Neler Yeni

Bilgisayardan Ders Çalışma Taktikleri [Göz, Odaklanma, Sağlık, Verim]

LeftSpace

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
89
İsim
Mustafa Aksoy
Bu günlerde artık bir çoğumuz dersi bilgisayarlardan çalışıyoruz. Bu konuda da herkes bilgisayardan ders çalışırken kullandığı taktikleri yazsın yardımlaşalım ben başlıyorum.
Lütfen yazılanlara yeni bir şey eklemiyecekseniz konuya boş yorum atmayalım amaç insanlara yardımcı olmak.

1) Göz sağlığı için ekran karartma ve mavi ışık azaltma için dimscreen ve f.lux kullanıyorum bazende bilgisayar gözlüğü ayrıca 50dk da bir göz rahatlatma antremanları. 2 Günde bir göz damlası.
2) Bilgisayara çok baktığımdan arada koşu yürüyüş fitnes basketbol futbol ile uğraşıyorum.
3) Kaytarmamak için pomodoro uygulamaları kullanıyorum.
4) Youtubede dikkatimi dağıtmamak için şu eklentiyi kullanıyorum(saçma videolar olmuyor sadece arama çubuğu oluyor ana ekranda video açılıncada yanda sadece ders videoları öneriliyor böyle ayarladım):
1673170317867.png

5) Yavaş konuşulmasını sevmediğimden video hızını 1.5 2 2.5 gibi ayarlarda kullanıyorum bazen, youtube 2 ye kadar destekliyor ama eklentisi var.
6) Videodaki soruları ekranda çözmek için fatih kalem
7) ekran görüntüsü = lightshot
8) Videolara uzun süre odaklanabilmek için parlaklık renk ayarları değiştirme 30cm mesafe bırakma vs vs
9) Nofap
10) sıkılınca rahatlamak için oyun oynarsam 3-4 saat gidiyor o yüzden molalarda yazılım öğreniyorum yada teknoloji haberleri
11) Belkide en önemlisi psikoloji psikiyati kitapları okuyup evrimi ve süreçlerini öğrenerek kendini insanı tanıyıp ona göre hareket edip yeri gelince kendini kandırma.

Rilroalpt

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
735
İsim
Eren Emirhan Tuner
Instagram
eren.emirhan_tuner
Steam
rilro59
Twitter
rilroalpt
Discord
Ril/Eren#2440
Nofap e katılıyorum 11. madde de psikoloji ve psikiyatri yazmadığın için maalesef ki bu taktikleri aklımdan silmek zorundayım. Yine de teşekkürler.
Kural koymuşsun kuralı çiğnemeyelim bari benim de önerim:
Konuyu bitirdikten sonra 15 tane soru çözüp kaç tane yanlışınız olduğuna bakın, hangi türlerde yanlışınız varsa o konuyu tekrar baştan çalışıp çalıştıktan sonra yine 15 soru çözün. Kendimi sadece bunu yaparak bayağı geliştirmiştim. (Bence nereden başlayacağını nasıl çalışacağını bilmeyen veyahut yeni başlayan insanlara güzel bi' öneri)

LeftSpace

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
89
İsim
Mustafa Aksoy
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Nofap e katılıyorum 11. madde de psikoloji ve psikiyatri yazmadığın için maalesef ki bu taktikleri aklımdan silmek zorundayım. Yine de teşekkürler.
aga sayısalcıyım bide pcde dikkat etmiyorum fazla gerçi denemelerde bile tyt de 36 yapıyorum hoca dil bilgisiyle derdin ne diyor neyse olsun amacım yardımcı olmaktı ama konuşmada türkçeye dikkat ederim

Top Bottom