Neler Yeni

Bimden istifa ettim ?

Kerem Hot

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
300
İsim
Kerem Hot
Arkadaşlar bimden istifa ettim ama eve gittim MSye mesaj attım bundan sonra gelmicem diye. Yine de dilekçe götürmeli miyim ?
Tazminat hakkını ve 15 gün önceden çıkacağını bildirmediğin için firma sana dava açabilir ya da alacaklarından vazgeçmiş sayabilir. Sen kabul etmezsen dava açar ve kazanır.

GlaypHH

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
76
İsim
Mahmut Önen
Tazminat hakkını ve 15 gün önceden çıkacağını bildirmediğin için firma sana dava açabilir ya da alacaklarından vazgeçmiş sayabilir. Sen kabul etmezsen dava açar ve kazanır.
Neden 15 gün daha devam etmem lazım 15 gün devam edebilecek adam istifa da etmez zaten

Ventusz

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,346
İsim
Gökhan Güçlüoğlu
İlgilendiği Kategoriler
Elektronik Bilgisayar Sistemleri Sıcak Fırsatlar
Kardeşim bölge sorumlusu seni arar neden diye sorar cevabını verirsin o zaman gelin istifa dilekçesini ve tüm alacağımı aldım diye evrakları imzalarsın bu kadar başka bişey yapmıyorsun

GlaypHH

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
76
İsim
Mahmut Önen
Kardeşim bölge sorumlusu seni arar neden diye sorar cevabını verirsin o zaman gelin istifa dilekçesini ve tüm alacağımı aldım diye evrakları imzalarsın bu kadar başka bişey yapmıyorsun
İmzalamaya gidiyorum şimdi 15 gün daha devam et demezler dimi

ExploiT

80+ Bronze
İstifa etmen için istifa dilekcesi yazıp vermen gerek. Ayrıca ihbar süresi 15 gündür. 15 gün önce bildirirsin 16. gün istifa dilekceni doldurursun ve çalışmazsın. Eğer 15 gün önce çıkarsan firmadan alacağın varsa 15 günlük alacağını kesme hakkına sahip olur.

Edit: Ayrıca ihbarları mutlaka yazılı olarak mail yolu ile de yapmanız güvenceniz açısından önem arz eder.

Ventusz

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,346
İsim
Gökhan Güçlüoğlu
İlgilendiği Kategoriler
Ben öyle bişey yaşamadım gidin çıkış dilekçenizi imzalayın ayrılın ve her birinin fotosunu çekin

Son düzenleme:

şahin doğan

80+ Platinum
İşveren çalışmanı istemezse çalışmazsın. Normal şartlarda 15 gün daha devam etmek zorundasın.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Öyle bir şey yok gidin çıkış dilekçenizi imzalayın ayrılın ve her birinin fotosunu çekin
Ne biliyorsun da yok diyorsun ? İnsanları yanlış yönlendirme. Konuyu da kirletmeden uzaklaşmanı rica ediyorum.

Ventusz

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,346
İsim
Gökhan Güçlüoğlu
İlgilendiği Kategoriler
İşveren çalışmanı istemezse çalışmazsın. Normal şartlarda 15 gün daha devam etmek zorundasın.

Ne biliyorsun da yok diyorsun ? İnsanları yanlış yönlendirme. Konuyu da kirletmeden uzaklaşmanı rica ediyorum.
Herkes tutturmuş 15 gün daha çalışmalısın büyük ihtimal tartıştı ayrıldı böyle durumda zaten çıkarılır

Son düzenleme:

ExploiT

80+ Bronze
Öyle bir şey yok gidin çıkış dilekçenizi imzalayın ayrılın ve her birinin fotosunu çekin
Yanlış bilgi vermeyin lütfen ihbar süresi diye bir şey var. Yasal olarak bu süreyi çalışarak doldurmak zorunda yada çalışmazsa alacağından kesinti olarak firma alabiliyor. Yada ihbar tutarını ödemek zorunda. Veya yıllık izini var ise içerde onu ödemeyerek kesebilir.

Ventusz

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,346
İsim
Gökhan Güçlüoğlu
İlgilendiği Kategoriler

Bende yakın zamanda bimde çalıştım ayrıldım bilmediğiniz için size konuşmak kolay

Son düzenleme:

ExploiT

80+ Bronze
Herkes tutturmuş 15 gün daha çalışmalısın nerde yazıyor hocam ikincisi çalıştığın kurum ne kadar kurallara uyuyor

Bende yakın zamanda çalıştım ayrıldım bilmediğiniz için size konuşmak kolay bence siz uzaklaşın bilgi kirliliği oluyor
Zor değil google' da ihbar süresi olarak aratabilirsin attığım linke de tıklamak zorunda değilsin. Bilmediğiniz şeylere yorum yapmayın.

şahin doğan

80+ Platinum
Bende yakın zamanda çalıştım ayrıldım bilmediğiniz için size konuşmak kolay bence siz uzaklaşın bilgi kirliliği oluyor
Senin çalıştığın yerin nasıl işlediği beni ilgilendirmiyor. Yasalar var.

Shaco

80+ Bronze
6 aydan uzun süredir çalışıyorsan ihbar süren var. Alacaklarından kesinti yapılır. Eğer 6 aydan kısa süreli çalışıyorsan imza atmana bile gerek yok. Üst üste 2 günden fazla nedensiz işe gitmezsen iş sözleşmeni sonlandırırlar sigorta kaydın durur.

Top Bottom