Neler Yeni

Bilgisayarım Kapandı, Açılmıyor!

Yumuklu Sucurta

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
799
İsim
Alper
Arkadaşlar Kasayı yeni topladım ve tüm parçaları eksiksiz taktım.Bios update yaptıktan sonra Windowsu kurdum.Ardından bilgisayar ayarlarından en iyi performansı seçtim ve Uyku modunu asla kapanmasın yaptım.1-2 dakkika geçti Bilgisayar kendi kendine kapandı ve şuan açılmıyor.Lüten yardım edin.Kablolama sorunsuz Pc’nin düğmesine bastığımda açılmıyor.
-B450M-S2H anakart.
-Ryzen5 3500X.
-Patriot viper steel 3200 mhz 8x2 ram.
-Corsair vs650 w 80+ psu(2020).
-msi 5600 xt gaming x.
-Corsair spec delta kasa. Başımdan kaynar sular dökülüyor nolur yardım düğmeye basıyorum açılmıyor.

usper

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Arkadaşlar hepinize teşekkürler.Olmuyor,Olmuyor ve olmuyor.bir an kapandı ve açılmıyor.Powere basıyorum hiçbir tepki yok.Yarın tekrar sök tak yapacağım.Olmazsa kara kara düşüneceğim.Bu gece uyku yok... 🚬
hocam sorun büyük ihtimal psu dan yarın vatan tarzı biyere götürüp başka psu ile sistemi çalıştırmayı dene olursa sorun psu dur

Yumuklu Sucurta

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
799
İsim
Alper
Öyle mi. Pardon yanlış okumuşum. Ama Gri etiketli VS650 de iyi değil zaten
Mesaj otomatik birleştirildi:

@Yumuklu Sucurta Sadece 8 pin 24 pin ve CPU_FAN kabloları takılı iken çalıştırmayı dener misin? Diğer her şeyi sök söylediklerimin dışında. İşlemci fanı dönüyor mu diye bak bu söylediklermi yaptıktan sonra.
Geriye zaten sysfan ve pcie güç sökmek kalıyor.Söktüm denedim ve olmadı.Buda nafile.Umutları tükettim bugün

hocam sorun büyük ihtimal psu dan yarın vatan tarzı biyere götürüp başka psu ile sistemi çalıştırmayı dene olursa sorun psu dur
Teşekkür ederim son olarak aklımda onu yapmak var..

cfranko

80+ Platinum
En İyi Cevap
12
Dahası  
Reaksiyon skoru
28,598
İsim
cfranko
İlgilendiği Kategoriler
Memory
Geriye zaten sysfan ve pcie güç sökmek kalıyor.Söktüm denedim ve olmadı.Buda nafile.Umutları tükettim bugün

Teşekkür ederim son olarak aklımda onu yapmak var..
Son olarak hem PSU nun şalterini kapatıp hem de prizden çekip Kasadaki güç düğmesine 10 kere üst üste bas sonra geri prize tak şalteri açıp. Yine olmazsa çare bulamadım

Yumuklu Sucurta

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
799
İsim
Alper

brtgrup

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
169
İsim
Berat Durmaz
Kendim topladım.

Ramlerden kaynaklı olsaydı hiç açılmazdı.Fakat açıldı ram frekans ayarlarını bile 3200mhz ye çektim.Windowsu bile kurdum ardından dediğim 1-2 işlemi yaptım.Şakk kapandı ve tekrar açılmıyor.Ramlerin yerlerini değiştireyim dedim yine olmadı.Başımdan kaynar sular dökülüyor nolur yardım edin..
Aynı Şey Bendede Vardı 6 Saat Felan Dokunmadım Açılmışto Nedenini bilmi

Yumuklu Sucurta

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
799
İsim
Alper
Aynı Şey Bendede Vardı 6 Saat Felan Dokunmadım Açılmışto Nedenini bilmi
Nasıl yani neler yaptın ? Olayı anlatır mısın ? Aynı şeylerse bir ümit sabah deneyeceğim...

Dahası  
Reaksiyon skoru
306
İsim
Erol KARABÖRK
Eğer sisteminiz hiç tepki vermiyorsa ya PSU ya da anakart yanmış olabilir psu yansa koku gelirdi diye düşünüyorum tam emin değilim. Ya da yanmadı bozuldu. Bence bir anakarttaki power pinlerine kısa devre yaptırıp çalıştırmayı deneyin.

Yumuklu Sucurta

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
799
İsim
Alper
Eğer sisteminiz hiç tepki vermiyorsa ya PSU ya da anakart yanmış olabilir psu yansa koku gelirdi diye düşünüyorum tam emin değilim. Ya da yanmadı bozuldu. Bence bir anakarttaki power pinlerine kısa devre yaptırıp çalıştırmayı deneyin.
Anakartın yandığını nerden anlıyabilirim ?

Hiç bir şeye dokunmadım kasa'nın fişini çektim 6, 6.30 Saat Sonra Kendi Kendine Düzeldi
Benim gibi kullanabiliyor muydunuz ?

engind97

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
33
İsim
Engin Dalgıç
Nasıl yani neler yaptın ? Olayı anlatır mısın ? Aynı şeylerse bir ümit sabah deneyeceğim...
Sen en iyisi yat bios pilini ve güç kablosunu çıkar takılı kalmasın ikiside sistem statik elektrik yapmış olabilir. sabah pili takar, güç kablosunu takmadan 1 dakikaya yakın sürekli power tuşuna bas. sonra fişi tak umarım toparlamış olur.

Yumuklu Sucurta

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
799
İsim
Alper
Sen en iyisi yat bios pilini ve güç kablosunu çıkar takılı kalmasın ikiside sistem statik elektrik yapmış olabilir. sabah pili takar, güç kablosunu takmadan 1 dakikaya yakın sürekli power tuşuna bas. sonra fişi tak umarım toparlamış olur.
Tamam öyle deneyeyim pillik bir durum olsaydı söküp taktığımda açılırdı.Kasayı fişten çekeyim..

Sürekli power tuşuna bas çek yapmak ne işe yarar çalışmıyorken ?

s3rdwaRd

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
382
İsim
Serdar Bilgin
Bir gece pc temizledikten sonra benimde açılmamıştı ama sabah açıldı sorun statik elektrik idi sendede olabilir.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,022,346
Üyeler
161,987
Son üye
YouSuffer
Top Bottom