Neler Yeni

Bilgisayarım Açıldığında Anakart Ekranında Takılıyor

ImToretto

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,088
İsim
Emre
İlgilendiği Kategoriler
Bilgisayar Bileşenleri. Genel Sorunlar.
Instagram
7emrek
Merhaba Arkadaşlar,
Sorunumu Kısaca Bahsedeyim ; Bilgisayarım Açıldığında Gigabyte'ın Ekranında Kalıyor Eğer Klavyeden Herhangi bir Tuşa Basarsam devam ediyor. Ve Buda Bazı İşlerimde Bana Zaman Kaybı Yaratıyor Sebebi nedir?
Anakartım ; GA-H61M-S2PV (rev 2.0)
Önceden Windows HDD de kurulu idi ve o zaman da yapıyordu. Sonra SSD'ye geçtim ama sorun hala devam ediyor.

Ekler

• 1231231231231231.jpg
    1231231231231231.jpg
    236.7 KB · Hit: 54

BringThaNoize

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
822
İsim
Ahmet Aydın
Sorun hdd'de olabilir. Ben eski hdd'yi yedek depolama olarak kullanıyordum. Sistem hep bu ekranda takılıyordu. Hdd'yi söktüm takılma gitti. 2-3 saniyede açılır oldu sistem. Tekrar tekrar takıp deneyince takılmalar yine başladı. Hdd'yi söküp dene bir de.

ImToretto

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,088
İsim
Emre
İlgilendiği Kategoriler
Instagram
7emrek
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Sorun hdd'de olabilir. Ben eski hdd'yi yedek depolama olarak kullanıyordum. Sistem hep bu ekranda takılıyordu. Hdd'yi söktüm takılma gitti. 2-3 saniyede açılır oldu sistem. Tekrar tekrar takıp deneyince takılmalar yine başladı. Hdd'yi söküp dene bir de.
Eve Geçtiğim zaman Söküp Denerim Teşekkürler.

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,026
İsim
Emre Zengin
Merhaba Arkadaşlar,
Sorunumu Kısaca Bahsedeyim ; Bilgisayarım Açıldığında Gigabyte'ın Ekranında Kalıyor Eğer Klavyeden Herhangi bir Tuşa Basarsam devam ediyor. Ve Buda Bazı İşlerimde Bana Zaman Kaybı Yaratıyor Sebebi nedir?
Anakartım ; GA-H61M-S2PV (rev 2.0)
Önceden Windows HDD de kurulu idi ve o zaman da yapıyordu. Sonra SSD'ye geçtim ama sorun hala devam ediyor.
Arkadaşın dediği gibi HDD'den kaynaklı olabilir. Benim başıma XMP açınca böyle bir olay geldi. BIOS güncellemesiyle sorunum çözülmüştü. Senin sorunun HDD'den kaynaklı büyük ihtimalle.

ImToretto

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,088
İsim
Emre
İlgilendiği Kategoriler
Instagram
7emrek
Arkadaşın dediği gibi HDD'den kaynaklı olabilir. Benim başıma XMP açınca böyle bir olay geldi. BIOS güncellemesiyle sorunum çözülmüştü. Senin sorunun HDD'den kaynaklı büyük ihtimalle.
Hdd'yi söktüğüm zamanda aynı takılma oldu.

Dahası  
Reaksiyon skoru
135
İsim
Semih Özden
Merhaba kanka
Bios sürümünü kontrol edermisin güncel değilse güncelle eğer hala yapıyorsa bios ayarlarını sıfırlamayı dene. Arkadaşımın başınada buna benzer bir olay gelmisti. Bios ayarlarını kurcalamıstı ondan oluyordu. :)

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,026
İsim
Emre Zengin
Hdd'yi söktüğüm zamanda aynı takılma oldu.
BIOS'u sıfırlamak belki çözüm olabilir.
Öncelikle bilgisayarı kapat. Kapattıktan sonra PSU kablosunu çıkar. Kasanın üstünde USB bellek vb. hiçbir şey takılı olmasın. Kasanın kapağını aç. Açtıktan sonra RAM'leri çıkar. RAM'leri çıkardıktan sonra CLR_CMOS yazan 2 pinli yere tornavida yardımıyla 2 pine aynı anda 5-10 saniye değdir. Ondan sonra RAM'leri geri takıp sistemi çalıştır bakalım.
Eğer gene takılma olursa bu sefer RAM'leri teker teker 2 slotta da test ederek açıp kapat bilgisayarı.
Ekran Görüntüsü (360).png

ImToretto

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,088
İsim
Emre
İlgilendiği Kategoriler
Instagram
7emrek
Merhaba kanka
Bios sürümünü kontrol edermisin güncel değilse güncelle eğer hala yapıyorsa bios ayarlarını sıfırlamayı dene. Arkadaşımın başınada buna benzer bir olay gelmisti. Bios ayarlarını kurcalamıstı ondan oluyordu. :)
Merhaba. Bios'um son destekleyen sürümü kullanıyorum (beta değil) bios'u sıfırlamayı deniyeceğim.
Mesaj otomatik birleştirildi:

BIOS'u sıfırlamak belki çözüm olabilir.
Öncelikle bilgisayarı kapat. Kapattıktan sonra PSU kablosunu çıkar. Kasanın üstünde USB bellek vb. hiçbir şey takılı olmasın. Kasanın kapağını aç. Açtıktan sonra RAM'leri çıkar. RAM'leri çıkardıktan sonra CLR_CMOS yazan 2 pinli yere tornavida yardımıyla 2 pine aynı anda 5-10 saniye değdir. Ondan sonra RAM'leri geri takıp sistemi çalıştır bakalım.
Eğer gene takılma olursa bu sefer RAM'leri teker teker 2 slotta da test ederek açıp kapat bilgisayarı. Alıntıyı görüntüle
tamamdır deneyip sonucu size söyleyeceğim teşekkürler :)

Top Bottom