Neler Yeni

Bilgisayarımı nasıl yedeklerim

OdinSonThoR

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,328
İsim
Cemal Faruk Koçak
Temiz kurulum yapmak istiyorum.
Oyun olarak hepsini tekrar yüklerim ama çok fazla video, fotoğraf ve uygulama var (adobe uygulamaları mesela).
Upload hızım çok düşük 0,5 nasıl yedekleyeceğim?
M2 ssdm var, ekstradan depolayabilecek hiç bir cihazım yok.

En İyi Cevap
Depolama diskinin illaki ssd olmasına gerek yok. Normal bir hdd bile işinizi fazlasıyla görecektir. Amaç sadece yedek almaksa eğer bence yeterli bir external usb hdd almak 5400 / 7200 rpm vs. yeterli gelir. SSD diskler pahalı bir seçim olacaktır yedekleme için.
Kendimde harici taşınabilir 500gb'lık usb hdd disk kullanıyorum uzun yıllardır'da rahat şekilde kullanıyorum önerebilirim. Laptop harddiskine usbdisk bağlantılı olan bir box kutu aldım içerisine koydum diski, depolama olarak harici şekilde kullanıyorum bu yöntemle de, taşınabilir bir diski varsa elinizde fazladan laptop, desktop harddiski, box kutu alarak kullanım sağlayabilirsiniz. Amaç maliyeti azaltmak ve yedekleme işlemlerini uygun şekilde yapmak. Saygılarımla iyi forumlar...

lil musty

80+ Silver
En İyi Cevap
9
Temiz kurulum yapmak istiyorum.
Oyun olarak hepsini tekrar yüklerim ama çok fazla video, fotoğraf ve uygulama var (adobe uygulamaları mesela).
Upload hızım çok düşük 0,5 nasıl yedekleyeceğim?
M2 ssdm var, ekstradan depolayabilecek hiç bir cihazım yok.
Hatırladığıma göre eğer Windows'u ayarlardan sıfırlayacaksan, oradan silinmesini istemediğin dosyaları seçebiliyordun. Eğer öyle bir şey yoksa da A101 gibi zincir marketlerde 32GB'ye kadar USB'ler satılıyor 40TL'ye falan.

OdinSonThoR

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,328
İsim
Cemal Faruk Koçak
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Hatırladığıma göre eğer Windows'u ayarlardan sıfırlayacaksan, oradan silinmesini istemediğin dosyaları seçebiliyordun. Eğer öyle bir şey yoksa da A101 gibi zincir marketlerde 32GB'ye kadar USB'ler satılıyor 40TL'ye falan.
USB konusunda sıkıntı yok da yedeklemek istediğim dosya boyutları 50-60 gb fln
İlla usb mi almam gerek.
120 gb ssd gibi bir şey alıp onun içine taşısam.
Sonra hard reset atsam olur mu?

lil musty

80+ Silver
En İyi Cevap
9
USB konusunda sıkıntı yok da yedeklemek istediğim dosya boyutları 50-60 gb fln
İlla usb mi almam gerek.
120 gb ssd gibi bir şey alıp onun içine taşısam.
Sonra hard reset atsam olur mu?
Eğer sonrasında tekrar kullanacağınızı düşünüyorsanız veya her zaman dosyalarım orada kalsın diyorsanız taşınabilir HDD alabilirsiniz.

OdinSonThoR

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,328
İsim
Cemal Faruk Koçak

OdinSonThoR

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,328
İsim
Cemal Faruk Koçak
harici ssdler biraz pahalı :D
Düz ssd ile aralarındaki fark sadece taşınabilmeleri değil mi?
Taşınamayan alırım :3 180 tl civarı oluyor.
HDD de alabilirim 300 gb 50-60 tl civarıydı sanırsam

OdinSonThoR

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,328
İsim
Cemal Faruk Koçak

Forjest

80+ Bronze
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
698
İsim
Murat
İlgilendiği Kategoriler
Teknoloji,bilgisayar,yazılım,açıkkaynak işletim sistemleri,katılımsız programlar,Linux,windows,işletim sistemleri modifikasyonları
Facebook
muratist55
Depolama diskinin illaki ssd olmasına gerek yok. Normal bir hdd bile işinizi fazlasıyla görecektir. Amaç sadece yedek almaksa eğer bence yeterli bir external usb hdd almak 5400 / 7200 rpm vs. yeterli gelir. SSD diskler pahalı bir seçim olacaktır yedekleme için.
Kendimde harici taşınabilir 500gb'lık usb hdd disk kullanıyorum uzun yıllardır'da rahat şekilde kullanıyorum önerebilirim. Laptop harddiskine usbdisk bağlantılı olan bir box kutu aldım içerisine koydum diski, depolama olarak harici şekilde kullanıyorum bu yöntemle de, taşınabilir bir diski varsa elinizde fazladan laptop, desktop harddiski, box kutu alarak kullanım sağlayabilirsiniz. Amaç maliyeti azaltmak ve yedekleme işlemlerini uygun şekilde yapmak. Saygılarımla iyi forumlar.
Harici usbdisk box'ları: Kaynak: https://www.hepsiburada.com/ara?q=2.5+hdd+kutusu+usb+3.0 > İçerisine harddisk yerleştirilir kullanılır.

En İyi Cevap
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,049,426
Üyeler
166,540
Son üye
mbappe1
Top Bottom