Bilgisayarım iyi olmasına rağmen windowsda kasıyor

soprano44

80+
Reaksiyon skoru
3
Merhaba çok iyi olmasa bile çoğu oyunu sıkıntısız açtığım toplama kasamda windows kasıyor opera vs bile kasıyor drop yiyor takılıyo uzun süre. Oyunlarda çok olmasa bile bazen oluyor benim aklımda eski hdd hala bilgisayarımda olduğundan kasabilir geliyor ama emin değilim çünkü hersey ssdde kurulu driverlarım güncel ısı değerlerim normal sizce nedeni nedir ?
sistemim
rx 6500
i5 11400f
16 gb ram 3200mhz
samsung 500 gb ssd (windows ve çoğu oyun burda kurulu)
wd 1 tb hdd (2-3 tane oyun var)

Merhaba çok iyi olmasa bile çoğu oyunu sıkıntısız açtığım toplama kasamda windows kasıyor opera vs bile kasıyor drop yiyor takılıyo uzun süre. Oyunlarda çok olmasa bile bazen oluyor benim aklımda eski hdd hala bilgisayarımda olduğundan kasabilir geliyor ama emin değilim çünkü hersey ssdde kurulu driverlarım güncel ısı değerlerim normal sizce nedeni nedir ?
sistemim
rx 6500
i5 11400f
16 gb ram 3200mhz
Ssdde nefes almayacak kadar boşluk bırakmadıysan tabii ki normal sana 500gb depoloma sunuyor diye 500ünü kullanırsan tabi kasar 15 20 gb bırakman gerek hatga abartı olabilir ben 50gb boş bırakıyorum

Ssdde nefes almayacak kadar boşluk bırakmadıysan tabii ki normal sana 500gb depoloma sunuyor diye 500ünü kullanırsan tabi kasar 15 20 gb bırakman gerek hatga abartı olabilir ben 50gb boş bırakıyorum
200 gb bos alan bulunuyor ssd de
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

800 gb bos alanda hdd de

sistemim
rx 6500
i5 11400f
16 gb ram 3200mhz
Hd tune yükleyip hdd ye bad sector testi yapın bir tane kırmızı çıkarsa hdd direkt çöp oluyor hdd testinde sıkıntı yoksa ramlerde problem olabilir
memtest86 yükleyip bu adımları yapın

Crystaldisk infoda saglik durumu ne kadar gorunuyor samsung magicianda bad sector testi yaparmısın?
samsung magicianda bad sector testi yaptım sorunsuz çıktı crystaldiskte yaptım değerler şu sekilde
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

samsung magicianda bad sector testi yaptım sorunsuz çıktı crystaldiskte yaptım değerler şu sekilde
okuma işlemini hdd yapıyor sanırım ssd seçmeme rağmen anlamadım

Ekler

• resim_2023-11-21_155136377.png
    resim_2023-11-21_155136377.png
    25.1 KB · Hit: 57
Son düzenleme:
Geri