Bilgisayarım dirrrr yaparak çöküyor

Salim5820

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
624
Bu sorunla bir iki kez daha karşılaştım ama o kadar nadir oluyor ki parçalarin hangisinden olup olmadığını test etmem haftalar alır sorun nedir acaba hatta yükte bile değilken(bugün sabah sadece youtube izlerken oldu en son) çöküyor
Sistemim;
16 GB patriot ram
7500f
9070xt
750w Gold Xpg kyber
SanDisk 500 GB M. 2 SSD
Kixioa 480Gb SATA Sdd
320 GB hard disk

Bu sorunla bir iki kez daha karşılaştım ama o kadar nadir oluyor ki parçalarin hangisinden olup olmadığını test etmem haftalar alır sorun nedir acaba hatta yükte bile değilken(bugün sabah sadece youtube izlerken oldu en son) çöküyor
Sistemim;
16 GB patriot ram
7500f
9070xt
750w Gold Xpg kyber
SanDisk 500 GB M. 2 SSD
Kixioa 480Gb SATA Sdd
320 GB hard disk
Hdd sağlığı ne durumda hocam bende de oluyordu bir hdd bozukmuş bende herhalde onu sökünce bir daha olmadı

Hdd sağlığı ne durumda hocam bende de oluyordu bir hdd bozukmuş bende herhalde onu sökünce bir daha olmadı
Valla uzun yıllardır kullandığım bir harddisk sağlığı belki kötüdür ama sistem onda yüklü değil ki

Valla uzun yıllardır kullandığım bir harddisk sağlığı belki kötüdür ama sistem onda yüklü değil ki
sistemin onda olup olmamasıyla alakası yok, hdd sağlığı kötüyse tüm sistemi kilitleyebilir. İlk önce sağlığına ve error count larına bakın, sonra sorunu başka yerde arayın.

sistemin onda olup olmamasıyla alakası yok, hdd sağlığı kötüyse tüm sistemi kilitleyebilir. İlk önce sağlığına ve error count larına bakın, sonra sorunu başka yerde arayın.
Tamamdır yarın bakıp döneyim

HD tune pro da test yaptım hiç bir error scan almadi
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

HD tune pro da test yaptım hiç bir error scan almadi
Memtest ile test yapacağım başka ne test yapabilirim

Hdd ram ya da psu dan olur genelde hdd yi çıkarıp kullan bir süre olmazsa diğer parçalara bakarız

Sistemim;
16 GB patriot ram
7500f
9070xt
750w Gold Xpg kyber
SanDisk 500 GB M. 2 SSD
Kixioa 480Gb SATA Sdd
320 GB hard disk
Benim psuyu değiştirmeden önce böyle oluyordu değiştirdiğimden beri olmuyor. Sorun ondadır demiyorum ama test etme imkanın varsa bak

Benim psuyu değiştirmeden önce böyle oluyordu değiştirdiğimden beri olmuyor. Sorun ondadır demiyorum ama test etme imkanın varsa bak
Sistem yükte çalışıyor zaten o kadar nadir ki yani sadece youtube açıkken de oldu hani yükte oluyor diye kaç kere Power testi yaptım oyun oynandı sorun yok nadir olması da sorunun nerden olduğunu bulmayı zorlaştırıyor Ben de şaşırdım ne yapacağımı

Sistem yükte çalışıyor zaten o kadar nadir ki yani sadece youtube açıkken de oldu hani yükte oluyor diye kaç kere Power testi yaptım oyun oynandı sorun yok nadir olması da sorunun nerden olduğunu bulmayı zorlaştırıyor Ben de şaşırdım ne yapacağımı
Öyle testlerde belki çıkmayabilir kernel power 41 hatası falan alırsan sorun psu dadır

Öyle testlerde belki çıkmayabilir kernel power 41 hatası falan alırsan sorun psu dadır
Ah bu psudan emin olsam direkt göndereceğim ama zibilyontane parça var bazen sistem reset atıyor buda çok nadir bazen bir iki kere oldu zirrrr diye dönüyor

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,199,779
Üyeler
190,639
Son üye
vedobaba58
Geri