Cem KAPLAN
80+
Dahası
- Reaksiyon skoru
- 2
- İsim
- cem
Arkadaşlar merhaba
Yüksek lisans tezimi bitirme dönemindeyim. Aynı zamanda Araştırma Görevlisi olduğum için bilgisayar başında yoğun bir mesai oluyor. Tezimde ve doktora döneminde yardımcı olması adına laptopumun yanında birde masaüstü bilgisayar toplamak istiyorum. Forumda ve sair internet sitelerinde genelde hep yüksek performanslı oyun bilgisayarları gözüme çarpıyor. Ancak ben yüksek seviye bir ekran kartına ihtiyacım olduğunu düşünmüyorum. Bilgisayar donanımlarından çok anlayamıyorum çünkü inanın çok karışık geliyor. Yaklaşık 2 haftadır araştırıyorum seçebildiklerim yalnızca ram ve hdd. Kalan parçalar ile ilgili maalesef karar veremiyorum. O yüzden siz değerli arkadaşlarımın bilgisine danışmak istedim.
Şimdiden hepinize teşekkür eder iyi forumlar dilerim.
Yüksek lisans tezimi bitirme dönemindeyim. Aynı zamanda Araştırma Görevlisi olduğum için bilgisayar başında yoğun bir mesai oluyor. Tezimde ve doktora döneminde yardımcı olması adına laptopumun yanında birde masaüstü bilgisayar toplamak istiyorum. Forumda ve sair internet sitelerinde genelde hep yüksek performanslı oyun bilgisayarları gözüme çarpıyor. Ancak ben yüksek seviye bir ekran kartına ihtiyacım olduğunu düşünmüyorum. Bilgisayar donanımlarından çok anlayamıyorum çünkü inanın çok karışık geliyor. Yaklaşık 2 haftadır araştırıyorum seçebildiklerim yalnızca ram ve hdd. Kalan parçalar ile ilgili maalesef karar veremiyorum. O yüzden siz değerli arkadaşlarımın bilgisine danışmak istedim.
- Bilgisayara 2x Monitör takacağım. Pazartesi şu modeli alacağım. Sanırım iki ekranı kaldırması adına iyi bir ekran kartı gerekiyormuş.
- Tezimi ve makalelerimi hazırlamak adına kullanacağım. Ara sıra PES, FİFA gibi oyunlar oynarım. Bunun dışında ise nadiren film dizi izlerim. Daha çok araştırma ve web'te gezinti.
- Beni yormayacak, takılmayacak, gerektiğinde hani nadirende olsa üst düzey bir işlem yaptığımda yolda bırakmayacak bir bilgisayar olmasını isterim. ( Üst düzey işlemden kastım ara sıra Photshop ve Java ile ilgileniyorum)
- Bütçem monitörler hariç maksimum 4000 TL.
Şimdiden hepinize teşekkür eder iyi forumlar dilerim.