Neler Yeni

Bilişim Sistemleri Mühendisi Yazılımcı Gibi Çalışabilir Mi?

Megan

80+ Silver
O dediğiniz eskidendi hocam, şu an bu bölümler yeni ve ilan verenler bu bölümleri de ekleyecekleridir. Aynı şekilde her ne kadar lisans bölümü olmaması gerektiğini düşündüğüm 'Yapay Zeka Mühendisliği' de aynı şekilde ilanlarda yerini alacaktır.
Yazılım yeni yeni artıyor yakın gelecekte bilgisayarla aynı olacaktır ama şu an bilgisayar seçmek daha mantıklı bence. Misal 2 yıl önce en iyi devlet bölümü sakarya 71 bindi. Geçen yıl yıldırım beyazıt olmuş 49 binle. Daha yavaş yavaş gelişiyor

HmzaY

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,313
İsim
Hamza Y
İlgilendiği Kategoriler
Little Bit Everything
Birisi bana bilişim sistemleri mühendisliği daha iyi dedi peki bu bilişim sistemleri mühendisleri yazılımcı gibi freelancer çalışabilir mi ? Veya bir şirketin yazılımıyla ilgilenebilir mi
Yazılımcı olmak için yazılım okumana gerek yok, her şey kendini yetiştirmende bitiyor. Şuan kendine yazılımcı diyenler bile eğitimlerini okullarda almadılar, kendi kendilerine öğrenip geliştirdiler.

Dahası  
Reaksiyon skoru
86
İsim
Metehan AKTAŞ
Yazılım yeni yeni artıyor yakın gelecekte bilgisayarla aynı olacaktır ama şu an bilgisayar seçmek daha mantıklı bence. Misal 2 yıl önce en iyi devlet bölümü sakarya 71 bindi. Geçen yıl yıldırım beyazıt olmuş 49 binle. Daha yavaş yavaş gelişiyor
Sakarya yazılım 71 den 58 e çekti , bilgisayar mühendisliği ile arasında 7k var sadece , aynı şey Kocaeli için de öyle olacaktır. Max 3-5 sene içerisinde puanları eşit veya yazılım mühendisliği önde olacaktır.Bu yüzden yazılımla ilgilenmek ve işin donanım kısmıyla boğuşmak istemeyen birisi yazılım müh. tercih edebilir
Mesaj otomatik birleştirildi:

Yazılımcı olmak için yazılım okumana gerek yok, her şey kendini yetiştirmende bitiyor. Şuan kendine yazılımcı diyenler bile eğitimlerini okullarda almadılar, kendi kendilerine öğrenip geliştirdiler.
Buna kesinlikle katılıyorum, şu an sistemde tabir yerindeyse 'Alaylı' olarak ifade edebilceğimiz bir çok yazılımcı var. Önümüzdeki yıllarda bu bölümlerden mezun olan kişilerin artmasıyla daha güzel işlerin ortaya çıkacağına eminim.

Megan

80+ Silver
Sakarya yazılım 71 den 58 e çekti , bilgisayar mühendisliği ile arasında 7k var sadece , aynı şey Kocaeli için de öyle olacaktır. Max 3-5 sene içerisinde puanları eşit veya yazılım mühendisliği önde olacaktır.Bu yüzden yazılımla ilgilenmek ve işin donanım kısmıyla boğuşmak istemeyen birisi yazılım müh. tercih edebilir

Buna kesinlikle katılıyorum, şu an sistemde tabir yerindeyse 'Alaylı' olarak ifade edebilceğimiz bir çok yazılımcı var. Önümüzdeki yıllarda bu bölümlerden mezun olan kişilerin artmasıyla daha güzel işlerin ortaya çıkacağına eminim.
bilgisayardakiler de fazla donanım görmüyor ki zaten

Megan

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
86
İsim
Metehan AKTAŞ
:D fazla bilmiyorum ama bilen arkadaşlarım var. Ve zamanında araştırmıştım

İstersen programı atayım özelden yazılım ağırlıklı
"fazla bilmiyorum ama bilen arkadaşlarım var."
Atmanıza gerek yok bu cevabınız benim için yeterli , zaten konu hakkındaki yorumlarınızdan konuya hakim olmadığınız gün gibi ortada.

Megan

80+ Silver
"fazla bilmiyorum ama bilen arkadaşlarım var."
Atmanıza gerek yok bu cevabınız benim için yeterli , zaten konu hakkındaki yorumlarınızdan konuya hakim olmadığınız gün gibi ortada.
Dostum lafı nerenden anlıyorsun. Zamanında fazlasıyla araştırdım ve bilgisayar 2. Sınıf 4.sınıf okuyan arkadaşlarımla da fazlasıyla konuştum. Anlıyor musun?

Sheader

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,192
İsim
Mustafa Enes Bulut

Ekler

• IMG_20220815_141633.jpg
    IMG_20220815_141633.jpg
    36.6 KB · Hit: 30

Sheader

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,192
İsim
Mustafa Enes Bulut
merhabalar konudan baya bir zaman geçmiş fakat ben de bu bölümü okumak istiyorum muğla sıtkı koçman üniversitesinde önerir misiniz bu bölümü?
Şu anda Msku de bu bölümü okuyorum öneririm ama diğer yazılım bölümlerinde olduğu gibi okuldan öğretilen ile kalmayıp her türlü dışarda kendini geliştirmen lazım

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,032,716
Üyeler
163,706
Son üye
batugkc
Top Bottom