Neler Yeni

Çözüldü✓ Bilgisayara elektrik gelince şalter atıyor

Smtcee

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
822
İsim
Samet
Arkadaşlar yeni güncelleme birkaç defa daha denedim açılmadı pc. 2 ram var 8 gb cl16 3200mhz çıkardım birini 2 slottan sağdakine taktım açtım açıldı fur mark testi açtım stabil %30-40 arasında fan dönüyor. Sıcaklık 85lerde sorunum ramde olduğunu düşünmüyorum Alıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüle
Mesaj otomatik birleştirildi:

Biraz önce son bilgiden sonra 2. Rami taktım ve açtım sorunsuz açıldı hiç sıkıntısı yok fanlar şu an dönmüyor ama yüke girince dönüyo stabil çalışıyor.

Yaptığım şey ise ramlerin ikisini çıkarıp temizledim 1 tanesini sağdaki slota takıp açtım sonra 2. Rami takıp çalıştırdım.

Bundan önce düzelmesi için yaptığımı düşündüklerim ise. Eski gt730 kartımla anakartı güncellemek.

Soru işaretim ise 2 ram takılı iken gt730 ile açıyordu rx6600xt ile açımıyordu şu an ne değişti hiç bilmiyorum ve bu sefer hiç de şalter atmadı. Ayrıca açılırken de fanlara güç vermek için (2 fan var) elimle döndürdüm farklı başka bir şey yapmadım

-Anakart güncellemek
-Ekran kartı takılan kısmını (sarı renk yer) silgi ile silmek
-Ramlerin takılan kısmını (sarı renk yer) silgi ile silmek
-2 ram varsa 1 ram ile sağdaki slota takıp açmak
Anakartınızın kullanma klavuzunda ramleri hangi slota takacağınız yazılır genellikle, ramleri yan yana koyduysanız ondan da olabilir ama arada 1 boşluk varsa onu bilemiyorum.

Kürşat K.T.K

80+ Titanium
Dahası  
Reaksiyon skoru
15,602
İsim
Kürşat
İlgilendiği Kategoriler
Elektrik elektronik sistemleri - Bilgisayar Sistemleri - İnternet Hizmetleri Teknik Destek - Teknolojiye dair her şey
Instagram
kursat.kutukcu
Facebook
kursat.kutukcu.1
PSU yu harici olarak dışarı çıkarıp aynı prize takıp dene

Smtcee

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
822
İsim
Samet
Sorun ramlerden kaynaklı değil, olamaz da zaten. Şartel atma gibi bir sorun varsa zaten direk psudan kaynaklıdır. Bahsettiğin psuda akım koruma vs. bu gibi teknolojiler mevcut. Fakat ilk denemede ters işlem yaptığınız için psuya zarar vermişsiniz. Ayrıca yük testine girerken manuel olarak kartınızın fanını 80e 90a çekin kartınız 85 derece görmüş yazık günah. Gittiğiniz bilgisayarcıda topraklama vs. yoktur kısa devreye rağmen sistemi çalıştırır fakat evinizde vardır kısa devrede veya devre kaçağında, köprü kurulamadığında şartel attırır.
Kısa devre yaparak zaten hatayı verdirtmiş, farklı yollar arayıp çözmeye çalışıyor ama sorunu kendisi de biliyor halbu ki. Değişse çözülür

Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Emre ÇAĞIRAN
Sorun ramlerden kaynaklı değil, olamaz da zaten. Şartel atma gibi bir sorun varsa zaten direk psudan kaynaklıdır. Bahsettiğin psuda akım koruma vs. bu gibi teknolojiler mevcut. Fakat ilk denemede ters işlem yaptığınız için psuya zarar vermişsiniz. Ayrıca yük testine girerken manuel olarak kartınızın fanını 80e 90a çekin kartınız 85 derece görmüş yazık günah. Gittiğiniz bilgisayarcıda topraklama vs. yoktur kısa devreye rağmen sistemi çalıştırır fakat evinizde vardır kısa devrede veya devre kaçağında, köprü kurulamadığında şartel attırır.
Fan nası yükseğe çekiliyor bilmiyorum.
Ramler den kaynaklı değil olduğunu düşündüm ama neden öyle yapınca düzeldi hiç bir fikrim yok. Sonuç olarak benim yeni bir psu almam gerektiğine vardım zaten öneri psu varsa verebilirsiniz. Bu psuya verdiğim zarar çok ciddi mi sisteme zamanla çok zarar verir mi veya tamir gibi bir durum söz konusu mu

Bütçen nedir?

Kısıtlı ise;

1200e zorlarım biraz daha verebilirim üstüne

Anakartınızın kullanma klavuzunda ramleri hangi slota takacağınız yazılır genellikle, ramleri yan yana koyduysanız ondan da olabilir ama arada 1 boşluk varsa onu bilemiyorum.
2 slot ram girişi var zaten Gigabyte B450M s2h
PSU yu harici olarak dışarı çıkarıp aynı prize takıp dene
Şu an düzeldi o yüzden hiç dokunmak istemiyorum önceden yaptığımda şalteri atrırıyodu arada arada da açıyordu neye göre attırıyor veya ne oluyo da açıyo bilmiyorum.
.
.
Psu önerisi olarak da kasam msı forge 100r (psu yeri dar hemen kabloların denk geldiği yerde hdd takma yeri var ve hdd de takılı bu yüzden kısa boylu ve kabloları takıp çıkarabilmek psu almak istiyorum piyasasını hiç bilmiyorum kablo kalabalığı olmaması için arkasına sadece kullanacaklarımı takacağım.

Son düzenleme:

Smtcee

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
822
İsim
Samet
Fan nası yükseğe çekiliyor bilmiyorum.
Ramler den kaynaklı değil olduğunu düşündüm ama neden öyle yapınca düzeldi hiç bir fikrim yok. Sonuç olarak benim yeni bir psu almam gerektiğine vardım zaten öneri psu varsa verebilirsiniz. Bu psuya verdiğim zarar çok ciddi mi sisteme zamanla çok zarar verir mi veya tamir gibi bir durum söz konusu mu

1200e zorlarım biraz daha verebilirim üstüne

2 slot ram girişi var zaten Gigabyte B450M s2h

Şu an düzeldi o yüzden hiç dokunmak istemiyorum önceden yaptığımda şalteri atrırıyodu arada arada da açıyordu neye göre attırıyor veya ne oluyo da açıyo bilmiyorum.
.
.
Psu önerisi olarak da kasam msı forge 100r (psu yeri dar hemen kabloların denk geldiği yerde hdd takma yeri var ve hdd de takılı bu yüzden kısa boylu ve kabloları takıp çıkarabilmek psu almak istiyorum piyasasını hiç bilmiyorum kablo kalabalığı olmaması için arkasına sadece kullanacaklarımı takacağım.
Bir önceki yanıtımda high power element 750w 80+ bronze önermiştim bakabilirsin

Smtcee

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
822
İsim
Samet
High power markası ne kadar güvenilir bilmiyorum ve arkasına bağlı olan kablolar çıkmalı mı acaba alıyorsam biraz iyisini alıyim
Psu markalarında sağlam markalardan bir tanesi, çıkmalı alacaksanız tam modüler almalısınız ve onlar biraz daha pahalı oluyor

Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Emre ÇAĞIRAN
Psu markalarında sağlam markalardan bir tanesi, çıkmalı alacaksanız tam modüler almalısınız ve onlar biraz daha pahalı oluyor
Fiyat farkına göre karar verebilirim çünkü çıkmalı olması daha iyi kabloya zarar vermem ve kasanın içine sığdırabilirim şu ankinde kullanmadığım kablolar çok dar alanda sıkışık duruyo. Ya şu anki psu gibi kısa alıp artanları sıkıştırıcam ya da tam modüler alıcam.
( tabi bu açılmama sorunu ve şalter atma sorunu tamamen gittiğinden emin olduktan sonra çünkü düzelmesini gerektirecek her hangi bir şey yapmadım ama düzeldi ve açıldı)

Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Emre ÇAĞIRAN
Şalter atma sorunu powersuplyden dolayı idi ve yeni aldım düzeldi yaptırmak çok mantıklı değilmiş.

Top Bottom