Bilgisayarıma m2 ssd aldım ama sata ssdmden daha kötü performans veriyor?

Hemreid

80+
Reaksiyon skoru
2
Sata ssdmin ömrü %44 kaldığı için yeni ssd almak istedim zaten depolaması yetersizdi. (https://www.n11.com/urun/kingston-t...0-nvme-m2-ssd-57952784?magaza=deltabilgisayar)
Takıp kullanmaya başladım ancak birkaç uygulama yükledikten sonra feci şekilde ağırlaşıyor uygulama açma hızı vb. Neden kaynaklı olabilir araştırdım ama böyle bir şey yaşayanıda görmedim fikir belirtirseniz çok mutlu olurum.

Sata ssdmin ömrü %44 kaldığı için yeni ssd almak istedim zaten depolaması yetersizdi. (https://www.n11.com/urun/kingston-t...0-nvme-m2-ssd-57952784?magaza=deltabilgisayar)
Takıp kullanmaya başladım ancak birkaç uygulama yükledikten sonra feci şekilde ağırlaşıyor uygulama açma hızı vb. Neden kaynaklı olabilir araştırdım ama böyle bir şey yaşayanıda görmedim fikir belirtirseniz çok mutlu olurum.
Çok ısınıyor olabilir ve sistem hangisine kurulu

Sistem m2ye kurulu ama takmadan önce bakımını yaptım cihazın. Yani m2 aldım bu kadar zorlamaması gerekmez miydi? Satayıda kullandım içine sistem kurup ama böyle değildi
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Çok ısınıyor olabilir ve sistem hangisine kurulu
Sistem m2ye kurulu ama takmadan önce bakımını yaptım cihazın. Yani m2 aldım bu kadar zorlamaması gerekmez miydi? Satayıda kullandım içine sistem kurup ama böyle değildi

SSD'nin orijinal olduğuna emin misiniz?

SSD üzerinde pasif soğutma gibi bir şey varmı ısınınca ssd okuma yazma hızı düşüyordu belki ondan kaynaklıdır.

SSD'nin orijinal olduğuna emin misiniz?
Gelen paket fazlasıyla orjinal gözüküyor hatta hızını kontrol ettim 3500 okuma 3500 yazma veriyor anakartım desteklemediğinden ötürü tam hız kullanamıyorum ama dediğim gibi eski sata ssdme kıyasla daha kötü performans veriyor özellikle ilk defa açtığım uygulamaları açarken.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

SSD üzerinde pasif soğutma gibi bir şey varmı ısınınca ssdnin okuma yazma hızı düşüyordu.
Hayır yok. Sonradan alınabilecek bir şey mi bu?

Evet SSD soğutucusunu sonradan alıp takabiliyorsun.

Son düzenleme:
Evet SSD soğutucusunu sonradan alıp takabiliyorsun.
tamamdır teşekkürler bana önerebileceğiniz bir soğutucu varsa eğer birkaç tane örnek gönderebilirseniz çok memnun olurum. Aldığım ssd dramsizmiş sanırım o da etkiliyor bilgisizliğimden ötürü böyle bir hata yaptım :D

Dram olmasa bile o kadar ağırlaşmaması lazım. Crystal disk mark ile test ettiniz mi? Sonuçları buraya atar mısınız?

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Çevrim içi yöneticiler

Forum istatistikleri

Konular
1,157,861
Üyeler
183,912
Son üye
mandes2
Geri