Neler Yeni

Bilgisayara termal macun sürdükten sonra açılmıyor

pentiti

80+ Silver
Hayatımda ilk defa bir bilgisayara termal macun sürdüm, işlemci fanını takarken inanılmaz sorun yaşadım ayakları oturtma konusunda ve anakarta oturtmaya çalışırken 1-2 saat fanın ayaklarını sürttükten sonra yanlış bir şey fark ettim onu da düzeltip sonra sağ sağlim oturttum fanı. Sonra normal şekilde pc ye tüm kabloları taktım ve ekran, anakart açılma ekranında takılı kaldı. BIOS pilini çıkar tak yaptım işe yaramadı. Belki bir anakart bileşenine zarar gelmiş olabilir diye düşünüyorum. Bilen birisi varsa lütfen yardımcı olsun.

İşlemci: İ3-9100F
Ekran Kartı: RX 480
Anakart: H310M PRO-VDH

Exanimu

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
375
İsim
Comol Ogga
Fazla termal macun sürmüş olabilirsin
soğutuyucu sök termal macunları temizle.
işlemciyi de sök altına iyice bak işlemci üzerinde termal macun olmasın, anakarttaki pinleri de kontrol et ezik kırık var mı diye, sonrasında işlemciyi takip soğutucuyu takmadan bilgisayarı açmayı dene bios'a felan girebilecekmisin kontrol et.

Vanessa

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
279
İsim
Vanessa
Açılıyor ekran geliyor ama anakart açılırken markasını falan gösterir ya o kısıma gelip takılı kalıyor orada ne kadar beklsem de düzelmiyor.
Hocam bilgili arkadaşlar daha iyi yönlendır , acaba ramleri cıkarıp tekrar takıp denermısınız , çift modul ılse tekını takıp deneyın bır ıkı yerde boyle okudum düzeldi diye yorumlar gormuştum
Mesaj otomatik birleştirildi:

Hocam bilgili arkadaşlar daha iyi yönlendır , acaba ramleri cıkarıp tekrar takıp denermısınız , çift modul ılse tekını takıp deneyın bır ıkı yerde boyle okudum düzeldi diye yorumlar gormuştum
işlemci pinleri zararda görmuş olabilir

pentiti

80+ Silver
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Valla termal macun sürmede bile hata yapıp bozduysam pc yi dediğiniz şeyleri yaparken daha çok mahvederim diye korkuyorum.

mehmetekn

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
230
İsim
Mehmet

işlemci pinleri zararda görmuş olabilir
bu işlem benim arkadışımda da yaramıştı deneyebilirsiniz.

Valla termal macun sürmede bile hata yapıp bozduysam pc yi dediğiniz şeyleri yaparken daha çok mahvederim diye korkuyorum.
ram sokme işlemi basit ya yaparsın

pentiti

80+ Silver
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Birde termal macunu sürerken elime gelmişti sonra işlemci fanını takmaya çalışırken falan elim kaydı elimdeki macun rame falan da bulaşmıştı baya beceriszlik yaptım kısaca.

tümen

80+ Platinum
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,967
İsim
tümen dağ
işlemci soketlerınde sorun olmuş olabilirmi efendim

byhorozkentli

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,596
İsim
Deniz Bey
macunu nasıl sürdün peki ?

mehmetekn

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
230
İsim
Mehmet
Birde termal macunu sürerken elime gelmişti sonra işlemci fanını takmaya çalışırken falan elim kaydı elimdeki macun rame falan da bulaşmıştı baya beceriszlik yaptım kısaca.
aga be piskiyarcıya götür gdfjykgmd

Top Bottom