Bilgisayarım Kırmızı Ekran verdi

Bu arıza çok korkunç, hep korkarım.

Dikkatli ol.
Arızalansa bu HAYYVAN gibi ses çıkartan ve HAYYYVAAAN gibi ısınan ve hayvan gibi drop yapan ekran kartından kurtulsam diyorum ama işte yaşım küçük ve babam ekran kartsız kullan napim der salar.

Arızalansa bu HAYYVAN gibi ses çıkartan ve HAYYYVAAAN gibi ısınan ve hayvan gibi drop yapan ekran kartından kurtulsam diyorum ama işte yaşım küçük ve babam ekran kartsız kullan napim der salar.
900 TL piyasası var, sat geç arızalansa daha kötü olur.

Babama bu bilgisayarı çok zoooorrrrrr aldırdım ölse de satmakla uğraşmaz kızar baya cidden zaten bu aralar derslerim sıkıntı.

Birde ben ara sıra kasa ses çıkartıyor mesh yerine veya yukarısına vuruyorum düzeliyor öyle b..tan rahatsız edici bir bilgisayar.

Kırmızı ekran almıştım 2-3 kere.
Isınmadan oluyordu.
Fan takınca bir daha olmadı.

VRAM frekansı stok mu? Tüm ayarlarını paylaşabilir misin? UV'yi nereden yapıyorsun?

Arkadaşlar Ori oyunundaydım ekran kartıma Undervolt yaptım işte RX 480 hep yapıyordum bunu yardım alarak. Sonra yaptım Undervolt ve klavyedeki Win tuşuna basarak arkada çalışan şeyleri kapatmak için gizli simgeler yerinden programları kapatcaktım oraya tam tıkladım ve kırmızı ekran verdi.

Ve sistemi tekrar açtım Radeon bildirim verdi.

Alıntıyı görüntüle

Sistem:
Termal macunum: Arctic MX-4
Ekran Kartım: MSI Gaming X RX 480 (2. El)
İşlemcim: İ3 9100F
Anakartım: MSI H310M PRO-VDH PLUS
PSU: Xigmatek X-Power 600W 80+
Monitör: LG 22MK400H-B
RAM: Kingston Hyper X 1X16GB RAM
SSD: Samsung 860 EVO 250GB SSD
HDD: WD Blue 1TB HDD
Kasa: Dark N10 PRO
Mouse: Logitech G203 LightSync
Klavye: Trust GXT 830 AVONN
Ekran karti en fazla kaç derece oluyor? Bu çok sıkıntıli bir ariza

Ekran karti en fazla kaç derece oluyor? Bu çok sıkıntıli bir ariza
81 falan oluyordur UV yapınca 77 ye falan düşüyor.
VRAM frekansı stok mu? Tüm ayarlarını paylaşabilir misin? UV'yi nereden yapıyorsun?
Radeon Software'dan yapıyorum UV'u.

UV yapmadığım hali bu ayarların.
1610233881153.png

UV yaptığım hali ise bu.

1610233920779.png

VRAM frekansı derken anlamadım.

Bellek frekansı, aşağı kısımda olur. Ellemiyorsun orayı sanırım. UV kaynaklı olsa yüksek ihtimal o durumdan kurtulurdu. Kartı 2. el mi aldın? GPU-Z paylaşır mısın?

81 falan oluyordur UV yapınca 77 ye falan düşüyor.

Radeon Software'dan yapıyorum UV'u.

UV yapmadığım hali bu ayarların.
Alıntıyı görüntüle

UV yaptığım hali ise bu.

Alıntıyı görüntüle

VRAM frekansı derken anlamadım.
Hocam şimdi şöyle yapalım öncelikle
Bu rehber ile birlikte driveri silin ve ekran kartının driverini yukleyin (whql) onaylı oyun oynarken kasanin yanını acın birdaha olur ise karti servise verin

Bellek frekansı, aşağı kısımda olur. Ellemiyorsun orayı sanırım. UV kaynaklı olsa yüksek ihtimal o durumdan kurtulurdu. Kartı 2. el mi aldın? GPU-Z paylaşır mısın?
Evet kartı 2. El aldım. VRAM ayarı ellemiyorum.

1610234119690.png

1610234136183.png

1610234154847.png

Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Hocam şimdi şöyle yapalım öncelikle
Bu rehber ile birlikte driveri silin ve ekran kartının driverini yukleyin (whql) onaylı oyun oynarken kasanin yanını acın birdaha olur ise karti servise verin
2. El aldım garantisiz hiç bir şeysiz. Kasanın yanını babam açmama izin vermez uğraşmaz. Kasa birde yerde çalışma masaları olur ya kasayı koyma yeri falan orada yani çıkartıp onu söküp kablolarını falan öyle çıkartılması lazım camın..

Hiçbir sıkıntı görünmüyor. Tamamen stok haldeyken sadece fan hızını yükseltip oyunda dener misin? Eğer sıkıntı çıkmazsa UV'dendir. Sıkıntı çıkarsa HWiNFO ile gözlem yaparız. Log almıyor program, yine çökerse bakamayız ama kısa süreli takipte belli olur.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,159,041
Üyeler
184,096
Son üye
parsinho
Geri