Bilgisayarımda ki saat sorunu !

kkxnmbrr

80+
Reaksiyon skoru
33
Merhaba, benim bilgisayarım her zaman olmasa da açtığımda saati 3 saat geri sarmış olarak gösteriyor bios pilinden kaynaklanacağını düşünerek yeni pil aldım taktım ama işe yaramadı, Tarih/saat ayarla kısmından eşitle yapmak zorunda kalıyorum sorun ne olabilir yardımcı olursanız sevinirim.

Saat diliminle alakalıdır. Ağ üzerinden saglama yaptigin icin her yeniden baslatmada saati geriye atmasi dogal.

Aynı sorun bootcamp ile kurduğum windowsta mevcut çözüm bulamadım.

Önceden böyle bir sorun yoktu, saat dilimi istanbul'a ayarlı.
Saatin ağ üzerinden otomatik ayarlanmasını kapat ve saati manuel olarak kendin ayarla. Eger bios pilinde sorunun yoksa saatin sifirlanmayacak. Eger varsa bilgisayarda elektrik kesildikce saat sifirlanir.

Saatin ağ üzerinden otomatik ayarlanmasını kapat ve saati manuel olarak kendin ayarla. Eger bios pilinde sorunun yoksa saatin sifirlanmayacak. Eger varsa bilgisayarda elektrik kesildikce saat sifirlanir.
Bios pilini 2 gün önce değiştirdim sorunun onda olduğunu varsayarak fakat durum devam ediyor, windows sürümü ile alakalı olabilir mi ?

Bios pilini 2 gün önce değiştirdim sorunun onda olduğunu varsayarak fakat durum devam ediyor, windows sürümü ile alakalı olabilir mi ?
Bios pili bilgisayarin gucu kesildiginde saatin ve ayarlarin korunmasini saglar. Dediklerimi uyguladin mi?

Bios pili bilgisayarin gucu kesildiginde saatin ve ayarlarin korunmasini saglar. Dediklerimi uyguladin mi?
Saat ayarını otomatikten çıkartıp 10dk pcyi kapattım açtığımda olması gerektiği dakikadan devam ediyor şuan, ama zaten sorun bunun her zaman olmaması zaten bilgisayarı her kapatıp açtığımda olan bir şey değil, haftada 1-2 defa oluyor.

Geri