Bilgisayarım Power Tuşuna Basınca Açılmıyor ve Çeşitli Çözümler Denedim

thaer

80+
Reaksiyon skoru
0
Sorunum aniden başladı, power tuşuna bastığımda bilgisayarım açılmıyor. İlk başta, sorunun power tuşundan kaynaklandığını düşündüm, bu yüzden güç kablosunu çıkarıp, anakarta güç pinini bağladım ama yine işe yaramadı. Sonrasında, PSU'nun doğrudan açma/kapama düğmesinden gücü kesip, bilgisayarı sıfırladım ancak sonuç aynıydı.

Birçok çözüm denedim; RAM'ı çıkarıp başka bir yere taktım, işlemciyi ve ekran kartını kontrol ettim, kabloları inceledim, kesik veya yanmış kablo olmadığını gördüm. Ayrıca tüm kabloları çıkarıp PSU'nun çalışıp çalışmadığını test ettim, 24-pin kablosundaki yeşil ve siyah kabloları kısa devre yaparak PSU'nun çalışıp çalışmadığını test ettim ve PSU'nun sorunsuz çalıştığını fark ettim.

Sonrasında anakartın CMOS'unu sıfırlamayı denedim, BIOS ayarlarında bir sorun olabileceğini düşündüm ama yine aynı sonuçla karşılaştım. Anakart üzerindeki hiçbir şeyin yanlış olduğunu görmedim, ardından tüm kabloları tekrar bağlayıp, sadece gerekli olanları bırakıp bilgisayarı çalıştırmaya çalıştım. İlginç bir şekilde, eğer anakart üzerinde hiçbir şey bağlı değilse, power ve reset pinlerine jumper bağlayarak bilgisayar açılıyor. Fakat bazen bu yöntem de işe yaramıyor.

Bu yöntemi uyguladığımda bilgisayar normal şekilde çalışıyor, ancak bilgisayarı kapattığımda aynı işlemleri tekrar yapmak zorunda kalıyorum. Ayrıca bilgisayar çalıştığında, yeniden başlatmaya çalıştığımda PSU çalışıyor ama işlemci, ekran kartı gibi bileşenler çalışmıyor. Bu durumda, bilgisayarın geri kalan bileşenlerinin çalışması için kasadaki reset düğmesine basmam gerekiyor. Bu durum gerçekten sinir bozucu oldu, aynı zamanda sorunun ne olduğunu merak ediyorum, ama bu sorun gerçekten çok can sıkıcı.

Çözüm nedir bende de aynı sorun var pc açılmıyor , kafasına göre bazen açılıyor kapat aç yapmaya kalksan yine açılmıyor . PC sorun yok birden bire oldu 1 haftadır böyle

Bende bilgisayara yeni PSU aldım Asus TUF 850W 80+ Gold ilginç bir şekilde power tuşuna basıyorum herhangi bir hareket yok ama PSU dan tık tık diye sesler çıkıyor sonra PSU yu tuşundan kapatıp elektriğin komple gitmesini bekliyorum ardından tekrar elektriği verip power tuşuna bastığımda sorunsuz çalışıyor sebebi ne anlamadım bende

Çözüm nedir bende de aynı sorun var pc açılmıyor , kafasına göre bazen açılıyor kapat aç yapmaya kalksan yine açılmıyor . PC sorun yok birden bire oldu 1 haftadır böyle

hiç çozum bulamadım belki anakart sorunlu diye düşünmüştum garantiye yolladım sorun bulunmadı

hiç çozum bulamadım belki anakart sorunlu diye düşünmüştum garantiye yolladım sorun bulunmadı
Şu sıralar bu yöntemi deniyorum açılıyor bir dene . “ bilgisayarı bir şekilde açtın diyelim oyun oynadın sonra kapattın bilgisayar kapandı hemen power açma kapama tuşunu off yap , bilgisayar açacağın zaman On yapıp kasadaki güç tuşuna basınca açılıyor PC “ ben öyle yapıyorum . Diyelim hiç açamadın pc “ fişi taktın kasa güç tuşuna bastın bastın pc açılmıyor diyelim , kasadaki power tuşunu off yap 2 dk bekle sonra On yap yine açılıyor “ bunu keşfettim

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,095,856
Üyeler
174,253
Son üye
Cilingir
Geri