Neler Yeni

Bilgisayarda Arıza var Açılmıyor ne yapmam lazım?

Alper0506

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
Alper Erkut
CS:GO oynarken birden kasadan pat diye ses geldi korktum. PSU dan şüpheleniyorum. PC şuan açılmıyor. Herhangi birseye ayar veya hız aşırtma yapmadım. 10700K - TUF RTX 3060 Ti - TUF Z490 Plus - 32GB Ram 3200mhz - Xonar Ses kartı - Cooler Master MWE 650W Gold. Bu problem neyden kaynaklanıyor? Suan ne yapamam lazım?
Bileşenlerime Kalıcı Hasar vb. Şeyler gelir mi? Yardımlarını bekliyorum...

Hudzell

80+ Platinum
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
21,571
İsim
Hakan
İlgilendiği Kategoriler
Mining, Trading, Kripto, Crack
Yanık kokusu alıyor musunuz ? Yavaşça her bir parçayı koklamayı deneyin önce, muhtemelen pat sesinin kaynağını bu şekilde bulabiliriz.

şahin doğan

80+ Platinum
bilgisayarcıya götürüp test etmede fayda var

Merdo06

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
134
İsim
Mert
Psu'yu kokla muhtelemen bi kablo falan yandı. Umarım sadece psu ile kurtarırsın

MeynnZenith

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,343
İsim
Belirtmek İstemiyorum
İlgilendiği Kategoriler
Belli bir tane yok
CS:GO oynarken birden kasadan pat diye ses geldi korktum. PSU dan şüpheleniyorum. PC şuan açılmıyor. Herhangi birseye ayar veya hız aşırtma yapmadım. 10700K - TUF RTX 3060 Ti - TUF Z490 Plus - 32GB Ram 3200mhz - Xonar Ses kartı - Cooler Master MWE 650W Gold. Bu problem neyden kaynaklanıyor? Suan ne yapamam lazım?
Bileşenlerime Kalıcı Hasar vb. Şeyler gelir mi? Yardımlarını bekliyorum...
Dostum öncelikle çok geçmiş olsun. PC'yi hemen prizden çıkar mutlaka. İçini açıp parçaları tek tek söküp bir kontrol et. Gözle görülür bir sorun veya anormal bir yanık kokusu var mı diye bir bak. Eğer parçalarda sorun yoksa muhtemelen PSU'da sorun vardır. Kabloları kontrol et eğer sorunu bulabilirsen ona göre bir tamirciye veya garanti servisine götür. Sorun göremiyorsan da garantiye durumu bildir, garanti dışı sayılmıyorsa garantiye gönderirsin.

NOT: PC'yi açıp kontrol ederken dikkatli ol, ne yapacağını bilmiyorsan hiç elleme.

Alper0506

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
Alper Erkut
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Bileşenlerde yanik kokusu yok psudan cok hafif yanık kokusu var
Mesaj otomatik birleştirildi:

Dostum öncelikle çok geçmiş olsun. PC'yi hemen prizden çıkar mutlaka. İçini açıp parçaları tek tek söküp bir kontrol et. Gözle görülür bir sorun veya anormal bir yanık kokusu var mı diye bir bak. Eğer parçalarda sorun yoksa muhtemelen PSU'da sorun vardır. Kabloları kontrol et eğer sorunu bulabilirsen ona göre bir tamirciye veya garanti servisine götür. Sorun göremiyorsan da garantiye durumu bildir, garanti dışı sayılmıyorsa garantiye gönderirsin.

NOT: PC'yi açıp kontrol ederken dikkatli ol, ne yapacağını bilmiyorsan hiç elleme.
Kablolarda bir sıkıntı, bir problem göremedim.

Son düzenleme:

MeynnZenith

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,343
İsim
Belirtmek İstemiyorum
İlgilendiği Kategoriler
Belli bir tane yok
Bileşenlerde yanik kokusu yok psudan cok hafif yanık kokusu var
Mesaj otomatik birleştirildi:

Kablolarda bir sıkıntı, bir problem göremedim.
Yüksek ihtimalle PSU. PC'nizi açmayın, garantiye gönderin bakalım ne olacak.

Alper0506

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
Alper Erkut
Cooler Master MWE 650W 80 Gold iyi psu dediler aldık şuan pişmanım, ayrıca şaşkınım da Cooler Master gibi iyi bir markanın böylesine garip ve kolay arıza çıkarması şaşırtıcı. Ne hız aşırtma nede çok zorlicak bir şey yapmama rağmen psu nun patlaması olacak iş değil. Üstelik bu güç kaynağını daha dün takmıştım.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,037,588
Üyeler
164,530
Son üye
furkan özz
Top Bottom