Neler Yeni

Bilgisayarımız 1. yılını tamamlıyor ve inanılmaz yavaşladı

NightWish2434

80+ Silver
sıvı soğutmayı taktığınız günden bu yana mı var sıkıntı? anakart mve sıvı soğutucu tam marka model verir misiniz?
Mesaj otomatik birleştirildi:

şu anda xmp kapalı biostan xmp açıp önce öyle bir deneyin attığınız ss'de ramlerin 2666 mhz'de çalıştığını gördüm. 3200 ya da 3600 ram'e sahipseniz bu normal değil. düşük frekans ve yüksek gecikmeli çalışıyor şu an ram'ler
D.o.c.m. ayarı kapanmış evet açtım geriye. Anakart Asus b550m e sıvı soğutma MSI 240mm white

Bu anakarta bu sıvı soğutma nasıl bağlanıyor tam olarak onu yapamadık biz pompa ve fanlar çalışıyor fakat rgb çalışmıyor.

RinDoChi

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
595
İsim
Murat Cemal
D.o.c.m. ayarı kapanmış evet açtım geriye. Anakart Asus b550m e sıvı soğutma MSI 240mm white

Bu anakarta bu sıvı soğutma nasıl bağlanıyor tam olarak onu yapamadık biz pompa ve fanlar çalışıyor fakat rgb çalışmıyor.
pompadan çıkan boşta kalan kabloları ekleyebilir misiniz? takarken yanlış yere takıp denediyseniz ARGB ledler yanıyor ondan dolayıda çalışmayabilir.

1713872408799.png

aura gen 2 headers kısmı argb portu oluyor. gdn kablosunu oraya takmanız lazımdı ama asus aura olduğu için elinizdeki kablo 3 parça ise onu doğru şekilde monte etmeniz lazım yoksa yanar

NightWish2434

80+ Silver
pompadan çıkan boşta kalan kabloları ekleyebilir misiniz? takarken yanlış yere takıp denediyseniz ARGB ledler yanıyor ondan dolayıda çalışmayabilir.

Alıntıyı görüntüle
aura gen 2 headers kısmı argb portu oluyor. gdn kablosunu oraya takmanız lazımdı ama asus aura olduğu için elinizdeki kablo 3 parça ise onu doğru şekilde monte etmeniz lazım yoksa yanar
IMG_20240423_145101.jpg

Beyazlar sıvı soğutmaya ait. Rastgele bağlanmış şekilde duruyo şuan.

Ekler

• IMG_20240423_145101.jpg
    IMG_20240423_145101.jpg
    3.2 MB · Hit: 8

RinDoChi

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
595
İsim
Murat Cemal
Alıntıyı görüntüle
Beyazlar sıvı soğutmaya ait. Rastgele bağlanmış şekilde duruyo şuan.
docp açtıktan sonra sistem eski kıvamında performans veriyorsa fazla kurcalamayın derim, anakartı ram slotunu ya da sıvı soğutmayı yakabilirsiniz. burdan pek bişey anlayamadım açıkcası.
en büyük sorununuz docp kapalı olmasıydı bu bahsettiğiniz performans sorununu açıklamaya yeter. onun dışında genel bir temizlik her sistemi hızlandırır 😁

NightWish2434

80+ Silver
docp açtıktan sonra sistem eski kıvamında performans veriyorsa fazla kurcalamayın derim, anakartı ram slotunu ya da sıvı soğutmayı yakabilirsiniz. burdan pek bişey anlayamadım açıkcası.
en büyük sorununuz docp kapalı olmasıydı bu bahsettiğiniz performans sorununu açıklamaya yeter. onun dışında genel bir temizlik her sistemi hızlandırır 😁
Hocam hallettim RGB işini de,
IMG_20240423_154545.jpg

D.o.c.p ayarı açıkken neden 2666 yazıyor?

RinDoChi

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
595
İsim
Murat Cemal

Ll3G1OnN

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
226
İsim
Yağız Arslan Baytekin
parçalar kaliteli imzamda yazıyor. en son sıvı soğutma montajı yaptık ama yarım yamalak oldu rgbleri yanmıyor abimde elleme çalışıyo dedi bende ellemedim o günlerden beri bilgisayar aşırı derecede kasıyor normalde başlangıç uygulamaları (discord, spotify) masaüstü gelir gelmez geliyordu şimdi ilk 5 10 dakika gelmiyor. lol açtığımda da karakter seçiyorum yükleme ekranına girince çöküyo felan garip garip şeyler yaşıyoruz nedir çözümü? biraz karışık oldu biliyorum tüm bildiğimi yazdım
işletim sistemi win 10
Knk bilgisayarciya götür sıvı sogutucuya baksın sen büyük ihtimalle işlemcinin ısınıyor cpu z uygulamasından bakabilirsin youtubeda videoları mevcut nasıl yapacağına ilgili

Necromancerr

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,499
İsim
Emre
Discord
necromancerr
parçalar kaliteli imzamda yazıyor. en son sıvı soğutma montajı yaptık ama yarım yamalak oldu rgbleri yanmıyor abimde elleme çalışıyo dedi bende ellemedim o günlerden beri bilgisayar aşırı derecede kasıyor normalde başlangıç uygulamaları (discord, spotify) masaüstü gelir gelmez geliyordu şimdi ilk 5 10 dakika gelmiyor. lol açtığımda da karakter seçiyorum yükleme ekranına girince çöküyo felan garip garip şeyler yaşıyoruz nedir çözümü? biraz karışık oldu biliyorum tüm bildiğimi yazdım
işletim sistemi win 10
SSD nin sağlığına bak ram doluluk oranına bak temiz bir format at gerekli şeyleri yedekleyerek

bypast

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
355
İsim
uğur demirel
işletim sistemi win 10
termal macun yeni temizlik yaptır gereksiz windows calışan programlar kapat düzelir

M-Q^GÖKTÜRK

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
11,028
İsim
göksel yurtcan

NightWish2434

80+ Silver
Knk bilgisayarciya götür sıvı sogutucuya baksın sen büyük ihtimalle işlemcinin ısınıyor cpu z uygulamasından bakabilirsin youtubeda videoları mevcut nasıl yapacağına ilgili
Hocam CPU asla ama asla ısınmıyor onunla ilgili olduğunu düşünmüyorum. RGBsinide düzelttim tıkır tıkır çalışıyor.

adam doğru söylemiş kesin çözüm istiyorsanız format atmanız gerekli bir yıl içerisinde birçok şey olmuş olabilir
Sorunum çözüldü ama? Ramler base clockta çalışmaya başladığı için olmus.

Top Bottom