Bilgisayardan iyi anlayanlar bakabilir mi ?

Birisii

80+
Reaksiyon skoru
128
Arkadaşlar 4 aydır cs2 saatlerce oynardım 5-6 saat işlemcim max 55-61 derece arası gidip gelirdi arkada chrome felan ve kaspersky açık olmasına rağmen böyleydi fakat bu 2 gündür chrome ve kasperky ı kapatmama rağmen cs2 de fanlar normalken bir anda o kadar şiddetli dönüyor ki aniden kırılacakmış gibi dönüyor , özellikle smoke içine girince veya skin yada kasalara felan bakınca 71-75 dereceler fırlıyor neden virüs felanda yok daha önce böyle saçma sıçrama felan yoktu ek olarak fanlar aldığımdan beri böyle şiddetli dönmemişti motor gibi mübarek altta ki videodan sese bakabilirsiniz . Acaba sorun nerde yardımcı olursanız çok sevinirim

Videoda oyundayken smoke atıyorum bir anda fanlar hızlanıyor ve ses ciddi şekilde artıyor

Ekran Kartı:Rx 9070xt
İşlemc :Ryzen 7 7800x3d
Soğutu:Arctic Liquid Freezer II 420mm sıvı soğutma
Kasa : lian li lancool III

Son düzenleme:
Sıcaklık kısmında işlemcin full yükteyse olabilir. Diğer kısımlarda işlemcine yük binmiyordur belki de. Programdan o sıcaklıkda işlemci kullanımına bakman lazım. Hep aynı kullanımda ise sorun başka nedenden olabilir.

Arkadaşlar 4 aydır cs2 saatlerce oynardım 5-6 saat işlemcim max 55-61 derece arası gidip gelirdi arkada chrome felan ve kaspersky açık olmasına rağmen böyleydi fakat bu 2 gündür chrome ve kasperky ı kapatmama rağmen cs2 de fanlar normalken bir anda o kadar şiddetli dönüyor ki aniden kırılacakmış gibi dönüyor , özellikle smoke içine girince veya skin yada kasalara felan bakınca 71-75 dereceler fırlıyor neden virüs felanda yok daha önce böyle saçma sıçrama felan yoktu ek olarak fanlar aldığımdan beri böyle şiddetli dönmemişti motor gibi mübarek altta ki videodan sese bakabilirsiniz . Acaba sorun nerde yardımcı olursanız çok sevinirim

Videoda oyundayken smoke atıyorum bir anda fanlar hızlanıyor ve ses ciddi şekilde artıyor

Sıvı soğutucunun pompasında sıkıntı var sandım başta ama videoda öyle bir ses gelmiyor. Konuyu takibe aldım merak ettim.

Sıvı soğutucunun pompasında sıkıntı var sandım başta ama videoda öyle bir ses gelmiyor. Konuyu takibe aldım merak ettim.
Hocam videoda çok belli olmuyor bilgisayardan hiç anlamayan dayım bile bilgisayara ne oldu öyle ses çıkarıyor diye soruyor smoke Bombası yediğim gibi fanlar çıldırıyor aşırı derecede
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Sıcaklık kısmında işlemcin full yükteyse olabilir. Diğer kısımlarda işlemcine yük binmiyordur belki de. Programdan o sıcaklıkda işlemci kullanımına bakman lazım. Hep aynı kullanımda ise sorun başka nedenden olabilir.
Hocam smoke yiyince fanlar çıldırıyor arkada ağır bir uygulamada yok steam ve cs2 açık sadece

Hocam videoda çok belli olmuyor bilgisayardan hiç anlamayan dayım bile bilgisayara ne oldu öyle ses çıkarıyor diye soruyor smoke Bombası yediğim gibi fanlar çıldırıyor aşırı derecede
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Hocam smoke yiyince fanlar çıldırıyor arkada ağır bir uygulamada yok steam ve cs2 açık sadece
Fanlar iyice açılıyor ama pompa sesi gelmiyor hiç yani sıvı soğutmada bir sıkıntı olduğunu sanmıyorum. İşlemcinin macunu pumpout olmuş olabilir belki. Bi kaldırıp bakmak gerek onun için de. Yazılım olarak her şey güncelse fiziki olarak işlemcinin macununa bir bak derim.

Fanlar iyice açılıyor ama pompa sesi gelmiyor hiç yani sıvı soğutmada bir sıkıntı olduğunu sanmıyorum. İşlemcinin macunu pumpout olmuş olabilir belki. Bi kaldırıp bakmak gerek onun için de. Yazılım olarak her şey güncelse fiziki olarak işlemcinin macununa bir bak derim.
1 ay oldu termal yenileyeli düzgün sürdük eminim en kalitelisini aldım termal grizzly kryonaut

Bro ben Adana'da yaşıyorum kışın böyle bir sorun olmuyordu ama son 2 haftadır özellikle havalar iyice ısındığından beri bende de aynı sorun olmaya başladı. Ama bende kart 5 yıllık rx 570 var. Çok aşırı yüksek hızlarda dönüyor ekran kartı fanları fakat çok takmıyorum. Ama senin kartın soğutucusu çok daha iyi olmalı. Merak ettim sebebini inşallah bir sorun sıkıntı yaşamadan halledersin.

Biostan baktım da default bu ayarlar birde dengesizlik var mı

Ekler

• IMG_20250520_145137.webp
    IMG_20250520_145137.webp
    1 MB · Hit: 16
Biostan baktım da default bu ayarlar birde dengesizlik var mı
Ayarlar olması gerektiği gibi. Radyator petekleri dolmuş olabilir ve ya termal macun kaymış da olabilir diğer bir olay yazilimsal olabilir. Sıvı soğutmanın güç girişi pomp olanına mı taktınız? O kabloyu çıkartın sonra bios pilini çıkartın 5 dakika bekleyin kendini resetleyecektir sonra kablo ile bios pilini geri takin sistemi çalıştırın bir de öyle deneyin

1 ay oldu termal yenileyeli düzgün sürdük eminim en kalitelisini aldım termal grizzly kryonaut
Hocam thermal grizzly kryonaut giriş seviyesi bir termal macun en kalitelisi değil. Ama Yeni dediğinize göre henüz akma yapmış olamaz.
Arkadaşların bahsettiği benim de aklıma geldi biosta görmüşsünüzdür fanların sıcaklık derecesine göre çalışması istenen yüzdelik bir ayar var. Malum yaz sıcakları da geldi. Bu yüzde ile çakışıyor olabilir. Macununuz hala varsa güzelce temizleyip tekrar yenileyin ve düzgün monte ettiğinizden emin olun. Hala aynısını yapıyorsa başka bir sorun var diyebiliriz. Yazılımsal da olabilir.

@rizla353535

Smoke atınca CPU işlem yükü artıyor ve çok ısındığını için fanları maximuma alıyor muhtemelen. Önceden böyle olmuyorsa termal macunda ve ya pompa da sıkıntı olabilir. Boşta kaç derece onu kontrol edin. Başka bir oyunla test edin.

stress test yapmayı dendinizmi ?
eğer stress testinde böyle bi sorun olmazsa yüksek ihtimal yazılımsaldır.

Geri