Neler Yeni

Bilgisayarım Kapandı, Açılmıyor!

Yumuklu Sucurta

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
799
İsim
Alper
Arkadaşlar Kasayı yeni topladım ve tüm parçaları eksiksiz taktım.Bios update yaptıktan sonra Windowsu kurdum.Ardından bilgisayar ayarlarından en iyi performansı seçtim ve Uyku modunu asla kapanmasın yaptım.1-2 dakkika geçti Bilgisayar kendi kendine kapandı ve şuan açılmıyor.Lüten yardım edin.Kablolama sorunsuz Pc’nin düğmesine bastığımda açılmıyor.
-B450M-S2H anakart.
-Ryzen5 3500X.
-Patriot viper steel 3200 mhz 8x2 ram.
-Corsair vs650 w 80+ psu(2020).
-msi 5600 xt gaming x.
-Corsair spec delta kasa. Başımdan kaynar sular dökülüyor nolur yardım düğmeye basıyorum açılmıyor.

engind97

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
33
İsim
Engin Dalgıç
Tamam öyle deneyeyim pillik bir durum olsaydı söküp taktığımda açılırdı.Kasayı fişten çekeyim..
pillik durumun sebebi biosun sıfırlanması söktüğün vakit. hatalarda haliyle siliniyor. Hayırlı olsun bilgisayarın sabaha inşallah sorunsuz bir şekilde açılır.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bir gece PC temizledikten sonra benimde açılmamıştı ama sabah açıldı sorun sentetik elektrik idi sendede olabilir.
ben laptobumu temizledikten sonra topluyorum 1 saat açılmıyor statik elektrikten 1 saat sonra geliyorum açılıyor o zaman :d

thErenSK

80+ Gold
En İyi Cevap
2
Tamam öyle deneyeyim pillik bir durum olsaydı söküp taktığımda açılırdı.Kasayı fişten çekeyim..

Sürekli power tuşuna bas çek yapmak ne işe yarar çalışmıyorken ?
Pili de çıkar fişi de

Yumuklu Sucurta

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
799
İsim
Alper
pillik durumun sebebi biosun sıfırlanması söktüğün vakit. hatalarda haliyle siliniyor. Hayırlı olsun bilgisayarın sabaha inşallah sorunsuz bir şekilde açılır.

ben laptobumu temizledikten sonra topluyorum 1 saat açılmıyor statik elektrikten 1 saat sonra geliyorum açılıyor o zaman :d
Peki biosu sıfırladıktan sonra tekrar xmp ayarları yapsam sıkıntı yaşar mıyım ? Ve bios update ?

Pili de çıkar fişi de
Pili çıkardım geri taktım.Montajladım tekrar çıkarması zor olur.En iyisi fişi çekeyim..

engind97

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
33
İsim
Engin Dalgıç
Peki biosu sıfırladıktan sonra tekrar xmp ayarları yapsam sıkıntı yaşar mıyım ? Ve bios update ?

Pili çıkardım geri taktım.Montajladım tekrar çıkarması zor olur.En iyisi fişi çekeyim..
Hele bi açılsın bi sorun yaşamazsın ama tekrardan o ayarlara çeksen bios update ini yaptıgını söylemiştin zaten sorun olacagını sanmıyorum. birdahakine bios update yapmadan gelen patchin hatalımı iyi mi olduğuna bakarsın bundan sonra aklında bulunsun

thErenSK

80+ Gold
En İyi Cevap
2

hayı pili de çıkart sadece fişi çekmen bir işe yaramayacak eğer statik elektirik varsa bios pilinide çıkarman gerekiyor

Yumuklu Sucurta

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
799
İsim
Alper
hayı pili de çıkart sadece fişi çekmen bir işe yaramayacak eğer statik elektirik varsa bios pilinide çıkarman gerekiyor
Tamam pili de çıkarıyorum bios sürümüde eskiye döner mi ?? Son güncellediğim 60c sürümü sıkıntılı olabilir mi ?

thErenSK

80+ Gold
En İyi Cevap
2

Yumuklu Sucurta

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
799
İsim
Alper
olabilir bilmiyorum bios eskiye dönmez sanırım
Tamam pili de çıkardım.Sabah deneyip hepinize haber edeceğim.Biosu eski sürüme yüklesek geri iyileşme söz konusu olabilir mi ?

thErenSK

80+ Gold
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
75
İsim
Mustafa Ocak
bro bios pili çıkar ramleri çıkar 1-2 dk bekle tak o arada power dan gücüde kes sonra 2 dk içinde tak dene çalışır yüksek ihtimalle

Yumuklu Sucurta

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
799
İsim
Alper
bro bios pili çıkar ramleri çıkar 1-2 dk bekle tak o arada power dan gücüde kes sonra 2 dk içinde tak dene çalışır yüksek ihtimalle
Ram olayı fazlasıyla denendi aynı şekil priz ve pil de

Gocer

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
465
İsim
Göktuğ Göçer
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular