Neler Yeni

Bilgisayarima oyunlarda anlamsız bir drop giriyor

Hicctooth

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
8
İsim
Arda Ateş
İlk öncelikle sistemimin özelliklerini buraya yazıyorum ardından aşağıda açıklayacağım.

ryzen 7 5700x
gskill 16 gb 3200mhz ram 2x8
rx 6600xt msi
Kingston KC3000 1TB SSD m.2 PCIE 4.0
550w corsair psu (corsair delta kasanın icinde gelen psu modelini tam hatirlamiyorum)
b450m s2h anakart

ilk oncelikle sunu soyleyim daha once farkli bi ssd kullanıyodum, farklı ekran kartı, farklı islemci kullanıyordum aynı sistemde bu sorun vardi halen daha var ilginc bir sekilde.
sorun su oyunda (bazı oyunlarda ilginc bir sekilde olmayabiliyo mesela god of war) mapi veya oyun ici ogeleri ilk defa yuklerken ciddi drop yiyorum, fpste bi sıkıntı yok fakat bu drop cok can sıkıcı. bilgisayarda onceki parcalar varken ayni sorun 1 yıllık kullanimin ardindan olusmaya basladi psu ram anakart haric her parca degisti fakat hala devam ediyo. mesela suanki islemciye ekran kartina ilk gectigimde valoranttan 400-500 fps aliyodum ama drop yiyodum ki fps değerleri suan daha düşük olsada bu sorun yine olabiliyo bi sure sonra geciyo fakat bu sure uzun bi sure. mesela genshinde map kocaman yeni kısmını yuklerken 15-20 dakika boyunca duzeli drop yiyorum asiri can sıkıcı. hele yeni bolgeye girdiysem ohoo dehset drop yiyorum. oyuna ilk girdigimde olsun normaldir ama bi sure devam ediyo bu, cozumu var midir acaba? format cok kez attim ve pcde virus olmadiginada eminim. eger normal biseyse bosu bosuna sıfırdan yeni sisteme gecmek istemiyorum ama hic normal degil bence.

Dahası  
Reaksiyon skoru
1,211
İsim
Yuzarsef
Tam ekran iyileştimelerini kapatınca düzelmesi lazım

Dahası  
Reaksiyon skoru
1,211
İsim
Yuzarsef
uygulamaya sag tik yapinca cikan yerden diyorsaniz o kapalı zaten
Nvidia denetim masasında gölgelendirici önbellek boyutunu sınırsıza çekin bende de apex de yapıyordu çok fazla sonra düzeldi.

Ekran görüntüsü 2025-01-31 221939.png

Hicctooth

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
8
İsim
Arda Ateş
  • Konu Sahibi Konu Sahibi

Ekler

• Adsız.png
    Adsız.png
    311.8 KB · Hit: 7

goksel53

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
464
İsim
Göksel
ekran kartının ilk defa gördüğü şeylere senkron olması gerekiyor oyunu oynadıkça düzeliyor bi ayarı vardı onun onu kapayınca düzeliyordu ama hayırlamıyorum

Dahası  
Reaksiyon skoru
1,211
İsim
Yuzarsef
AMD de ki ayarını bilmiyorum önbellekleme olması lazım ama ekte göremedim.

Hicctooth

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
8
İsim
Arda Ateş
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
ekran kartının ilk defa gördüğü şeylere senkron olması gerekiyor oyunu oynadıkça düzeliyor bi ayarı vardı onun onu kapayınca düzeliyordu ama hayırlamıyorum
ya zaten basta olurda en ufak seye render atarken drop yiyince sinirim bozuluyo bazen durduk yere de oluyo hatirlarsan lutfen yaz

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,050,086
Üyeler
166,691
Son üye
Batuhanolmez0965
Top Bottom