Neler Yeni

Bilgisayara virüs bulaştı korkusunu yenme

Messinin kramponu

80+ Bronze
Sürekli (şundan, bundan, ondan virüs bulaşırmı) gibi konular açıp duruyorum. Bunlar hiç bitmiyor ki telefonu her hafta sıfırlıyorum. Aynı şey bilgisayar içinde geçerli. Virüsten iyi anlayan birisi yardımcı olabilir mi?

Opehlia

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
228
İsim
deniz asik
PC için ben de öyle idim bi aralar. Normal bir siteyi ziyaret ettiğinde durup dururken virüs bulaşması imkansız neredeyse. Bende bunu kafama kazıdım iyice durup dururken paranoyaklaşmaya başlıyor insan çünkü dediğin gibi. Cidden tehlikeli veya tekin olmayan bir siteden bir şey indirirsen o zaman insan şüphelenmeli fakat durup dururken virüs girmesinin olasılığı yok hocam. Umarım siz de aşarsınız.

slm.ycl02

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,362
İsim
Selim
Abuk subuk crackli rusça setupları bile kuran ben:kekw:

slm.ycl02

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,362
İsim
Selim
Ve 10 yıldır bir şey olmayan ben 😂 gerçi hep güvenilir sitelerden indirdim
Pcye 1 kez bile virüs bulaşmadı. Hatta nasıl bir şey diye merak ettim gidip sanal makine açıp virüs indirdim. İndirince de bir şey olmadı gidip hepsini çalıştırdım/kurdum en son PCde nyancat çıkıyordu açılmıyordu 😂

Kontfire

80+ Silver
Pcye 1 kez bile virüs bulaşmadı. Hatta nasıl bir şey diye merak ettim gidip sanal makine açıp virüs indirdim. İndirince de bir şey olmadı gidip hepsini çalıştırdım/kurdum en son PCde nyancat çıkıyordu açılmıyordu 😂
Sen biraz deliymişsin hocam valla yapma şöyle şeyler 😂

slm.ycl02

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,362
İsim
Selim
Sana şöyle yardımcı olayım. Pcye Kaspersky indir web ve normal taraması açık olsun hiçbir şey olmaz. Zararlı siteyse hop kardeş bak bu zararlı site girecek misin diye uyarır. Kurduğun programları tarar vs. Çok sağlam bir antivirüs en sevdiğim antivirüs diyebilirim.

Messinin kramponu

80+ Bronze
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Sana şöyle yardımcı olayım. Pcye Kaspersky indir web ve normal taraması açık olsun hiçbir şey olmaz. Zararlı siteyse hop kardeş bak bu zararlı site girecek misin diye uyarır. Kurduğun programları tarar vs. Çok sağlam bir antivirüs en sevdiğim antivirüs diyebilirim.
Bilgisayarda kurulu zaten.

slm.ycl02

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,362
İsim
Selim
Bilgisayarda kurulu zaten.
Artık reklam engelleyiciler bile zararlı sitelere girerken uyarı veriyor hocam. Virüsü indirsek dahi calistirmadigimiz halde hiçbir şey olmuyor diye biliyorum. Telefonlara virüs bulaştırmak imkansız. İOSu geçtim Android'e bile bulastiramazsin artık. Eskisi gibi açıklar yok artık telefonlarda. Zaten güvenlik adı altında pazarlanıyor iphonelar o yüzden sifirlamaniza gerek yok. Bu dediğiniz bir çeşit hastalık bende de telefonun romunu(yazılımını) değiştirme hastalığı vardı. Çeşit çeşit custom rom kuruyordum günde 15 rom kurduğum dahi oldu telefona. Onda bu yok bunda bu var, bu mu daha iyi bu mu diyerek kafayı yemiştim. En son en beğendiğim sürümü kurup bıraktım. Hem bıktım hem de üşenmeye başladım bu sayede yendim.

• Beğen
Reaksiyonlar: Ak'f

JustPlayer004

80+ Bronze
Artık reklam engelleyiciler bile zararlı sitelere girerken uyarı veriyor hocam. Virüsü indirsek dahi calistirmadigimiz halde hiçbir şey olmuyor diye biliyorum. Telefonlara virüs bulaştırmak imkansız. İOSu geçtim Android'e bile bulastiramazsin artık. Eskisi gibi açıklar yok artık telefonlarda. Zaten güvenlik adı altında pazarlanıyor iphonelar o yüzden sifirlamaniza gerek yok. Bu dediğiniz bir çeşit hastalık bende de telefonun romunu(yazılımını) değiştirme hastalığı vardı. Çeşit çeşit custom rom kuruyordum günde 15 rom kurduğum dahi oldu telefona. Onda bu yok bunda bu var, bu mu daha iyi bu mu diyerek kafayı yemiştim. En son en beğendiğim sürümü kurup bıraktım. Hem bıktım hem de üşenmeye başladım bu sayede yendim.
bende her hafta nerdeyse hem pcyi hem telefonu sıfırlıyordum hocam bu aralar durgunum pek üşeniyorum inşallah bende kurtulurum en ufak şeyde içimi korku salıyor virüs kaptı ve kafama koyuyorum formatı atmadan içim rahat etmiyor

turquoise.blue

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
335
İsim
Turquoise Blue
Sanırsınız ki Mr robot dizisindeki Elliot sisteminize sızdı :D kaliteli bir antivirüs kuruluysa ve garip yerlerde dolaşmıyorsanız çok endişe etmenize gerek yok.

Messinin kramponu

80+ Bronze
Sanırsınız ki Mr robot dizisindeki Elliot sisteminize sızdı :D kaliteli bir antivirüs kuruluysa ve garip yerlerde dolaşmıyorsanız çok endişe etmenize gerek yok.
Antivirüs bilgisayarda yüklü ve bir siteyi virüstotalde taratıp, sonra sanal makineden girip çıkıyorum. (!) doğruyu söylemek gerekirse biraz geçmiş zamana dönersek bazı tanıdığın kişiler virüsleri öyle bir övdülerki (şöyle bulaşıyor, böyle bulaşabiliyormuş, şu virüsü duydunmu dosyaları kitliyormuş (fidyeden bahsediyor),şunu duydunmu tuşlarını harfi harfine kaydediyormuş(keylogger)) falan. Bundan sonra ise bilgisayara yanlışlıkla virüs soktum. O günden sonra virüsten korkmaya başladım. Onlarla bir süre daha arkadaşlık ettikten bir 2 yıl sonra paranoyak oldum. iOS telefona bitdefender, bilgisayarda Windows defender kurulu. Bilmediğim linklere girmemeye çalışıyorum ve her gün tam tarama yapmaya çalışıyorum. Ama halla geçmedi şu hastalık türümsü üstüne yapışıp çıkmayan şey.

Ak'f

80+ Bronze
@slm.ycl02
Benim de temizlik ve FPS konusunda çok takıntılarım vardı. O zamanlara bakıp kendime yazık etmişim bu kadar takıntıdan dolayı paranoyak olmuşum diyorum. Öyle ki oyuna girip sürekli FPS kontrolü yapardım. 1-2 saatimi bunlara harcardım. Oyuna oynamak için değil, keyif almak için değil artık takıntıdan dolayı giriyordum. 1-2 FPS bile düşük görsem PC'yi resetliyor tekrar testler yapıyordum. Sürekli Windows temizliği yapıyordum. Sürekli mouse, klavye, pad temizliyordum. Hatta dolaptan bir içecek alıp içip sonra mouse dokunamıyordum elimde su damlacıkları var diye. Sürekli ıslak mendil, kolonya sanki kendim virüsmüşüm gibi davranıyordum. Sanki PC, telefon benim değil; ben onlarınmış gibi yaşıyordum. Daha neler neler... Gerçekten bakıp üzülüyorum yazık etmişim diye. Şükürler olsun maks. 1.5 sene sürdü de bıraktım artık manyak değilim.
@Messinin kranponu Çok net söylüyorum takma kafana kardeşim. Düşünmedikçe rahatlaşır ve daha mutlu olursun. Gerçekten şunu bil, onlar senin eşyaların yani sen onları kullanacaksın, onlar seni değil. Makine bunlar, bu yüzden tasarlanmış. Takıntı çok b""tan bir şey. Kendine ve zamanına yazık etme. Kullan, zevk al, geç.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,041,558
Üyeler
165,198
Son üye
Mlh_Maestro
Top Bottom