-Annatar-
80+ Gold
- Reaksiyon skoru
- 3,394
Benim resimde görünenleri açman yeterli olur.Hemen deniyorum, özellikle hangi ayarları açmamı istiyorsunuz ona göre net bir bilgi vereyim.
Benim resimde görünenleri açman yeterli olur.Hemen deniyorum, özellikle hangi ayarları açmamı istiyorsunuz ona göre net bir bilgi vereyim.
Hocam bundan önce bir şey söylemek istiyorum, yanıtınızı beklerken girip bir deathmatch testi yaptım. Sıcaklığım 68 derecelerde sabit gezerken anlık olarak 77-78 derecelere çıkıyor, sonrasında geri 71 derecelere düşüyor neden olabilir?
İşlemcinin yüzdelik kullanımı var. O yükselince çektiği güç artıyor ve buna bağlı sıcaklık yükseliyor. Bir de MHz dediğimiz şey var. İşlemci fazla ısınınca tedbir olarak bu MHz'yi düşürüyor. MHz düştüğü için işlemci gücünü sınırlandırmış oluyor ve oyundaki FPS o yüzden aşırı düşüş yaşıyor.Hocam bundan önce bir şey söylemek istiyorum, yanıtınızı beklerken girip bir deathmatch testi yaptım. Sıcaklığım 68 derecelerde sabit gezerken anlık olarak 77-78 derecelere çıkıyor, sonrasında geri 71 derecelere düşüyor neden olabilir?
Anladım hocam sanırım dediğiniz şeyi yaşıyorum. Stok fanla bu zamana kadar iyi dayandım bile bir kule tipi soğutucu şart banaİşlemcinin yüzdelik kullanımı var. O yükselince çektiği güç artıyor ve buna bağlı sıcaklık yükseliyor. Bir de MHz dediğimiz şey var. İşlemci fazla ısınınca tedbir olarak bu MHz'yi düşürüyor. MHz düştüğü için işlemci gücünü sınırlandırmış oluyor ve oyundaki FPS o yüzden aşırı düşüş yaşıyor.
Evet 5600X stok fanla fazla ısınır. %80 işlemci kullanan oyunlardan oynasan 90-95 dereceyi bile görür. Kule tipi soğutucu bu sorunu çözecektir.Anladım hocam sanırım dediğiniz şeyi yaşıyorum. Stok fanla bu zamana kadar iyi dayandım bile bir kule tipi soğutucu şart bana
Önerdiğiniz ömürlük bir kule tipi soğutucu var mı acaba?Evet 5600X stok fanla fazla ısınır. %80 işlemci kullanan oyunlardan oynasan 90-95 dereceyi bile görür. Kule tipi soğutucu bu sorunu çözecektir.
Ben soğutuculara bakmayalı uzun zaman oldu. Şimdi bir şey diyemem. Başka bir konu açarak öneri alabilirsin.Önerdiğiniz ömürlük bir kule tipi soğutucu var mı acaba?