Neler Yeni

Bilgisayarda ışık var ama açılmıyor

Dikastes

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Emirhan Taşcı
Son 1 aydır masaüstü bilgisayarımın fişini çıkarıp taktığımda klavye ve işlemci fanının ışıkları yanıp yanıp sönüyor, fare sesine benzer "viyk viyk" diye bir ses geliyordu. Bu esnada bilgisayar da açılmıyordu. Fişi çıkardıktan sonra 15 saniye kadar hala böyle olmaya devam ediyordu. Fişi çıkarıp tekrar taktığımda sorun çözülüyordu. Böyle bir sorun var diye 3 haftadır fişi çekmeden kullanıyorum. Bugün fişi çıkarmak zorunda kaldım ve çıkarıp takınca yine aynı sorun oldu ve bu sefer hiçbir şekilde normale dönmedi. BIOS pilini çıkarıp taktım sorun çözülmedi. PSU'da bir sorun var mı diye bakmak için 24 pin kablosundan kısa devre yaptım ve PSU sorunsuz bir şekilde çalıştı. Bilgisayarda normalde yük altında bile hiçbir sorun yok. Cyberpunk 2077 gibi ağır oyunları bile RT açık gayet rahat sorunsuz oynatıyor. En son artık vazgeçmişken birdaha takayım dedim ve 10 saniye kadar yine yanıp söndükten sonra bu sefer ışıkları kapandı. Açma tuşuna basınca açıldı ancak bilgisayar açılırken ekran kartından normalde bir çıt sesi gelip ışık yanıyor. Bu sefer o ses hızlı bir şekilde arka arkaya 10 defa geldi ( BIOS sıfırlandığı için mi bilmiyorum.). Şu an bilgisayar sorunsuz çalışıyor ancak elektriği giderse yüksek ihtimalle yine böyle olacak. Sorun nerden kaynaklanıyor bir türlü çözemedim yardımcı olursanız sevinirim.

RAM: Kingston Fury Beast 2x8 3600 Mhz DDR4 CL16 Ram
Depolama: Kingston NV2 1 TB
Ekran kartı: XFX Radeon RX 6800 XT
Anakart: Gigabyte B550 Gaming X V2
İşlemci: Ryzen 5 5600x

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,032,716
Üyeler
163,706