Neler Yeni

Bilgisayarıma bu bileşenler sığar mı?

-Mehmet-

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,485
İsim
Mehmet Aslan
Tamamdır teşekkür ederim, hava sirkülasyonunu bilmiyorum, yanında ve üstünde delikleri var, arkasındada var tabii, hiç ısınmıyor şuanki ekipmanlarla, çok sıcak yaz günlerinde kasanın sağ tarafında alttaki vidaları söküyorum, ufak bir boşluk oluyor içerisi sepserin oluyor yine 😂
Mesaj otomatik birleştirildi:

Satın alacağım.
en kısa zamanda değişmenizi öneririm yazın çok dar olur sistem baya ısınır düzgün hava akışı olmaz.

_Emir

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,727
İsim
Emir
Tamamdır teşekkür ederim, hava sirkülasyonunu bilmiyorum, yanında ve üstünde delikleri var, arkasındada var tabii, hiç ısınmıyor şuanki ekipmanlarla, çok sıcak yaz günlerinde kasanın sağ tarafında alttaki vidaları söküyorum, ufak bir boşluk oluyor içerisi sepserin oluyor yine 😂
Mesaj otomatik birleştirildi:

Satın alacağım.
hocam ısınmayı siz anlamazsınız yanlış anlamayın belli ki bilmiyorsunuzi,o kasada işlemci ekran kartı cayır cayır yanar çünkü herhangı bir fan göremedım tek egzos çıkışı var ama giriş yok ki çıkış fayda etsin.bileşenleri almak yerine hazır sistem alalım olur mu?bileşenlere ayırdığınız bütçe ne kadar

spaghettisosu

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
293
İsim
Attila Alpaslan
hocam ısınmayı siz anlamazsınız yanlış anlamayın belli ki bilmiyorsunuzi,o kasada işlemci ekran kartı cayır cayır yanar çünkü herhangı bir fan göremedım tek egzos çıkışı var ama giriş yok ki çıkış fayda etsin.bileşenleri almak yerine hazır sistem alalım olur mu?bileşenlere ayırdığınız bütçe ne kadar
Elimdeki sistemi güçlendiriyorum ben şuan, sıfırdan almıyorum yani, kasa içi sıcaklığa bakmasını da biliyorum program kullanarak, yoksa parmağımı daldırıp, ''Hmm, soğukmuş'' demiyorum. O ürünleri alınca durum ne olur bilmiyorum, ama kavrulacak değiller ya, bakarım sıcaklıklara yüksekse eğer değiştiririm kasayı gider.

silinenuye785438

80+ Titanium
En İyi Cevap
1
Elimdeki sistemi güçlendiriyorum ben şuan, sıfırdan almıyorum yani, kasa içi sıcaklığa bakmasını da biliyorum program kullanarak, yoksa parmağımı daldırıp, ''Hmm, soğukmuş'' demiyorum. O ürünleri alınca durum ne olur bilmiyorum, ama kavrulacak değiller ya, bakarım sıcaklıklara yüksekse eğer değiştiririm kasayı gider.
Kasan iyi ama şuan arkada tek fan varsa üst ve yan taraflara birkaç fan daha eklemen lazım.

_Emir

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,727
İsim
Emir
Deme sebebim ddr4 anakart seçmişsiniz belli ki ddr4 sistem kurucaksınız,eğer ekran kartını da sıfır alıcaksanız mantıksız.anakart 3k ekran kartı 24k 27k total oluyor

spaghettisosu

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
293
İsim
Attila Alpaslan
Deme sebebim ddr4 anakart seçmişsiniz belli ki ddr4 sistem kurucaksınız,eğer ekran kartını da sıfır alıcaksanız mantıksız.anakart 3k ekran kartı 24k 27k total oluyor
DDR5'ide düşündüm 7500F almayı fakat bu sefer RAM'leri falanda değiştirmem gerekiyor pahalıya patlıyor ve bir ton iş, o sebepten dolayı DDR4 seçtim, beklentilerimide karşılayacak zaten. Ayrıca RTX 4070 alacağım ben, 4060 Ti'ın çöpten farkı yok, verin hurdaya gitsin bari bir işe yarar.

_Emir

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,727
İsim
Emir
DDR5'ide düşündüm 7500F almayı fakat bu sefer RAM'leri falanda değiştirmem gerekiyor pahalıya patlıyor ve bir ton iş, o sebepten dolayı DDR4 seçtim, beklentilerimide karşılayacak zaten. Ayrıca RTX 4070 alacağım ben, 4060 Ti'ın çöpten farkı yok, verin hurdaya gitsin bari bir işe yarar.
yani siz bilirsiniz hocam bir yerden feragat etmeniz gerek malesef.

_Emir

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,727
İsim
Emir
Hocam teşekkürler feragat ederim fakat bir kasa için ekran kartını feda etmek bence pek doğru olmaz.
ekran kartlı bazlı oyunlar oynayıp 4k oyunlar oynamayacaksanız bence sorun yok, 2k +144fps vericek bir sistem bu 240fps bile verir fps oyunlarında verir hikayelerde vermez

spaghettisosu

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
293
İsim
Attila Alpaslan
ekran kartlı bazlı oyunlar oynayıp 4k oyunlar oynamayacaksanız bence sorun yok, 2k +144fps vericek bir sistem bu 240hz fps oyunlarında verir hikayelerde vermez
Hocam ekran kartı mevzusunu siz anlamazsınız yanlış anlamayın belli ki bilmiyorsunuz, 4060 Ti 4k oynatmaz, hele hele 8 GB hiç oynatmaz, 16 GB'da oynatamaz o ayrı mesele. RTX 4070'te hem 12 GB VRAM hem de daha fazla CUDA çekirdeği vs. bulunuyor. Nereden baksanız +%25-%30 daha güçlü 4060 Ti'dan. 4060 Ti 16 GB'ını kullanamıyor bile, yeteri kadar güçlü değil onun için. Oda Nvidia'nın oyunu işte.

_Emir

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,727
İsim
Emir
Hocam ekran kartı mevzusunu siz anlamazsınız yanlış anlamayın belli ki bilmiyorsunuz, 4060 Ti 4k oynatmaz, hele hele 8 GB hiç oynatmaz, 16 GB'da oynatamaz o ayrı mesele. RTX 4070'te hem 12 GB VRAM hem de daha fazla CUDA çekirdeği vs. bulunuyor. Nereden baksanız +%25-%30 daha güçlü 4060 Ti'dan. 4060 Ti 16 GB'ını kullanamıyor bile, yeteri kadar güçlü değil onun için. Oda Nvidia'nın oyunu işte.
1705262236500.png
bunu yazdığımı belirtmişim :D belli ki yazdığım cümleden rahatsız olup bana kullanmaya çalışmışsınız yardım amaçlı yazıp kinli bir ifade kullanmanıza gerek yok.+olarak ufak bir örnek atmak istedim iyi geceler iyi forumlar dilerim.
1705262376123.png

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,014,220
Üyeler
160,657
Son üye
mustafa.grkm
Top Bottom