Neler Yeni

Bilgisayarda hangisini yükseltmeliyim

Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
Yusuf
Bilgisayarımda ryzen 5 2600 işlemci rx5500xt8gb ekran kartı 8gb cruical ram msib450m a pro max ana kartım var cebimde biraz param var sizce 16 veya 32gb ram mi almalıyım ve ilerisini de düşünerek 32gb ram mantıklımı yada işlemcimi ryzen 5 5600e mi yükseltmek daha mantıklıdır şimdiden yardımınız için teşekkürler

jombo

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
126
İsim
efe araci
hocam ddr4 sistem kullanıyorsunuz benim önerim yükseltme yapmayın gittiği yere kadar götürsün ha illede yükseltçem diyorsanız komple sistemi satıp yeni bir ddr5 am5 sistem kurmanız mantıklı olur.
illede yükseltmek istiyorum diyorsanız işlemciyi r 5 5600 a yükseltip raminizi 32gb yaparsanız 1-2 sene daha götürür. 1-2 sene sonrada ekran kartınızı amd 7000 serisi ile güncelleyip güncel bir ddr4 sisteme sahip olmuş olursunuz ama ben yinede ddr5 am5 sistem öneriyorum.

Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
Yusuf
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
hocam ddr4 sistem kullanıyorsunuz benim önerim yükseltme yapmayın gittiği yere kadar götürsün ha illede yükseltçem diyorsanız komple sistemi satıp yeni bir ddr5 am5 sistem kurmanız mantıklı olur.
illede yükseltmek istiyorum diyorsanız işlemciyi r 5 5600 a yükseltip raminizi 32gb yaparsanız 1-2 sene daha götürür. 1-2 sene sonrada ekran kartınızı amd 7000 serisi ile güncelleyip güncel bir ddr4 sisteme sahip olmuş olursunuz ama ben yinede ddr5 am5 sistem öneriyorum.
Reis peki ikisinden birini yapacak olsan şuan hangisini yapardın

MaliArican

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
261
İsim
Mehmet Ali ARICAN
Hocam bence şimdilik idare etmesi ve kolay satılabilmesi için elinizdeki rame uyumlu bi 8GB Ram daha alıp para biriktirmeye devam edin ve sisteminizi de 10 liraya ilana koyup 8-9 arasına satıp am5 sisteme geçmenizi öneririm.

jombo

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
126
İsim
efe araci
Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
Yusuf
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Ne kadar bütçen var?
3 ile 4 arası diyelim hocam
Mesaj otomatik birleştirildi:

Hocam bence şimdilik idare etmesi ve kolay satılabilmesi için elinizdeki rame uyumlu bi 8GB Ram daha alıp para biriktirmeye devam edin ve sisteminizi de 10 liraya ilana koyup 8-9 arasına satıp am5 sisteme geçmenizi öneririm.
Hocam şöyle 1 2sene daha sistemi değiştirmeyi düşünmüyorum ram konusuna gelince hiçbiryerde benim ram in aynısı yok

MaliArican

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
261
İsim
Mehmet Ali ARICAN

Hocam şöyle 1 2sene daha sistemi değiştirmeyi düşünmüyorum ram konusuna gelince hiçbiryerde benim ram in aynısı yok
Birebir aynısı olması lazım değil hocam Ramlerin önemli olan mhz ve cl değerleri biraz da voltaj önemli olabilir ama genelde aynı oluyor sizin ramleriniz nedir?
Hani en kötü elinizdekini ilana koyun sıfırdan Ram alın.

Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
Yusuf
Birebir aynısı olması lazım değil hocam Ramlerin önemli olan mhz ve cl değerleri biraz da voltaj önemli olabilir ama genelde aynı oluyor sizin ramleriniz nedir?
Hani en kötü elinizdekini ilana koyun sıfırdan Ram alın.
Pc yi alalı 6 seneyi geçti o yüzden tam isim bilmiyorum ama cruical 8gb 2933mhz ramlerim cl değerine bakabileceğim biryer varmı birde ser olarak ballistix serisi

MaliArican

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
261
İsim
Mehmet Ali ARICAN
Cpu-z’den bakabilirsiniz hocam.CAS Latency diye yazar cl değeri

DeviLJoN

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
269
İsim
Onur

Eğer rami satabilirsen 32gb takviye yapabilirsin. Bütçe bilmeden sana am5 sisteme geç diyemem. Bütçen biraz yüksek olsaydı sistemi komple sat derdim. Senin şimdi minimum yapman gereken şey ram değişimi. AM5 sisteme geçmek istiyorsan sistem satıp en az ayrıca yanına 10 daha eklemeniz lazım. Az diyorum çoğu demiyorum.

Top Bottom