Neler Yeni

Bilgisayarda fps drop başlaması

-Annatar-

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,717
İsim
Barış
İlgilendiği Kategoriler
Oyunlar, ekran kartı, işlemci
Hemen deniyorum, özellikle hangi ayarları açmamı istiyorsunuz ona göre net bir bilgi vereyim.
Benim resimde görünenleri açman yeterli olur.

AC Valhalla 1080p Ultra %100.jpg

nazmy6

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
128
İsim
Nazmi Kaan
Benim resimde görünenleri açman yeterli olur.

Alıntıyı görüntüle
Hocam bundan önce bir şey söylemek istiyorum, yanıtınızı beklerken girip bir deathmatch testi yaptım. Sıcaklığım 68 derecelerde sabit gezerken anlık olarak 77-78 derecelere çıkıyor, sonrasında geri 71 derecelere düşüyor neden olabilir?

-Annatar-

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,717
İsim
Barış
İlgilendiği Kategoriler
Hocam bundan önce bir şey söylemek istiyorum, yanıtınızı beklerken girip bir deathmatch testi yaptım. Sıcaklığım 68 derecelerde sabit gezerken anlık olarak 77-78 derecelere çıkıyor, sonrasında geri 71 derecelere düşüyor neden olabilir?
İşlemcinin yüzdelik kullanımı var. O yükselince çektiği güç artıyor ve buna bağlı sıcaklık yükseliyor. Bir de MHz dediğimiz şey var. İşlemci fazla ısınınca tedbir olarak bu MHz'yi düşürüyor. MHz düştüğü için işlemci gücünü sınırlandırmış oluyor ve oyundaki FPS o yüzden aşırı düşüş yaşıyor.

nazmy6

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
128
İsim
Nazmi Kaan
İşlemcinin yüzdelik kullanımı var. O yükselince çektiği güç artıyor ve buna bağlı sıcaklık yükseliyor. Bir de MHz dediğimiz şey var. İşlemci fazla ısınınca tedbir olarak bu MHz'yi düşürüyor. MHz düştüğü için işlemci gücünü sınırlandırmış oluyor ve oyundaki FPS o yüzden aşırı düşüş yaşıyor.
Anladım hocam sanırım dediğiniz şeyi yaşıyorum. Stok fanla bu zamana kadar iyi dayandım bile bir kule tipi soğutucu şart bana

-Annatar-

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,717
İsim
Barış
İlgilendiği Kategoriler
Anladım hocam sanırım dediğiniz şeyi yaşıyorum. Stok fanla bu zamana kadar iyi dayandım bile bir kule tipi soğutucu şart bana
Evet 5600X stok fanla fazla ısınır. %80 işlemci kullanan oyunlardan oynasan 90-95 dereceyi bile görür. Kule tipi soğutucu bu sorunu çözecektir.

nazmy6

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
128
İsim
Nazmi Kaan
Evet 5600X stok fanla fazla ısınır. %80 işlemci kullanan oyunlardan oynasan 90-95 dereceyi bile görür. Kule tipi soğutucu bu sorunu çözecektir.
Önerdiğiniz ömürlük bir kule tipi soğutucu var mı acaba?

Top Bottom