Çözüldü✓ BİLGİSAYARIMA VİEWDOWN VİRÜSÜ GİRDİ

kafkaszki

80+
Reaksiyon skoru
6
Az önce bir uygulama indirirken bilgisayarıma VİEWDOWN diye artı bi uygulama indi. İner inmez virüs olduğunu anladım.Bi çeşit mining virüsüymüş sıcaklık değerlerine bakınca oyunda 50dereceyi geçmeyen işlemcimin 70 80 derecelere çıktığını gördüm. 30dk boyunca pc o halde açıktı ve araştırma yaptım.Karpersky freeden tam tarama yaptım bi şey bulamadı. Bİr şey bulamayınca hemen Windows uptadeden pcyi sıfırladım şuan pc sıfırlanma ekranındayken buraya yazıyorum. Bu virüsten formatla kurtulamazmışım ne yapmam lazım. Virüs giren bir bilgisayarı nasıl ilk aldığımız gibi temiz kullanabiliriz.

Win 10 u tekrar flasla atarsan Kurtulursun kanka ya öyle bişey mi var ?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

@Emmree

Win 10 u tekrar flasla atarsan Kurtulursun kanka ya öyle bişey mi var ?

@Emmree
bilgisayarı yeni topladığım için elimde Windows 10kurmak için bi flash var. Pcden direkt işletim sistemini nasıl silebilirim. Bunu yapıp UEFI ile tekrar kursam bir sorunla karşılaşır mıyım? Başka mağdurlar formattan sonra da karşılaşmış çünkü.

bilgisayarı yeni topladığım için elimde Windows 10kurmak için bi flash var. Pcden direkt işletim sistemini nasıl silebilirim. Bunu yapıp UEFI ile tekrar kursam bir sorunla karşılaşır mıyım? Başka mağdurlar formattan sonra da karşılaşmış çünk
formatlamak yerine bilgisayarı sıfırla özelliğini kullan daha kolay. tüm dosyaları sil dersen eski haline döner. win10 format özelliği. ben genelde hep onu kullanıyorum. arama yerine sıfırla yazarsan çıkar.

bilgisayarı yeni topladığım için elimde Windows 10kurmak için bi flash var. Pcden direkt işletim sistemini nasıl silebilirim. Bunu yapıp UEFI ile tekrar kursam bir sorunla karşılaşır mıyım? Başka mağdurlar formattan sonra da karşılaşmış çünkü.
Biosa gir sonra flashı en üst sekmeye al sonra F10 bas çıkbiostan çıktığın an F12 ye bas durmadan boot menüye atması lazım ondan sonrasını halledersin YouTubeda güzel anlatanlar var.

formatlamak yerine bilgisayarı sıfırla özelliğini kullan daha kolay. tüm dosyaları sil dersen eski haline döner. win10 format özelliği. ben genelde hep onu kullanıyorum. arama yerine sıfırla yazarsan çıkar.
O çok uzun suruyo ve format kadar sağlıklı değil çoğu kişi onermio

Hard format.

Biosa gir sonra flashı en üst sekmeye al sonra F10 bas çıkbiostan çıktığın an F12 ye bas durmadan boot menüye atması lazım ondan sonrasını halledersin YouTubeda güzel anlatanlar var.
Hocam flaşı en üste alma kısmını yapmadım. Ne için dediniz onu bi daha format atayım mı

O bir işe yaramıyor XD Flashtan format atmak en iyisi.

Flashla yaptığında diski temizle yapınca bir şey kalmaz içinde.

O bir işe yaramıyor XD Flashtan format atmak en iyisi.

Flashla yaptığında diski temizle yapınca bir şey kalmaz içinde.
Hocam önce Windows uptadeden pcyi sıfırladım. Flash belleksiz Windows 10kurdurdu tekrar. Ben de masaüstüne dönünce yeniden başlat deyip F8e basıp flaştan format attım sürücülerin hepsini sildim son kalan ayrılmamış alana " yeni" deyip Windowsu kurdum pc açıldı yapmam gereken bir şey kaldı mı?

Hocam önce Windows uptadeden pcyi sıfırladım. Flash belleksiz Windows 10kurdurdu tekrar. Ben de masaüstüne dönünce yeniden başlat deyip F8e basıp flaştan format attım sürücülerin hepsini sildim son kalan ayrılmamış alana " yeni" deyip Windowsu kurdum pc açıldı yapmam gereken bir şey kaldı mı?
Kalmadı güzel güzel.

Geri