Bilgisayarım Açılmıyor

Demrtrk41

80+
Reaksiyon skoru
13
Akşam bilgisayarımı kapattım sabah açamadım bundan önce Bilgisayar çalışırken tamamen stabil, ancak birkaç saat kapalı kaldıktan sonra tekrar açılmıyor. Bazen fanlar 1-2 saniye dönüp duruyor, bazen sadece RAM RGB’leri yanıyor ve sistem POST etmiyor.
BIOS en güncel sürüme güncellendi, CMOS sıfırlandı, BIOS varsayılan ayarları, EXPO açık/kapalı, Memory Context Restore ayarları ve RAM slot değişimleri dahil tüm temel testleri yaptım ancak sorun devam ediyor.
Konuyu yanlış yere açtıysam affola 😊

Bunları yapınca bazen açılıyor oyun felan oynuyorum hiç bir sıkıntı yok ama kapatınca açması zor oluyor bunları hep tekrarlamam gerekiyor.
Anakartın üstündeki hata kodu ledleri sırayla yanıyor Cpu ile Dram yanıp sönüyor en son Dram 1-2 saniye yanıyor sonra sönüyor sadece ramlerin ışığı yanıyor
Anakart: GIGABYTE ANAKART AMD AM5 ATX B650 EAGLE AX
Ram: Corsair Vengeance RGB DDR5 RAM 16x16
İşlemci: amd r5 7600
Psu: FSP Hydro M PRO 800W

Ekler

• IMG_8099.webp
    IMG_8099.webp
    52.3 KB · Hit: 15
  • IMG_8098.webp
    IMG_8098.webp
    47.5 KB · Hit: 14
  • IMG_8094.webp
    IMG_8094.webp
    58.3 KB · Hit: 18
  • IMG_8100.webp
    IMG_8100.webp
    46.1 KB · Hit: 12
Son düzenleme:
Akşam bilgisayarımı kapattım sabah açamadım bundan önce Bilgisayar çalışırken tamamen stabil, ancak birkaç saat kapalı kaldıktan sonra tekrar açılmıyor. Bazen fanlar 1-2 saniye dönüp duruyor, bazen sadece RAM RGB’leri yanıyor ve sistem POST etmiyor.
BIOS en güncel sürüme güncellendi, CMOS sıfırlandı, BIOS varsayılan ayarları, EXPO açık/kapalı, Memory Context Restore ayarları ve RAM slot değişimleri dahil tüm temel testleri yaptım ancak sorun devam ediyor.
Konuyu yanlış yere açtıysam affola 😊

Bunları yapınca bazen açılıyor oyun felan oynuyorum hiç bir sıkıntı yok ama kapatınca açması zor oluyor bunları hep tekrarlamam gerekiyor.
Anakartın üstündeki hata kodu ledleri sırayla yanıyor Cpu ile Dram yanıp sönüyor en son Dram 1-2 saniye yanıyor sonra sönüyor sadece ramlerin ışığı yanıyor
Anakart: GIGABYTE ANAKART AMD AM5 ATX B650 EAGLE AX
Ram: Corsair Vengeance RGB DDR5 RAM 16x16
İşlemci: amd r5 7600
Psu: FSP Hydro M PRO 800W
statik elektrik boşaltma yolunu dener misin

montajı yaparken işlemci soğutucuyu aşırı derece sıktın mı ? cpu güç kablosunu kontrol et

Denedim sonra bios pişini çıkarttım denedim bi ara acıldı sonra tekrar aynı
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Pc 7 aydan beri çalışıyor bi kaç gündür var bu olay
en son bir değişiklik ne yaptın

Son düzenleme:
Nasıl temizledin

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,234,468
Üyeler