Neler Yeni

Yardım Bilgisayarımı kullanamıyorum çok takılıyor.

Dahası  
Reaksiyon skoru
69
İsim
Yunus Emre
İlgilendiği Kategoriler
sj
Selamünaleyküm. Ben,laptopumu 2 gündür kullanamıyorum. Şifreyi girip kilidi açtığımda ana ekran da en ufak bir işlem bile yapamıyorum. Sağ tık-yenile bile yapamıyorum. Fare saatlerce dönüyor veya dönmüyor kalıyor,fareyle hiç bir şeye basamıyorum. Dün gece başladı bu. Arada çok nadiren oluyordu. Bilgisayarı açtığımda disk kullanımı%100 de takılı kalıyor. Arkada 'antimalware service executable' diye bir şey,diski sömürüyor. Bende kapatıp açıp durdum. Dün gece yine aynısı oldu. Sonra arkada neredeyse hiç görmediğim 'malware protection' gibi bir adı olan; Windows defender simgesinin siyah renkli olduğu 2 tane işlem çalışmaya başladı. Bilgisayarı ilk kullanmaya çalışmaya başladıktan yaklaşık 1 saatten fazla bir süre sonra , hızı yerine geldi. Win.defeneder a girdiğimde de 2 dk önce hızlı tarama yaptığı gözüküyordu. Hiçbir tehdit de yoktu. Sonra kapattım. Bugün tekrar açtığımda ise,görev yöneticisini bırak, fareyle biyere basamıyorum. Fareyi ,alttaki çubuğa götürdüğümde ise fare sadece dönüyor. Ve hiçbir şey yapamıyorum. Ve de,PC takılınca arkada dıt dıt diye sesler geliyor. Ve şimdi yine görev yöneticisini açmaya çalıştım. Takıldı kaldı. Ve arada verdiği siyah ekranı verip tekrar ana ekrana geri döndü. Bunun sebebi nedir? Pls yardım!!

Dahası  
Reaksiyon skoru
69
İsim
Yunus Emre
İlgilendiği Kategoriler
sj
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Evet
Windows 10 ve hard disk mi kullanıyorsun?

PCyi güvenli modda başlat şunu dene:

Şu yazılım Windows Defender'ı (yeni adıyla Windows Güvenliği) durdurmana yarar.

Bir de şunu dene:
Kod:
https://www.sordum.net/42349/windows-10-cok-agir-calisiyor-sorunu/
Evet hdd

Dahası  
Reaksiyon skoru
69
İsim
Yunus Emre
İlgilendiği Kategoriler
sj
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Hard diskinde bir sıkıntı olabilir. Güvenli modda başlatmayı dene istersen bi. Biliyorsun değil mi?
Pek bilmiyorum ama yaparım. Hem de,bı ara cmd den cipher li bir kod yazmıştım. Bu kod diskteki yanlış şeyleri falan düzelten,bulan bir kodmuş.o koddan sonra siyah ekranlı yazılar,mavi ekranlar falan gelmişti. Format attık düzeldi. Ama format atmadan önceki hali sanki biraz daha hızlıydı. Ve şimdi görev yöneticisi yanıt vermiyor falan dedi. 5 dk sonra düzeldi.disk %100. Ama Dün PC de 'problem reporting' diye bişey de çalışıyor du. O da yavaşlatıyor diye görev yöneticisinden kapattım fln.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Hard diskinde bir sıkıntı olabilir. Güvenli modda başlatmayı dene istersen bi. Biliyorsun değil mi?
Bunlar var şimdi de.

Ekler

• Screenshot_2021-04-16-17-26-21-394_com.miui.gallery.jpg
    Screenshot_2021-04-16-17-26-21-394_com.miui.gallery.jpg
    870.5 KB · Hit: 60

!ROGStrix!

80+ Platinum
En İyi Cevap
7
Selamünaleyküm. Ben,laptopumu 2 gündür kullanamıyorum. Şifreyi girip kilidi açtığımda ana ekran da en ufak bir işlem bile yapamıyorum. Sağ tık-yenile bile yapamıyorum. Fare saatlerce dönüyor veya dönmüyor kalıyor,fareyle hiç bir şeye basamıyorum. Dün gece başladı bu. Arada çok nadiren oluyordu. Bilgisayarı açtığımda disk kullanımı%100 de takılı kalıyor. Arkada 'antimalware service executable' diye bir şey,diski sömürüyor. Bende kapatıp açıp durdum. Dün gece yine aynısı oldu. Sonra arkada neredeyse hiç görmediğim 'malware protection' gibi bir adı olan; Windows defender simgesinin siyah renkli olduğu 2 tane işlem çalışmaya başladı. Bilgisayarı ilk kullanmaya çalışmaya başladıktan yaklaşık 1 saatten fazla bir süre sonra , hızı yerine geldi. Win.defeneder a girdiğimde de 2 dk önce hızlı tarama yaptığı gözüküyordu. Hiçbir tehdit de yoktu. Sonra kapattım. Bugün tekrar açtığımda ise,görev yöneticisini bırak, fareyle biyere basamıyorum. Fareyi ,alttaki çubuğa götürdüğümde ise fare sadece dönüyor. Ve hiçbir şey yapamıyorum. Ve de,PC takılınca arkada dıt dıt diye sesler geliyor. Ve şimdi yine görev yöneticisini açmaya çalıştım. Takıldı kaldı. Ve arada verdiği siyah ekranı verip tekrar ana ekrana geri döndü. Bunun sebebi nedir? Pls yardım!!
Rehberi yaptığın taktirde düzelme olacaktır

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,059,656
Üyeler
168,333
Son üye
Okanshelby
Top Bottom