Yardım Bilgisayarıma uyumlu RAM hangisi ?

TheEco

80+
Reaksiyon skoru
80
Arkadaşlar Selam malum PC fiyatlarından dolayı yeni PC alamadığımdan yaklaşık 5-6 yıllık bilgisayarımın aşırı yavaşlamasından dolayı RAM takviyesi ve var olan HDD'yi SSD'ye çevirmek istiyorum . Ancak Bilgisayarımın içindeki RAM'i arattığımda hiç bir satış sitesinde bulamıyorum . İçerisindeki RAM ile uyumlu bir RAM önerebilir misiniz? Bilgisayara RAM ve SSD takviyesi yapmam bilgisayarı tekrardan canlandırır mı?
Bilgisayarın kısaca özellikleri bunlar.
Ekran kartı olarak GeForce 830M var.

Ekler

• Ekran Görüntüsü (51).png
    Ekran Görüntüsü (51).png
    20 KB · Hit: 56
  • Ekran Görüntüsü (50).png
    Ekran Görüntüsü (50).png
    16.2 KB · Hit: 64
Anakartının desteklediği ram miktarına ve ram slotu sayısına bakmayı unutmayın. Laptoplarda çok sık rastlanılan bir şey.
Ram slotu olarak 2 slot var kendim baktım içinde fabrika çıkışı 4GB olduğuna göre bir 4GB daha takmanın bi zararı yoktur herhalde.
Post automatically merged:

Herhangi bir sorunu yok dostum, sorunsuz bir SSD.
Teşekkür ederim vakit ayırdığınız için.

Marka olarak ille de aynısı olsun takıntım yok
Sizin yok ama bilgisayarınızın olabilir.
Farklı çip kullanmak; uyumluluk sorununa, sıklığı belli olmaksızın mavi ekran hatalarına, stabilite sorunlarına ve aklıma gelmeyen birkaç soruna daha yol açabilir.
Yüksek ihtimal ile bunlar yaşanmıyor ama ne kadar az da olsa kötü ihtimali de düşünmek gerek.

Yerinizde olsam E-ticaret sitesinden alır denerdim.
Eğer uyumsuz çalışma gibi sorunu olursa da 14 gün içinde iade ederdim.

Ram slotu olarak 2 slot var kendim baktım içinde fabrika çıkışı 4GB olduğuna göre bir 4GB daha takmanın bi zararı yoktur herhalde.

Teşekkür ederim vakit ayırdığınız için.
Üreticiyi arayıp anakartın kaç GB ram desteklediğini de sor garanti olması için. 4 veya 6 gb'a kadar ram desteği veriyor olabilir. Muhtemelen 8 GB ram desteği veriyordur ama emin olmaktan zarar gelmez.

Sizin yok ama bilgisayarınızın olabilir.
Farklı çip kullanmak; uyumluluk sorununa, sıklığı belli olmaksızın mavi ekran hatalarına, stabilite sorunlarına ve aklıma gelmeyen birkaç soruna daha yol açabilir.
Yüksek ihtimal ile bunlar yaşanmıyor ama ne kadar az da olsa kötü ihtimali de düşünmek gerek.

Yerinizde olsam E-ticaret sitesinden alır denerdim.
Eğer uyumsuz çalışma gibi sorunu olursa da 14 gün içinde iade ederdim.
Doğrudur haklısınız . Bende hepsiburada , Trendyol gibi yerlerden alacaksam alırım teşekkürler tavsiye için.

Üreticiyi arayıp anakartın kaç GB ram desteklediğini de sor garanti olması için. 4 veya 6 gb'a kadar ram desteği veriyor olabilir. Muhtemelen 8 GB ram desteği veriyordur ama emin olmaktan zarar gelmez.
Tamamdır teşekkür ederim.

Geri