Neler Yeni

Bilişim Sistemleri Mühendisi Yazılımcı Gibi Çalışabilir Mi?

Sheader

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,192
İsim
Mustafa Enes Bulut
Birisi bana bilişim sistemleri mühendisliği daha iyi dedi peki bu bilişim sistemleri mühendisleri yazılımcı gibi freelancer çalışabilir mi ? Veya bir şirketin yazılımıyla ilgilenebilir mi

Touoa

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,175
İsim
Turuncu Keskin
Birisi bana bilişim sistemleri mühendisliği daha iyi dedi peki bu bilişim sistemleri mühendisleri yazılımcı gibi freelancer çalışabilir mi ? Veya bir şirketin yazılımıyla ilgilenebilir mi
Olay her zaman bilgide bitiyor.

Megan

80+ Silver
Daha iyi olamaz. Bu alanda en iyisi bilgisayar mühendisliği sonra yazılımdır. Gerisini bilmiyorum

Megan

80+ Silver
Hocam yazilimcilikta yazılım mühendisi daha iyi değilmi?
Değil. Bilgisayarla aynı eğitimi görüyor nerdeyse. Milletin daha iyi demesinin nedeni yazılımı daha detaylı gördüklerini düşündükleri için. Ama iş bulmada bilgisayar müh. daha önde.

AhmetN

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,696
İsim
Ahmet
İlgilendiği Kategoriler
Uzay-Bilim, Müzik
Eğerki emek verirseni hiçbir meslekte boş kalmazsınız. Ama önerim yazılım mühendisliği.

Sheader

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,192
İsim
Mustafa Enes Bulut
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Değil. Bilgisayarla aynı eğitimi görüyor nerdeyse. Milletin daha iyi demesinin nedeni yazılımı daha detaylı gördüklerini düşündükleri için. Ama iş bulmada bilgisayar müh. daha önde.
Bilgisayara mühendisi kuzenim yazılım okursan daha detaylı yazılım öğrenirsin dedib

Megan

80+ Silver
Bilgisayara mühendisi kuzenim yazılım okursan daha detaylı yazılım öğrenirsin dedib
Üniye göre değişir. Yazılımı daha detaylı görse de iş bulmada bilgisayar daha önde. Şöyle söyleyeyim aynı seviyede yazılım bilgisi olan pc müh. yazılım mühendisinden daha kolay iş bulabilir

Existentia

80+ Silver
Yönetim Bilişim Sistemleri mezunuyum yazılımcı olarak çalışıyorum ekipte bilişim sistemleri mezunu da var ve bilgisayar mühendisleriyle aynı işi yapıyoruz

Elwasy

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
119
İsim
Ataberk
Benim aklımda da seninki gibi sorular vardı.Çok açıklayıcı ve basit bir şekilde anlatıyor.

Dahası  
Reaksiyon skoru
30
İsim
alı
Okuduğum bölüm.

Bilgisayar mühendisliğinden farkı elektrik elektronik derslerinin olmaması, yazılımdan farkı ise yazılım derslerinin yoğun olmaması.

Bilişim sistemlerinin bu derslerden farkı ise bir projeyi planlamak, yönetmek, pazarlamak vb. Ve bu dersler sözel dersler, yazılım/kodlama falan yok.

Puan yeterse direkt bilgisayar oku derim ama yetmiyorsa bilişim sistemleri de okunur. Hatta gelecekte daha avantajlı olacağını düşünüyorum. Herkes deli gibi kodlama yapıyor ama harbi olarak bir projeyi yönetebilecek, elindeki ürünü pazarlayabilecek bir adam kolay kolay yetişmiyor.

Sheader

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,192
İsim
Mustafa Enes Bulut
Okuduğum bölüm.

Bilgisayar mühendisliğinden farkı elektrik elektronik derslerinin olmaması, yazılımdan farkı ise yazılım derslerinin yoğun olmaması.

Bilişim sistemlerinin bu derslerden farkı ise bir projeyi planlamak, yönetmek, pazarlamak vb. Ve bu dersler sözel dersler, yazılım/kodlama falan yok.

Puan yeterse direkt bilgisayar oku derim ama yetmiyorsa bilişim sistemleri de okunur. Hatta gelecekte daha avantajlı olacağını düşünüyorum. Herkes deli gibi kodlama yapıyor ama harbi olarak bir projeyi yönetebilecek, elindeki ürünü pazarlayabilecek bir adam kolay kolay yetişmiyor.
Puanım yazılıma da bilgisayara da yetiyor yani bilişim sistemlerinde yazılım öğreniyor musunuz ? Bilişim sistemlerinde yazılım öğrenme var saniyordum
Mesaj otomatik birleştirildi:

Okuduğum bölüm.

Daha doğrusu bilişim sistemi okuyup yazılımcı gibi çalışabilir miyim buna benzer bir örnek bilgisayara mühendisi okuyup yazılımcılik yapan bir kuzenim var

Elwasy

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
119
İsim
Ataberk
Puanım yazılıma da bilgisayara da yetiyor yani bilişim sistemlerinde yazılım öğreniyor musunuz ? Bilişim sistemlerinde yazılım öğrenme var saniyordum
Mesaj otomatik birleştirildi:

Daha doğrusu bilişim sistemi okuyup yazılımcı gibi çalışabilir miyim buna benzer bir örnek bilgisayara mühendisi okuyup yazılımcılik yapan bir kuzenim var
Hocam attığım videoyu izleyin size detaylı anlatıyor zaten akıcı bir şekilde anlatıyor sonrasında istediğiniz bölümü seçebilirsiniz.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,032,716
Üyeler
163,706
Son üye
batugkc
Top Bottom