Neler Yeni

Bilgisayarım Sürekli Kapanıyor

Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
umut zeki
Arkadaşlar,Dün sorunsuzca kullanabildiğim bilgisayarın ekran kartını satacağım için fotoğrafını çektim,kasadan çıkardım,sorunsuzca geri taktım.Çalıştırmaya çalıştığımda bilgisayara güç gidiyor 2 saniye sonra kapanıyor,sürekli 3 saniye de bi aynısını tekrarlıyor,güç girişini kontrol ettim gayet iyi takılı,bilgisayara zarar vermesin diye güçten çıkardım şuan,yardımlarınızı bekliyorum teşekkürler

Derek Pappalardo

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,292
İsim
Derek
İlgilendiği Kategoriler
Bioshock, Mark of the Ninja
Sorunsuzca geri takmamışsın gibi duruyor. Kasayı yatay hale getir ve karta üstten basınç uygula. Çıt sesi gelene ve PCI-E yuvası kilidi kapanana kadar bastırmaya devam et.

Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
umut zeki
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
çıt sesi geldi,geri çıkarıp gene taktım şuan ve halen devam ediyor,internetten baktığım kadarıyla elimden oluşan statik elektriklenmeden deniyor,bundan kaynaklı olabilir midir?

Derek Pappalardo

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,292
İsim
Derek
İlgilendiği Kategoriler
çıt sesi geldi,geri çıkarıp gene taktım şuan ve halen devam ediyor,internetten baktığım kadarıyla elimden oluşan statik elektriklenmeden deniyor,bundan kaynaklı olabilir midir?

Topraklı priz varsa statik elektriği kendi atar. Fotoğrafını çekmek için temizlemedin değil mi kartı?

Derek Pappalardo

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,292
İsim
Derek
İlgilendiği Kategoriler
hayır,bir bezle temizledim,sizce bu sorun yaratıyor olabilir mi

Nasıl bir bez? Peçete ise sorun yaratıyor olabilir, içindeki pamuklar hep heatsinkte kalıyor. Yün bez ise belki elektriklenme olabilir, kartın iç aksamını açmış mıydın yoksa üstünden mi silip geçtin?

Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
umut zeki
Nasıl bir bez? Peçete ise sorun yaratıyor olabilir, içindeki pamuklar hep heatsinkte kalıyor. Yün bez ise belki elektriklenme olabilir, kartın iç aksamını açmış mıydın yoksa üstünden mi silip geçtin?
peçete ile üstünden silip geçtim,sadece dümdüz siyah yerlerindeki tozu aldım,parçaların olduğu yerdeki yerlere dokunmadım

Derek Pappalardo

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,292
İsim
Derek
İlgilendiği Kategoriler
peçete ile üstünden silip geçtim,sadece dümdüz siyah yerlerindeki tozu aldım,parçaların olduğu yerdeki yerlere dokunmadım

Ben temizlemememe rağmen söküp taktığımda aynı hata ile karşılaştım yaklaşık 1 hafta önce. Sorun GPU'nun tam oturmaması çıktı. Prizin topraklı olduğundan eminsen PCI yuvasını kontrol et, belki sol tarafı tam girmemiştir.

Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
umut zeki
bidaha iyi
Ben temizlemememe rağmen söküp taktığımda aynı hata ile karşılaştım yaklaşık 1 hafta önce. Sorun GPU'nun tam oturmaması çıktı. Prizin topraklı olduğundan eminsen PCI yuvasını kontrol et, belki sol tarafı tam girmemiştir.
bidaha iyice kontrol edip sök tak yaptım,devam ediyor,statik elektrik denen şeyi boşaltmak için anakartı söküp kasadan almam gerektiğini söylüyor,denemeli miyim sizce?

Derek Pappalardo

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,292
İsim
Derek
İlgilendiği Kategoriler
bidaha iyi

bidaha iyice kontrol edip sök tak yaptım,devam ediyor,statik elektrik denen şeyi boşaltmak için anakartı söküp kasadan almam gerektiğini söylüyor,denemeli miyim sizce?

PSU şalterini indirip güç düğmesine birkaç kere bas, sonra açmayı dene. Bu şekilde olmazsa söküp alman lazım.

Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
umut zeki
PSU şalterini indirip güç düğmesine birkaç kere bas, sonra açmayı dene. Bu şekilde olmazsa söküp alman lazım.
evet gene devam etti,anakartı söküp çalıştırabilirsem parçalarda sorun yokmuş,kasanın kendisi statik elektriklenmiş,tornavida gibi birşeyi ona sürtmem gerekiyormuş,sizce bu düzeltir mi

Derek Pappalardo

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,292
İsim
Derek
İlgilendiği Kategoriler
evet gene devam etti,anakartı söküp çalıştırabilirsem parçalarda sorun yokmuş,kasanın kendisi statik elektriklenmiş,tornavida gibi birşeyi ona sürtmem gerekiyormuş,sizce bu düzeltir mi

Ben kasayı söküp uzay montaj denemiştim ve çalışmıştı, sökerken antistatik bileklik takmanı tavsiye ederim. Bileklik yoksa ameliyat eldiveni takman da yeterli olur.

Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
umut zeki
Ben kasayı söküp uzay montaj denemiştim ve çalışmıştı, sökerken antistatik bileklik takmanı tavsiye ederim. Bileklik yoksa ameliyat eldiveni takman da yeterli olur.
şuan nasıl yapmalıyım diye düşünüyorum :D,parçalardan anlıyorum fakat daha önce anakart montajını ben yapmamıştım,sanırsam anakartı çıkartıp,sadece psudan anakartın gücünü bağlamam yeterli,peki psu yu bilgisayardan çıkarmalı mıyım,yoksa en iyisi bi bilgisayarcıya götürüp onla beraber mi yapmak olur

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,038,545
Üyeler
164,693
Son üye
silentyavrum
Top Bottom