Sistemini öğrenebilir miyim?İşlemci değiştirdim bios falan güncel ama pc açılmıyor neden olabilir?
Bilgisayarı kapat. PSU kablosunu çıkar. Kasanın üstünde USB bellek vb. hiçbir şey takılı olmasın. Ondan sonra RAM'leri çıkar. RAM'leri çıkardıktan sonra CLRTC yazan 2 pinli yere tornavida yardımıyla 2 pine aynı anda 5-10 saniye değdir. Ondan sonra RAM'leri takıp sistemi çalıştır bakalım. (RAM'ler A2 ve B2 takılı olsun yani 2. slot ve 4. slot)Anakart tuf b450-plus gaming ekran kartı rx 5500 xt r5 5600
Tirnavidalar birbirine değmeli miBilgisayarı kapat. PSU kablosunu çıkar. Kasanın üstünde USB bellek vb. hiçbir şey takılı olmasın. Ondan sonra RAM'leri çıkar. RAM'leri çıkardıktan sonra CLRTC yazan 2 pinli yere tornavida yardımıyla 2 pine aynı anda 5-10 saniye değdir. Ondan sonra RAM'leri takıp sistemi çalıştır bakalım. (RAM'ler A2 ve B2 takılı olsun yani 2. slot ve 4. slot) Alıntıyı görüntüle
Olmadı hocamBilgisayarı kapat. PSU kablosunu çıkar. Kasanın üstünde USB bellek vb. hiçbir şey takılı olmasın. Ondan sonra RAM'leri çıkar. RAM'leri çıkardıktan sonra CLRTC yazan 2 pinli yere tornavida yardımıyla 2 pine aynı anda 5-10 saniye değdir. Ondan sonra RAM'leri takıp sistemi çalıştır bakalım. (RAM'ler A2 ve B2 takılı olsun yani 2. slot ve 4. slot) Alıntıyı görüntüle
1 tane tornavidayı 2 pine aynı anda değdirecektin. Ekran kartını ve RAM'leri çıkarıp tekrardan uygula işlemi.Teşekkürler hocam deniyorum başka bir konuda bios pilinden bahsetmislerdi ondan olabilir mi
Post automatically merged:
Tirnavidalar birbirine değmeli mi
Post automatically merged:
Olmadı hocam
PSU kablosu takılı mı olacak ve tam nerede hocam bulamadımbi tane yıldız tornavida al sonra anakartına bak 2 tane çizgi şeklinde tel olcak kablo bağlantısı yaptığın onlara değdir 2 sine değecek zaten o zamanda çalışmıyorsa bir pc'ye götür
Bilgisayar açılmıyordan kastın siyah ekranda kalmasından bahsediyorsun dimi?Yine olmadı hocam
Tam onu soracaktım.Bilgisayar açılmıyordan kastın siyah ekranda kalmasından bahsediyorsun dimi?