Hocam denedim tek tek takıp yaptım dün ramde sorun yok uyumlu iki ramde fakat açılmıyor şuan fanlar dönüyor ama ekran gelmiyoreğer eski raminiz duruyorsa onu takıp deneyin eğer çalışırsa aldığınız ram arızalıdır.
Dün xmpyi kapatıp yapmıştım fakat şuan ikisindede açık kapatma imkanım olur mu bilmiyorum biosa giremiyorum ekram gelmiyor diremeğer eski raminiz duruyorsa onu takıp deneyin eğer çalışırsa aldığınız ram arızalıdır.
Hocam ekleme yaptım iki ramde aynı bakarak aldım fakat dün xmpyi kapatarak çalıştırdım ancak şuan çalışmıyor dün çalıştığında xmpyi açtımFarklı ram alıp ekleme mi yaptın yoksa ram mi değiştin
Hocam ramler aynı sorun yaratması garibime gidiyor kit ram olsa bile wattları aynı modeli aynı nasıl düzelticeğimi bilmiyorum bildiğiniz bir çözüm var mıdır?Eğer ram ekleme yaptıysan aynı markalar olsa bile xmp de sıkıntı yapabilir bellek markaları farklı olabiliyor aynı marka ve modelde. En sağlıklısı ddr5 sistemlerde kit ram almak.
Hocam rami söktüm şuan açıldı xmpyi kapattım biostan tekrar deniyeceğimBios sıfırla anakarttan bios pilini sök metal bir şeyle alttaki ve yandaki ayaklara değdir. xmp kapanır görüntü verir. Ardından bi memtest patlat sıkıntılıysa gösterir zaten. ama sıkıntılı olacağını sanmıyorum. ddr5 sistem ddr4 sistem gibi değil mhzleri birbirini tutsun yeter olmuyor. en ufak farklılık sıkıntı yapıyor. Farklı markaların zaten farklı xmp profilleri oluyor aynı marka ve modelde de farklı marka bellekler kullanılabiliyor örn. bi bantta samsung bi bantta micron bellek kullanıyor çıkan marka model aynı ama birbiri ile xmp de çalışmıyor. ama kesin çalışmaz diye bir şeyde yok anakartının biosunu güncellemen sorunu çözebilir.
Mesaj otomatik birleştirildi:
bunları yaparken tabii ki power switchi kapat kabloyu sök
Hocam aldığım ramin seri no sunun sonu 512J ile bitiyor benimki 315X bundan kaynaklı olabilir mi her şeyi denedim xmp vesayre kapalıykenBios sıfırla anakarttan bios pilini sök metal bir şeyle alttaki ve yandaki ayaklara değdir. xmp kapanır görüntü verir. Ardından bi memtest patlat sıkıntılıysa gösterir zaten. ama sıkıntılı olacağını sanmıyorum. ddr5 sistem ddr4 sistem gibi değil mhzleri birbirini tutsun yeter olmuyor. en ufak farklılık sıkıntı yapıyor. Farklı markaların zaten farklı xmp profilleri oluyor aynı marka ve modelde de farklı marka bellekler kullanılabiliyor örn. bi bantta samsung bi bantta micron bellek kullanıyor çıkan marka model aynı ama birbiri ile xmp de çalışmıyor. ama kesin çalışmaz diye bir şeyde yok anakartının biosunu güncellemen sorunu çözebilir.
Hocam en son bios reset attım ve şuan çalışıyor bir sorun yok fakat sorun olursa rami iade edeceğim.Bios sıfırla anakarttan bios pilini sök metal bir şeyle alttaki ve yandaki ayaklara değdir. xmp kapanır görüntü verir. Ardından bi memtest patlat sıkıntılıysa gösterir zaten. ama sıkıntılı olacağını sanmıyorum. ddr5 sistem ddr4 sistem gibi değil mhzleri birbirini tutsun yeter olmuyor. en ufak farklılık sıkıntı yapıyor. Farklı markaların zaten farklı xmp profilleri oluyor aynı marka ve modelde de farklı marka bellekler kullanılabiliyor örn. bi bantta samsung bi bantta micron bellek kullanıyor çıkan marka model aynı ama birbiri ile xmp de çalışmıyor. ama kesin çalışmaz diye bir şeyde yok anakartının biosunu güncellemen sorunu çözebilir.
biosa bi bak en son sürümün yüklü olduğuna emin ol(win arama yerine sistem bilgisi yaz orada bios sürümü yazar). değilse güncelle öyle bir dene. ddr5 te ram işi çok sıkıntı. Ben teknik serviste çalışıyorum ddr5 te sürekli sıkıntı yaşıyoruz. tek çözüm her zaman en son bios sürümünü kullanmak ve mümkünse tek ram olmazsa kit ram kullanmanHocam en son bios reset attım ve şuan çalışıyor bir sorun yok fakat sorun olursa rami iade edeceğim.