Çözüldü✓ Bilgisayardan Anlayan Biri Yardım Edebilir mi?

PykeTyson

80+
Reaksiyon skoru
30
Bilgisayardan anlayan biri problemimin çözülmesinde yardımcı olabilir mi? Şu anda kimseden cevap alamadığım bir bilgasayar sorunum var. Aşırı bir şekilde drop yiyorum . Fps im normal olsa da olmasa da çok fazla drop yiyorum . Bazen oyun direkt crash yiyor . Bu darboğaz olabilir mi? Sorun nedir?
Rx6650Xt
İ512400f
16gb ddr4 ram
1.5 tb ssd
Aşağıya bir sürü test koydum oradan inceleyebilirsiniz

Ekler

• 10dk.webp
    10dk.webp
    248.9 KB · Hit: 137
  • 5dk.webp
    5dk.webp
    248.6 KB · Hit: 80
  • Spider-Man2_2025_05_25_22_53_30_472.webp
    Spider-Man2_2025_05_25_22_53_30_472.webp
    282.5 KB · Hit: 73
  • 5dk occt.webp
    5dk occt.webp
    110.3 KB · Hit: 78
Bilgisayardan anlayan biri problemimin çözülmesinde yardımcı olabilir mi? Şu anda kimseden cevap alamadığım bir bilgasayar sorunum var. Aşırı bir şekilde drop yiyorum . Fps im normal olsa da olmasa da çok fazla drop yiyorum . Bazen oyun direkt crash yiyor . Bu darboğaz olabilir mi? Sorun nedir?
Rx6650Xt
İ512400f
16gb ddr4 ram
1.5 tb ssd
Masaüstünde felanda donma oluyormu yoksa sadece oyunlardamı?

kankam bence kartın termal bakımlarını yaptırt garantisi varsa servis yapıyor servis kartı teste ediyor istedğini dile getir yapıyorlar

Driverleriniz güncelmi güncelse termal bakımda iyi olabilir.
güncel ekran karttına hiç bakım yapmadım.
çözünürlüğünüz nedir bu arada ?
1920 1080p
Gayet normal çünkü ekran kartına yük biniyor. Ekran kartın eskiyse bakımlarını yaptır macun sür geçer.
kankam bence kartın termal bakımlarını yaptırt garantisi varsa servis yapıyor servis kartı teste ediyor istedğini dile getir yapıyorlar
herkes bakımdan söz etmiş . Bakıma göndersem ve sonrasında parça değişimi yapsam ilk neleri değişmeliyim?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

güncel ekran karttına hiç bakım yapmadım.

1920 1080p

herkes bakımdan söz etmiş . Bakıma göndersem ve sonrasında parça değişimi yapsam ilk neleri değişmeliyim?
Yanıtlarınız iin sağolun

Rx6650Xt
İ512400f
16gb ddr4 ram
1.5 tb ssd
O attığın sahnede darboğaz var evet, ekran kartı neredeyse yarısında çalışıyor.
Yeni gördüm bir de vram sınırda sorun bundan kaynaklı muhtemelen. Grafikleri düşürmeyi dene bir daha at.

Ekran kartı sıcaklıklarını iyi ancak RAM ve VRAM kullanımlarına baktığımda sınırda duruyorlar. Muhtemelen sorun bundan kaynaklı. Bunun dışında RDR2 gibi ağır oyunlarda ve yüksek ayarlarda DRAM'siz okuma yazma hızları düşük M2 SSD kullanımının da arada drop yaptığı oluyor ama bu uç bir örnek.

Eğer sorun buysa geçici çözüm olarak pc manager uygulaması ile arada bir bellek kullanımını optimize edebilirsiniz (arka planda ki şeyleri vs kapatıyor ram kullanımını düşürüyor) ve oyun oynarken arkada program açık bırakmamaya özen gösterin.

Kalıcı çözüm 2x16 GB RAM alman ve ekran kartı VRAM kullanımını azaltmak için grafik ayarlarını biraz düşürebilirsin (tüm ayarları düşürmekten bahsetmiyorum bazı çok VRAM yiyen ayarlar olabiliyor gölge kalitesi vb. bu ayarları biraz düşürsen etki eder.)

Kendimden örnek vereyim GTA 5 oynarken arka planda bir kaç tarayıcı uygulama vs olunca RAM kullanımı %90 civarına gelince drop oluyordu anlık olarak. RAM yükselttim sorun çözüldü.. RAM yükseltmeden önce de arka planda uygulama bırakmadığımda drop olayları yaşamıyordum.

Geri