Bilgisayarım Normal Çalışmıyor

Koparan

80+
Reaksiyon skoru
15
Merhaba, anakartı yeni aldım öncelikle pbo'yu etkinleştirmeli miyim bilmiyorum bu konuda söyleyebileceğiniz bir şey var mıdır ?

İkinci ve önemli olarak egzoz fanı mor ışık yakıp söndürüyor görselde olduğu gibi bilgisayarım gayet normal çalışıyordu bugün hem geç açılmaya başladı hem de rgbler saçmalamaya başladı bilgisayar açılırken kapanıp açılıyor rgbler ve rengarenk oluyorlar en son bıraktığım ayarda kalmıyorlar. Bu problem neden olur hiçbir şey yapmadım veya indirmedim normal çalışan bilgisayar bir anda böyle bir problem yaratmaya başladı.

Ekler

• WhatsApp Image 2026-06-13 at 00.40.24.webp
    WhatsApp Image 2026-06-13 at 00.40.24.webp
    303.4 KB · Hit: 18
  • WhatsApp Image 2026-06-13 at 00.44.06.webp
    WhatsApp Image 2026-06-13 at 00.44.06.webp
    228.5 KB · Hit: 17
AMD RYZEN 5 7500F
XPG 32GB 5600 MHZ DDR5
ASUS TUF GAMİNG B850M PLUS WİFİ7 W
GAİNWARD RTX4060Tİ 8GB
DEEPCOOL 650W PSU

İşlemcim boşta 35 derecede çalışıyor first light yüksek ayarlarda oynuyorum 52 dereceyi geçmiyor gayet serin çalışıyor anormal bir durum yoktu bugüne kadar 1 haftadır problemsiz çalışıyordu sistem. Bugün bi ağırlık var ve fanda böyle bir durum oluştu bios güncelledim ama çözülmedi bilgisayar açılırken fanlar önce hızlı çalışıyor sonra yavaşlıyor ekran geç geliyor bilgisayarın açılıp windowsun gelmesi normalde daha yavaş oldu vs. .

İşlemcim boşta 35 derecede çalışıyor first light yüksek ayarlarda oynuyorum 52 dereceyi geçmiyor gayet serin çalışıyor anormal bir durum yoktu bugüne kadar 1 haftadır problemsiz çalışıyordu sistem. Bugün bi ağırlık var ve fanda böyle bir durum oluştu bios güncelledim ama çözülmedi bilgisayar açılırken fanlar önce hızlı çalışıyor sonra yavaşlıyor ekran geç geliyor bilgisayarın açılıp windowsun gelmesi normalde daha yavaş oldu vs. .
İşlemci sıcaklıklarınız gayet makul görünüyor. Pbo açmadan bu sıcaklıklarda gayet kullanabilirsiniz. Kasa fanları anakarta bağlı mı?, ve sisteminize Asusun yazılımı Armory crate'i mi kurdunuz?

Evet armoury crate'i kurdum oradan kontrol ediyordum fanları.

Deneyeceğim ama onda kaynaklı olacağını düşünmüyorum, kendi kendine bozuldu kendi kendine düzelmezse format atacağım çok sinir bozucu bir olay çünkü, format atınca sorun çözülürse paylaşırım.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,217,997
Üyeler
197,338
Son üye
dahhak
Geri