Yaklaşık 1 hafta öncesine kadar Uncharted 4 gibi ağır oyunlarda sorunsuz çalışan sistemim, şu anda Marvel’s Spider-Man Remastered gibi oyunlara girdiğimde 5 ile 15 dakika arasında aniden kapanıyor. Bilgisayar sanki fişi çekilmiş gibi kapanıyor ve ardından Windows Olay Görüntüleyicisi üzerinde "Kernel-Power 41 (63)" ve "Eventlog 6008" hatalarını alıyorum. Ayrıca kapanma öncesinde bazen "TPM-WMI 1040" hata kodu da kayıtlara geçiyor.
Denediğim Çözüm Yolları:
Sizce bu durum doğrudan PSU yetersizliği midir yoksa anakartın (Colorful) VRM beslemelerinde mi bir sorun vardır? Benzer bir durum yaşayan veya çözüm önerisi olan var mı?
Şimdiden teşekkürler.
Denediğim Çözüm Yolları:
- Sıcaklık Kontrolü: AMD Adrenalin üzerinden yaptığım stres testlerinde GPU Hotspot sıcaklığı maksimum 83°C civarında kalıyor. İşlemci sıcaklığım da normal seviyelerde. Isınma kaynaklı bir kapanma görünmüyor.
- Yazılımsal Kısıtlamalar: Adrenalin yazılımı üzerinden voltajı %90'a düşürdüm ve güç sınırını (Power Limit) %10 azalttım. AFMF ve FSR özelliklerini ayrı ayrı kapatarak denedim ancak sonuç değişmedi.
- BIOS Güncellemesi: Anakartın BIOS sürümünü en güncel hale getirdim. Güncelleme sonrası kapanma süresi bir miktar uzasa da (1 saat kadar) sorun tekrar etmeye başladı.
- BIOS Ayarları: fTPM modülünü devre dışı bıraktım, Global C-State Control ayarını kapattım ve Core Performance Boost (CPB) özelliğini "Disabled" konuma getirdim.
- Güç Yönetimi: Windows üzerinden "En yüksek işlemci durumu" ayarını %99 yaparak Turbo Boost'u devre dışı bıraktım.
Sizce bu durum doğrudan PSU yetersizliği midir yoksa anakartın (Colorful) VRM beslemelerinde mi bir sorun vardır? Benzer bir durum yaşayan veya çözüm önerisi olan var mı?
Şimdiden teşekkürler.