşünmüyorum Alıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüle
Mesaj otomatik birleştirildi:
Biraz önce son bilgiden sonra 2. Rami taktım ve açtım sorunsuz açıldı hiç sıkıntısı yok fanlar şu an dönmüyor ama yüke girince dönüyo stabil çalışıyor.
Yaptığım şey ise ramlerin ikisini çıkarıp temizledim 1 tanesini sağdaki slota takıp açtım sonra 2. Rami takıp çalıştırdım.
Bundan önce düzelmesi için yaptığımı düşündüklerim ise. Eski gt730 kartımla anakartı güncellemek.
Soru işaretim ise 2 ram takılı iken gt730 ile açıyordu rx6600xt ile açımıyordu şu an ne değişti hiç bilmiyorum ve bu sefer hiç de şalter atmadı. Ayrıca açılırken de fanlara güç vermek için (2 fan var) elimle döndürdüm farklı başka bir şey yapmadım
-Anakart güncellemek
-Ekran kartı takılan kısmını (sarı renk yer) silgi ile silmek
-Ramlerin takılan kısmını (sarı renk yer) silgi ile silmek
-2 ram varsa 1 ram ile sağdaki slota takıp açmak