Neler Yeni

Bilgisayarım Kapandı, Açılmıyor!

Yumuklu Sucurta

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
799
İsim
Alper
Arkadaşlar Kasayı yeni topladım ve tüm parçaları eksiksiz taktım.Bios update yaptıktan sonra Windowsu kurdum.Ardından bilgisayar ayarlarından en iyi performansı seçtim ve Uyku modunu asla kapanmasın yaptım.1-2 dakkika geçti Bilgisayar kendi kendine kapandı ve şuan açılmıyor.Lüten yardım edin.Kablolama sorunsuz Pc’nin düğmesine bastığımda açılmıyor.
-B450M-S2H anakart.
-Ryzen5 3500X.
-Patriot viper steel 3200 mhz 8x2 ram.
-Corsair vs650 w 80+ psu(2020).
-msi 5600 xt gaming x.
-Corsair spec delta kasa. Başımdan kaynar sular dökülüyor nolur yardım düğmeye basıyorum açılmıyor.

kandes22

80+ Platinum
En İyi Cevap
13
Çoktan yapıldı :(
Mesaj otomatik birleştirildi:

Hayır herhangi bir ışık yok tepkide yok..

Evet kontrol ettim hepsi oturmuş durumda.Acaba psu kablosu arızalanmış olabilir mi..

RAM'leri çıkarıp başka slota takın, 2 tane RAM varsa tek tek deneyin.

Yumuklu Sucurta

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
799
İsim
Alper
RAM'leri çıkarıp başka slota takın, 2 tane RAM varsa tek tek deneyin.
Tek tek denendi ve ayrı ayrı slotlarda da denendi.Kasada hiçbir tepki yok.Ramsiz’de denendi olmuyor.Anakart ya da psudan şüpheleniyorum

Prof ESL

80+ Gold
En İyi Cevap
2

Yumuklu Sucurta

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
799
İsim
Alper
Arkadaşlar Psu kablosunu değiştirdim yine olmadı.Sorun Ya psudan ya da Anakarttan sanırım.Yok mu derdime bir çözüm bulabilecek bir kişi..

Prof ESL

80+ Gold
En İyi Cevap
2
Arkadaşlar Psu kablosunu değiştirdim yine olmadı.Sorun Ya psudan ya da Anakarttan sanırım.Yok mu derdime bir çözüm bulabilecek bir kişi..
PC'de sorun yok kanka kb ama buradan zor oluyor PC yanımızda olsa her türlü yapardık diye düşünüyorum

Yumuklu Sucurta

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
799
İsim
Alper
PC'de sorun yok kanka kb ama buradan zor oluyor PC yanımızda olsa her türlü yapardık diye düşünüyorum
Benim düşüncem anakarttan yana.Aldığım kişi hiç kullanılmadı dedi.Poşedinde aldım sadece açılmıştı hiçbir vida izi yoktu.Ayrıyeten garantisi ve faturasıda vardı ve tarihleri çok yeniydi.Bilmiyorum ekran kartını söküp bir Pc ciye götüreceğim artık sanırım...

Emirhandkee

80+ Titanium
En İyi Cevap
45
Benim düşüncem anakarttan yana.Aldığım kişi hiç kullanılmadı dedi.Poşedinde aldım sadece açılmıştı hiçbir vida izi yoktu.Ayrıyeten garantisi ve faturasıda vardı ve tarihleri çok yeniydi.Bilmiyorum ekran kartını söküp bir PC ciye götüreceğim artık sanırım...
Anakart 2.el miydi?

Prof ESL

80+ Gold
En İyi Cevap
2
@Emirhandkee neden kızgın atıyorsun gayet olanaklı şey dedim ramler xmp açıldığında sorun çıkarabiliyor ve bunu yaşayan çok kişi var

Benim düşüncem anakarttan yana.Aldığım kişi hiç kullanılmadı dedi.Poşedinde aldım sadece açılmıştı hiçbir vida izi yoktu.Ayrıyeten garantisi ve faturasıda vardı ve tarihleri çok yeniydi.Bilmiyorum ekran kartını söküp bir PC ciye götüreceğim artık sanırım...
Bir gönder ama ben sorun olacağını sanmam anakart 2.else belki problem vardır ama olsa bu seferde pc hiç açılmaz anlamadım

Yumuklu Sucurta

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
799
İsim
Alper
Anakart 2.el miydi?
Hayır sıfır olduğu söylendi ve sadece kontrol amaçlı poşedinin açıldığını söylendi.Üstünde birtane bile vida izi yoktu.Farklı anakart aldığından kullanmadan satmak istediğini söyledi.İlk kurduğumda çalıştı sıkıntısızdı..sonradan kapndı ve tepki vermiyor..

@Emirhandkee neden kızgın atıyorsun gayet olanaklı şey dedim ramler xmp açıldığında sorun çıkarabiliyor ve bunu yaşayan çok kişi var

Bir gönder ama ben sorun olacağını sanmam anakart 2.else belki problem vardır ama olsa bu seferde PC hiç açılmaz anlamadım
Evet sorunlu olsaydı hiç açılmazdı...

Prof ESL

80+ Gold
En İyi Cevap
2
Hayır sıfır olduğu söylendi ve sadece kontrol amaçlı poşedinin açıldığını söylendi.Üstünde birtane bile vida izi yoktu.Farklı anakart aldığından kullanmadan satmak istediğini söyledi.İlk kurduğumda çalıştı sıkıntısızdı..sonradan kapndı ve tepki vermiyor..

Evet sorunlu olsaydı hiç açılmazdı...
Ciddi olarak diyorum anakart sorunlu olsa gerçi yine açılabilir ama sorunun ondan olacağını sanmıyorum.

Emirhandkee

80+ Titanium
En İyi Cevap
45
Hangi BIOS sürümünü kurdunuz?

baltazar

80+ Platinum
En İyi Cevap
9
Dahası  
Reaksiyon skoru
17,643
İsim
A.Ş.
İlgilendiği Kategoriler
Güç Kaynakları
Yazıları okumadaım. Kusura bakma.
1)Bios pilini çıkarttın mı?
2)Kablolarda temassızlık gevşeme var mı?
3) Anakart arıza ışıkları yanıyor mu?
4) En son hangi işlemi yaptıktan sonra kapandı ve açılmıyor.
5) Fanlar dönüyor mu?
6)PC'yi fişten çekin. Açma düğmesine basın. tekrar takın. Çalıştırmayı deneyin
7)PC'den herhangi bir ses geliyor mu?
8)SSD güç ve sata girişini kontrol edin.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,022,678
Üyeler
162,046
Son üye
SerkanDoğan
Top Bottom