Neler Yeni

Çözüldü✓ bilgisayarım oyun oynarken reset atıyor

Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
demirhan aydın
merhaba arkadaşlar , ekran kartım 3060 12 gb , işlemcim 12400 f stock soğutucu var ,samsung ssd 980 2tb , 16 gb ram , 600 wat psu ve harici bir ses kartım var çoğu kişi psu yetmezliğinin sorun olduğunu düşünüyor fakat vatan bilgisayara gittiğim zaman harici ses kartımın problem olduğunu söylüyor . ben harici ses kartımı 1 yıldır kullanıyorum böyle bir problem görmedim sizin önerileriniz nelerdir ?

innata

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
61
İsim
Onur Erçakır
Ses kartını çıkarıp oyna bakalım reset atacak mı. Bir de sıcaklıkları sürekli izle bakalım 100 e ulaşan var mı.

Bukr3j

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
422
İsim
Ayberk SOKUL
OCCT testini indirin ve sırayla testler yapın.
Yaklaşık 10-20dk stres testi yeterli olacaktır. Özellikle CPU, GPU ve Vram için yapmanızı tavsiye ederim. Yeniden başlama sorunu sıcaklıklardan kaynaklanıyor olabilir.

Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
demirhan aydın
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
OCCT testini indirin ve sırayla testler yapın.
Yaklaşık 10-20dk stres testi yeterli olacaktır. Özellikle CPU, GPU ve Vram için yapmanızı tavsiye ederim. Yeniden başlama sorunu sıcaklıklardan kaynaklanıyor olabilir.
orada power diye bi test var onu yaptığım zaman saniyesinde işlemci 100 dereceyi görüyor fakat kapanmıyor

Bukr3j

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
422
İsim
Ayberk SOKUL
orada power diye bi test var onu yaptığım zaman saniyesinde işlemci 100 dereceyi görüyor fakat kapanmıyor
Güç testi işlemci ve ekran kartını kullanarak güç kaynağının verebileceği bütün gücü kullanmaya çalışır. Sorun işlemcinin ısınmasından dolayı diye düşünüyorum. Termal macununuzu en son ne zaman değiştirdiniz?

Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
demirhan aydın
Güç testi işlemci ve ekran kartını kullanarak güç kaynağının verebileceği bütün gücü kullanmaya çalışır. Sorun işlemcinin ısınmasından dolayı diye düşünüyorum. Termal macununuzu en son ne zaman değiştirdiniz?
2 ay felan oldu, şuan cpu ram ve vram testi yapıyorum işlemci sıcaklığı 85 derecelerde

Bukr3j

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
422
İsim
Ayberk SOKUL
2 ay felan oldu, şuan cpu ram ve vram testi yapıyorum işlemci sıcaklığı 85 derecelerde
Stok fan için gayet makul bir değer gibi görünüyor. Dediğim testlerde sorun çıkmazsa diğer bütün testleri denemenizi öneririm.

Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
demirhan aydın
Stok fan için gayet makul bir değer gibi görünüyor. Dediğim testlerde sorun çıkmazsa diğer bütün testleri denemenizi öneririm.
Psu'nun gücü yetmiyor olabilir mi peki çünkü geriye çok başka birşeu kalmıyor ekran kartı stabil çalışıyor.

Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
demirhan aydın
PSU'nun marka modeli ne?
IMG_20241001_140909_582.jpg

Bukr3j

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
422