Neler Yeni

Bilgisayara termal macun sürdükten sonra açılmıyor

pentiti

80+ Silver
Hayatımda ilk defa bir bilgisayara termal macun sürdüm, işlemci fanını takarken inanılmaz sorun yaşadım ayakları oturtma konusunda ve anakarta oturtmaya çalışırken 1-2 saat fanın ayaklarını sürttükten sonra yanlış bir şey fark ettim onu da düzeltip sonra sağ sağlim oturttum fanı. Sonra normal şekilde pc ye tüm kabloları taktım ve ekran, anakart açılma ekranında takılı kaldı. BIOS pilini çıkar tak yaptım işe yaramadı. Belki bir anakart bileşenine zarar gelmiş olabilir diye düşünüyorum. Bilen birisi varsa lütfen yardımcı olsun.

İşlemci: İ3-9100F
Ekran Kartı: RX 480
Anakart: H310M PRO-VDH

byhorozkentli

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,551
İsim
Deniz Bey
alalı ne kadar olmuştu işlemciyi macun 1.5 2 yıl gidiyor neredeyse geçenlerde 3100 takılı işlemciyi 1,5 sene sonra söküp baktık kurumamıştı daha

Satriani

80+ Bronze
Sen sakince tekrar sök işlemciyi, işlemci pinlerine dikkatlice bak, macunun ne kadar yayıldığını kontrol et, Ram'leri bi sök tak ama sakince. :)

mehmetekn

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
230
İsim
Mehmet

pentiti

80+ Silver
IMG-20220519-WA0007.jpg
Arkadaşlar şu işaretlediğim şey diğer yukardakine göre yamuk gözüküyor sizce sebebi bu olabilir mi?

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
selim
alalı ne kadar olmuştu işlemciyi macun 1.5 2 yıl gidiyor neredeyse geçenlerde 3100 takılı işlemciyi 1,5 sene sonra söküp baktık kurumamıştı daha
bir şey sormak istiyorum bende pcme termal macun sürdüm sürdükten sonra pc açılmadı bende garantiye yolladım işlemciyle ankartın yanmış dediler bana masraf çıkarmı çıkarsada ne kadar çıkar birde bu parçaların değişmesimi lazım yoksa tamir edilebilirmi ankart bd450 prime işlemcide amd ryzen 5500

byhorozkentli

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,551
İsim
Deniz Bey
bir şey sormak istiyorum bende pcme termal macun sürdüm sürdükten sonra pc açılmadı bende garantiye yolladım işlemciyle ankartın yanmış dediler bana masraf çıkarmı çıkarsada ne kadar çıkar birde bu parçaların değişmesimi lazım yoksa tamir edilebilirmi ankart bd450 prime işlemcide amd ryzen 5500
garantiye girer mi orasını bilemem,ama bi ara durduk yere işlemci arızalndı benim (5600) garantiye gönderdigimde direkt Sıfırı Gönderilmişti,Aynı Şekilde Durduk Yere Crucial Ramin biri bozuldu onunda para iadesini yapmışlardı

Top Bottom