Merhaba, arada bir oyun oynayan biri oldugum icin windows'un kalmasini istiyorum. Nasil iki isletim sistemini ayni bilgisayara kurabilirim. Linux'a HDD'den 256gb yer ayirmayi dusunuyorum.
İki farklı depolama birimine işletim sistemini kurup açılışta hangisine geçmek istiyorsan boot seçeneklerinden o işletim sistemini seçip kullanabilirsiniz.
İki farklı depolama birimine işletim sistemini kurup açılışta hangisine geçmek istiyorsan boot seçeneklerinden o işletim sistemini seçip kullanabilirsiniz.
MX Linux, LMDE ya da Linux Mint Cinnamon kurabilirsiniz dağıtım olarak. Kurulum aşaması ise basit. Ayırdığınız alana sağ tıklayıp birincil yapıp ext4, bağlama noktasını ise / yapıp kullanıcı oluşturma gibi şeylerden sonra kurulumu bitirebilirsiniz.
Bugün çok kolay şekilde uygulanabilen bir işlemi anlatacağım. Maksat forumda benim de rehberim olsun! Öncelikle benim rehberim sağlıklı şekilde Windows kurmuş kişiler göre. Tabi uygun değilse yardımcı olmaya çalışırım. Bizim ihtiyacımız olan şey : Windows Boot Manager Zaten çoğu bilgisayarda...
doğru mu ? Evet. Fakat her ihtimale karşı IDM ile indirmek yerine torrent ile indirmeniz daha doğru olur. IDM ile indirilen ISO dosyalarının bozuk inme olasılığı var.
forum.donanimarsivi.com
Linux Mint MATE öneririm. Yine de sistem özelliklerinizi yazarsanız arkadaşlar daha iyi yardımcı olurlar