Neler Yeni

Bilgisayarım param parça oldu

Necromancerr

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,356
İsim
Emre
Discord
necromancerr
Bende 15 yaşındayım kendi PC'mi kendim taksitsit topladım kendi paramla kendi ekonumik bağımsızlığımı kazandım arkadaşlarım harçlıklarıyla belli bir şeyler alırken ben istediğimi alabiliyor yapabiliyorum yani benim demek istediğim böyle bir PC toplamışsın az çok paranda vardır ayrı eve çık demiyorum devlete sığın diyorum bakım evleri var diyorum polise dese almayacaklar mı o evlere, eğer çok bıkmışsa bu durumdan eğitimide var burslu bir şekilde okur onu izah etmeye çalışıyorum şahsen ben 7.sınıfta babamdan para almayı kestim yıl 2023 bana verdiği harçlık 5 TL di şaka yapmıyorum tost 10 TL bana verdiği 5 TL maddi durumuda yerinde arsa +2 ev+2 dükkan yani muhtaç kalma gerekirse aç kal ama böyle köpeklere muhtaç kalma umarım anlamışsınızdır şahsen benim aldığım PC de 1 kuruş katkısı yok internete ben ödüyorum elektriği annem yani gelse böyle bir şey yapsa dalarım baba maba dinlemem.
Hocam ben 18 yaşındayım ben hala ailemden yeri geldimi harçlık alıyorum çünkü okul okuyorum tam zamanlı işe giremediğimden (part time iş etrafımda yok küçük yerdeyim) yazları çalışarak telefonumu ve bilgisayarımın %80 parasını ben karşıladım onun harici ailemede oldukça yüklü miktarda para verdim maddi durumlarını bildiğimden şuanda kendilerini düzelttiler ve onlarla kavga bile etsem her zaman arkamda destekçi oluyorlar

StrangerIX

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,294
İsim
Baran Kut
Benzerini ben de yaşamıştım. Bizim evde annem genelde baskıcıydı bu konularda. Paramı biriktirip kendi PS4'ümü aldıktan 1.5 sene sonra düzenli aralıklarla eliyle üstüne vura vura bozdu(muhtemelen HDD'si mefta oldu da o zamanlar bilmiyordum tabi) Sony Türkiye candır sıfırıyla değişime karar verdi gittim yeni modelini aldım verdikleri çekle.

Annedir bu. Karşı çıkıp yükselemiyorum da çünkü haklıydı bazı konularda. Ne kadar kendimi az oynuyorum diye avutsam da rahat 8-10 saatim başında geçiyordu. İçten içe ergenliğin verdiği gazla böbürleniyordum ama şimdi bakınca ne kadar saçma olduğunu anladım. Sınıfımın ve seviyemin çok üstündeydim ama o psikolojik baskı ergenlik dönemimde çok stres yarattı ve üniversite sınavında başarısız oldum(kısmen). 2 yıl sürdü sadece o stresi kafamdan atmak için. İlaç falan da kullanmazdım çünkü çok korkardım bağımlılık yapar, zamanla zarar verir vücuduma diye.

Kötü, bağımlılık yapacak alışkanlığım da yoktu başka. Akranlarım sokaklarda sigarayı havalı bulup, uyuşturucu çektiklerini sanıp saçma sapan kavgalara girerken ben sakin, olaysız takılırdım. Konsoldan edindiğim güzel arkadaşlıklarla devam ediyorum hayatıma şu anda. Hala aile evindeyim. Bizimkilere dönem dönem yaptığım çıkışlar/tepkiler zamanla işe yaradı ve üstümde kurdukları baskı yok oldu. Şimdi yaşlandılar diye artık bana daha da muhtaçlar. Ergenken o içimde büyüyen intikam isteği, intihar etme isteği falan tamamen aklımdan çıktı hatta çok komik ve çocukça geliyor şu anda bana.

Şimdi de hayat nereye sürüklerse oraya göre şekillenmeye çalışacağım. Öyle zorunlu hedefim vs. yok. Elaleme rezil olmayalım oğul falan da yok annemden.

Senin ne yaşadığını bilmiyorum tam olarak ama lütfen dene. Yalnız kalmak gerçekten hiç iyi değil. Hele ki öyle bir yaş aralığında. Kendimden biliyorum. Ergenliğini iyi geçirmek istiyorsan güzel bir ortam edin kendine.

Garip bir son tavsiyem olacak ama kendini eşşek sudan gelinceye kadar dövdürtmeyecek seviyede sınırları zorla. Zorlamadıkça, bu muhabbetlerin arasına bariyer koydukça daha da güçleniyor. Aralara akraban varsa samimi olduğun onları da katabilirsin hatta çocuklu akraba ise bu çok daha yardımı dokunur.

Yaşadığın durum için üzgünüm ama yalnız değilsin onu bil istiyorum.

Phoenixxx

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
550
İsim
Erdem çay
Derslerin iyi okul birincisi ve 2 saat için babanız bu işi yaptı.

Bir yerde bir sıkıntı var

sucukreizimiz

80+ Bronze
Babalar her zaman haklıdır(!)

Top Bottom