Neler Yeni

Bilgisayarım Kapandı, Açılmıyor!

Yumuklu Sucurta

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
799
İsim
Alper
Arkadaşlar Kasayı yeni topladım ve tüm parçaları eksiksiz taktım.Bios update yaptıktan sonra Windowsu kurdum.Ardından bilgisayar ayarlarından en iyi performansı seçtim ve Uyku modunu asla kapanmasın yaptım.1-2 dakkika geçti Bilgisayar kendi kendine kapandı ve şuan açılmıyor.Lüten yardım edin.Kablolama sorunsuz Pc’nin düğmesine bastığımda açılmıyor.
-B450M-S2H anakart.
-Ryzen5 3500X.
-Patriot viper steel 3200 mhz 8x2 ram.
-Corsair vs650 w 80+ psu(2020).
-msi 5600 xt gaming x.
-Corsair spec delta kasa. Başımdan kaynar sular dökülüyor nolur yardım düğmeye basıyorum açılmıyor.

Yumuklu Sucurta

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
799
İsim
Alper

haktanugur3

80+ Gold
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,537
İsim
Ahmet Haktan Uğur
Instagram
haktanugur3
Steam
haktanugur3
Twitter
haktanugur3
Discord
haktanugur3
Reddit
haktanugur3
Açılıyor mu? Takip edemedim çünkü 3-4 sayfa yok 13 sayfa var.

Sunstorm

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
733
İsim
Murat-K
Güç kapalıyken bios u clr mos switch üzerinden sıfırlayın gücü açın sistem boot edecektir etmiyorsa debug led varsa hangi aşamada sorun var onu yazın

Prof ESL

80+ Gold
En İyi Cevap
2
Vatan kendi sattıgı ürünler dışında tamir yapmıyor diye biliyorum
Para verirseniz yapar sorun ufak bir sorun
Mesaj otomatik birleştirildi:

Anakartın üzerinde CMOS1, JBAT1 veya CLR1 yazan 2 adet pin olur.

O pinlere PC kapalıyken tornavida veya metal bir şey ile dokundurun, öyle PC'yi açmayı deneyin.
Usta ben kendim yaşadım diye yazdım bu işi hemen hallederler.Büyük ihtimal XMP açtı diye olduğunu düşünüyorum ama neden hala açılmadı???

Yumuklu Sucurta

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
799
İsim
Alper
Anakartın üzerinde CMOS1, JBAT1 veya CLR1 yazan 2 adet pin olur.

O pinlere PC kapalıyken tornavida veya metal bir şey ile dokundurun, öyle PC'yi açmayı deneyin.
Günaydın.Dediğinizi yaptım ve olmadı...

Açılıyor mu? Takip edemedim çünkü 3-4 sayfa yok 13 sayfa var.
Hayır açılmıyor hala.Sadece psuya kısa devre mevzusu dışında her şeyi denedim.Ya anakart arızalı ya da Psu sanırım emin olamıyorum..

Para verirseniz yapar sorun ufak bir sorun

Usta ben kendim yaşadım diye yazdım bu işi hemen hallederler.Büyük ihtimal XMP açtı diye olduğunu düşünüyorum ama neden hala açılmadı???
Hayırxmp den kaynaklı olsaydı ardından bana windowsu kurdurmaz o zamandan arıza verirdi..Her yolu denedim sanırım hala tık yok kasada...

Ciri

80+ Gold
En İyi Cevap
6

Hayır açılmıyor hala.Sadece psuya kısa devre mevzusu dışında her şeyi denedim.Ya anakart arızalı ya da Psu sanırım emin olamıyorum..

Hayırxmp den kaynaklı olsaydı ardından bana windowsu kurdurmaz o zamandan arıza verirdi..Her yolu denedim sanırım hala tık yok kasada...
Vatana götürün bir kontrol etsinler hocam.

tunahangenç

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,301
İsim
Tunahan Genç

geçmiş olsun :(

Yumuklu Sucurta

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
799
İsim
Alper
Arkadaşlar herkese Günayın.Bios pilinden tutun cmos tornavida sokmaya kadar denedim olmuyor.
1)İlk açılışı yapıp biosu f60C updateledim.
2)Xmp’den ramleri normal frekanslarına çektim (3200mhz)
3)Windows kurdum ve enerji tüketimini en iyi performans,ve uyku modunu kapata bastım.1-2 dakkika geçti ve kapandı tık yok pc açılmıyor tüm denemelere rağmen.

Dahası  
Reaksiyon skoru
129
İsim
Doğan PİKAY
Bilgisayarın güç kablosunu çek ve 5-10 kere güç tuşuna bas sonra sonra güç kablosunu takıp denemeni tavsiye ederim.

Prof ESL

80+ Gold
En İyi Cevap
2

Eğer XMP açtıktan sonra bu olay olduysa muhtemelen ondandır diye şüpheleniyorum fakat sana kesinkes donanım ve parçalarda sorun olmadığını diyorum usta bu şeyler çok zor işlem değil teknik servis tarzı yerler daha iyi bilir her gün yaptıkları için.

Arkadaşlar herkese Günayın.Bios pilinden tutun cmos tornavida sokmaya kadar denedim olmuyor.
1)İlk açılışı yapıp biosu f60C updateledim.
2)Xmp’den ramleri normal frekanslarına çektim (3200mhz)
3)Windows kurdum ve enerji tüketimini en iyi performans,ve uyku modunu kapata bastım.1-2 dakkika geçti ve kapandı tık yok PC açılmıyor tüm denemelere rağmen.
Usta keşke gerekli driver vesaireleri kurduktan sonra ramleri deneseydin vallahi bende anlamadım ki :( şuan pc de bulunan anakart ledleri vesaire hiç mi ışık yok

Yumuklu Sucurta

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
799
İsim
Alper
Bilgisayarın güç kablosunu çek ve 5-10 kere güç tuşuna bas sonra sonra güç kablosunu takıp denemeni tavsiye ederim.
Çoktan yapıldı :(

Eğer XMP açtıktan sonra bu olay olduysa muhtemelen ondandır diye şüpheleniyorum fakat sana kesinkes donanım ve parçalarda sorun olmadığını diyorum usta bu şeyler çok zor işlem değil teknik servis tarzı yerler daha iyi bilir her gün yaptıkları için.

Usta keşke gerekli driver vesaireleri kurduktan sonra ramleri deneseydin vallahi bende anlamadım ki :( şuan PC de bulunan anakart ledleri vesaire hiç mi ışık yok
Hayır herhangi bir ışık yok tepkide yok..

Güç kablolarını kontrol eder misin?

Belki gevşemişlerdir.
Evet kontrol ettim hepsi oturmuş durumda.Acaba psu kablosu arızalanmış olabilir mi..

Top Bottom