VIDEO_SCHEDULER_INTERNAL_ERROR (119)
The video scheduler has detected that fatal violation has occurred. This resulted
in a condition that video scheduler can no longer progress. Any other values after
parameter 1 must be individually examined according to the subtype.
Arguments:
Arg1: 0000000000000002, The driver failed upon the submission of a command.
Arg2: ffffffffc000000d
Arg3: ffffe005964772b0
Arg4: ffff9609dfab1f40
En son okuduğum minidump yani daha 2dk önce pc rest attı analiz ettiğimde bu yazıyor
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
Hata Kodu (Bugcheck): 0x119 Alt Kod (Arg1): 0x2 → Sürücü, bir komut gönderme sırasında başarısız oldu.
Muhtemel Neden: GPU sürücüsünün kritik bir işlem sırasında hata vermesi.
Bu BSOD büyük ihtimalle ekran kartı sürücüsünün, GPU’ya bir komut gönderirken hataya düşmesinden kaynaklanıyor. Yazılımsal sebepler yaygın (sürücü çakışması, Windows uyumsuzluğu), ama donanımsal etkenler de göz ardı edilmemeli.
İstersen .dmp dosyasını da yükleyebilirsin, detaylı analiz yapabilirim. Yardımcı olmamı istediğin belirli bir donanım (örneğin NVIDIA mı AMD mi?) ya da senaryo varsa belirt, daha nokta atışı öneriler sunabilirim.
chatgptye sordum bunu dedi hocam
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
HYPER-V diyip durmuş nedir bu intelde olan bişey değilmi
Sistemim kısaca bu sorunun şu acilirken bazen normal bazen çok dönüyor 4 5 kere yeniden başlatınca anca düzeliyor donarken bakıyorum işlemci ram kullanımı falan normal hızları normal acaba neyden kaynaklanir bu durum?(Bir kere donmadan açılınca bir daha asla dönmüyor)
benim ssd de öyleydi ama yenile yaptıgım da pc kullanılamaz hala geliyordu tarayıcıda felan dosya acmada felan uzun sürde acılıyordu ilk başta senin ki gibi sorunalr basladı ilerleyince öyle olucak kullanım oranlarına bak suan nasıl.
benim ssd de öyleydi ama yenile yaptıgım da pc kullanılamaz hala geliyordu tarayıcıda felan dosya acmada felan uzun sürde acılıyordu ilk başta senin ki gibi sorunalr basladı ilerleyince öyle olucak kullanım oranlarına bak suan nasıl.